TeliaYleinen

Telia tuo Hämeenlinnan alueelle laajan 5G-peiton – laajenee yhtenäiseksi 5G-alueeksi taajamien yli Hattulasta Harvialaan

Kuva: Telia

Verkko-operaattori Telia on tänään ilmoittanut kehittävänsä Hämeenlinnan alueen 5G-peittoa aikaisempaa kattavammaksi kevään aikana. Telia rakentaa vuoden 2021 aikana valikoiduille alueille kerralla kunnollisen 5G-peiton, ja nämä kaupungit ovat ensimmäisiä kattavasti 5G-aikaan siirtyvistä paikkakunnista. Rakentaminen jatkuu myös muissa nykyisissä ja uusissa 5G-kaupungeissa.

5G-verkko on jo avattu Hämeenlinnassa, mutta maaliskuun aikana peitto laajenee yhtenäiseksi 5G-alueeksi taajamien yli Hattulasta Harvialaan. 5G-alue jatkuu Janakkalaan, ja myös Iittala ja Toijala ovat verkon piirissä. Samalla uudistetaan alueen 4G-verkkoa. Rakentaminen on käynnistynyt helmikuussa, ja alkuvuoden urakka valmistuu huhtikuun alussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kattavan verkkopeiton ansiosta yhä useammat voivat käyttää Telian 5G-palveluita, esimerkiksi kodin nopeaa 5G-laajakaistaa. 5G-puhelinten käyttäjillä verkko toimii sujuvasti eri puolilla Hämeenlinnaa liikkuessa. 4G-verkon tekniikan uudistamisen ansiosta mobiilinetti vauhdittuu myös muilla käyttäjillä.

Telian 5G toimii jo lähes 60 paikkakunnalla ympäri Suomen, ja Telian oman verkon lisäksi 5G-rakentaminen on käynnistymässä Pohjois- ja Itä-Suomen mobiiliverkkoja Telialle ja DNA:lle rakentavan Suomen Yhteisverkon alueella.

”5G-verkon peruspeittoa rakennetaan eri puolilla Suomea jatkuvasti, mutta panostamme tänä vuonna kattavan peiton varmistamiseen tietyillä paikkakunnilla. Valitsemme nämä panostusalueet asiakaskunnan sekä verkon tämänhetkisen tilanteen ja kuormituksen perusteella. Siirrymme vaiheeseen, jossa on asiakkaiden kannalta mielekästä varmistaa kunnon peitto kerralla”, sanoo Telian paikallisjohtaja Petri Haapanen.

Telia rakentaa 5G:tä ja modernisoi mobiiliverkkojaan Nokian kanssa. Pohjois- ja Itä-Suomessa verkkoja rakentaa Telian ja DNA:n omistama Suomen Yhteisverkko Oy (SYV), jonka 5G-ohjelma on käynnistymässä keväällä. SYV kertoi lokakuussa 2020 käynnistävänsä 5G-rakennusohjelman ja radioverkon modernisoinnin Nokian kanssa.  Telian asiakkaat käyttävät siis jatkossa kotimaisen Nokian turvallisia mobiiliverkkoja kaikkialla Suomessa.

Lähde: Telian tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Telia