ArvostelutHuaweiYleinen

Testissä Huawei Watch Fit 3 – Miellyttävillä tavoilla uudistettu älykello kohtuullisella hinnalla

Huawei Watch Fit 3

Huawei on uusinut älykellojensa Fit-mallistoa, sillä nyt on päästy jo kolmanteen sukupolveen. Huawei Watch Fit 3 on ollut SuomiMobiilin testissä parin viikon ajan, joten laitteesta on saatu hyvä käsitys. Tällä kertaa laitteen ulkoasu on saanut suurimmat päivitykset, minkä lisäksi myös ohjelmisto on suunniteltu uudestaan tietyillä osa-alueilla.

Uutuuskellossa on tällä kertaa suurempi 1,82 tuuman neliömäinen näyttöpaneeli, jossa on korkea 1500 nitin kirkkaus sekä 60 hertsin virkistystaajuus. Yleinen tekniikka suorituskyvyn ja muistien osalta on pysynyt ennallaan, mutta nyt akku on jopa 400 milliampeerituntia ja lataus tapahtuu magneettisella laturilla. Watch Fit 3 tuo mukanaan myös Huaweille tyypilliseen tapaan tutut urheilu- ja terveysominaisuudet, joita on kehitetty osittain myös Suomessa sijaitsevassa tutkimus- ja tuotekehityskeskuksessa.

Suomessa Huawei Watch Fit 3 tulee myyntiin 27. toukokuuta useissa eri tyyleissä. Edullisimmillaan kellon voi ostaa 159 euron hintana mustana, pinkkinä ja valkoisena. 169 euron hinnalla saa itselleen metallisen version ja 199 euroa joutuu pulittamaan valkoisesta nahkaversiosta.

Tässä artikkelissa tulemme tutustumaan Huawei Watch Fit 3 -älykellon rakenteeseen, tekniikkaan sekä yleiseen käyttökokemukseen. Alapuolella on listattuna kellon tärkeimmät tekniset tiedot.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Watch Fit 3

  • Näyttö: 1,82 tuumaa, AMOLED (480 x 408), 1.18:8-kuvasuhde, 1500 nitiä, 60 Hz
  • RAM-muisti: 32 megatavua
  • Tallennustila: 4 gigatavua
  • Yhteydet: Bluetooth 5.2
  • Akku: 400 milliampeerituntia (ei irrotettava)
  • Lataus: 5 watin magneettinen lataus (laturi toimitetaan mukana)
  • Käyttöjärjestelmä: HarmonyOS 4.2 (LiteOS)
  • Sensorit: GPS, kiihtyvyysanturi, gyroskooppi, valoanturi, ilmanpaineanturi, lämpösensori, sykeanturi, SpO2
  • Mitat: 36 x 43 x 9,9 millimetriä
  • Paino: 26 grammaa (ilman ranneketta)
  • Valmistusmateriaalit: Alumiinirunko / silikoniranneke
  • Vedenkestävyys: 5 ATM
  • Värit: Musta, vihreä, valkoinen, pinkki, harmaa ja valkoinen nahka
  • Tuetut laitteet: HarmonyOS 2+, Android 6.0+ tai iOS 9.0+
  • Hinta: 149 euroa

Näyttää tutulta

Huawei Watch Fit 3 -kellon muotoiluun on otettu hieman erilainen lähestymistapa, sillä nyt Huawei on vienyt toteutuksen selvästi lähemmäksi esimerkiksi Applen kelloja. Oikeastaan kello näyttää erehdyttävästi Apple Watchin kopiolta, ja moni myös testijakson aikana kyselikin, että mikäs Applen kello on käytössä. Tietysti Huawei olisi voinut myös tehdä kellosta hieman erilaisen, mutta samankaltaisuutta ei juurikaan nyt peitellä.

Aikaisempi suorakaiteen muotoinen toteutus on saanut vaihtua enemmän neliömäiseen, mikä erottaa Watch Fit 3:n selvästi edeltäjästään. Kello on samalla siis suurentunut, mutta se on silti kohtuullisissa mitoissa ja erityisesti kevyt. Huawei on kertonut viralliseksi mitoiksi 36 x 43 x 9,9 millimetriä, joten paksuudessa on pystytty myös alle senttimetrissä. Itse asiassa edeltäjään verrattaessa on lähes millimetri saatu paksuutta pois. Painoa kellolla ilman ranneketta on vain 26 grammaa, joten se on todella kevyt ja mukava pitää kädessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Valmistusmateriaaleihin on saatu mukavasti parannusta, sillä edeltäjän muovirunko on vaihtunut laadukkaampaan alumiiniin. Alumiinia tosin käytetään vain rungossa, joten muovi on edelleen vahvasti läsnä. Etuosassa näyttöä suojaa 2,5D-kaareva lasi, joka ei ainakaan allekirjoittaneen mielestä kaartunut kovin huomattavasti. Näyttölasin ja alumiinikehyksen välissä on ohut musta muovikaistale, joka on luomassa pientä kaartuvuutta, mutta mielestäni se tuo enemmän halpaa tuntumaa.

Kellon takaosassa on tuttuun tyyliin sykeanturi, laitteen mallitiedot sekä latausliitännät. Oikeassa kyljessä on nyt ensimmäistä kertaa virta- ja toimintapainikkeen ohella myös kruunupainike. Aikaisemmin kruunupainike on nähty Huawein pyöreissä kelloissa. Kyseisellä painikkeella voi hallita kelloa painamalla tai pyörittämällä kruunua. Mielestäni se tuo käyttöön helposta, sillä pyörittämällä voi esimerkiksi selata asetus- ja sovellusvalikkoja. Oikeassa kyljessä on lisäksi yksi mikrofoni. Vasempaan reunaan Huawei on asettanut ainoastaan kaiuttimen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Watch Fit 3:n takaosa on valmistettu kiiltävästä muovista, mikä osaltaan parantaa kellon käyttöä. Tietysti muovi ei ole paras vaihtoehto, mutta ajaa asiansa tässä hintapisteessä. Toisinaan koin kellon hieman hiostavan rannetta. Testijakson aikana laitteeseen ei saatu merkittäviä kulumisen jälkiä, ja näyttölasikin tuntui kestävän jonkin verran osumia. Ranneke ei tuntunut myöskään hiertävän, vaikka se onkin valmistettu silikonista.

Watch Fit 3:n rannekkeeseen Huawei on toteuttanut omanlaisen kiinnitysmekanismin, jota se kehuu helppokäyttöiseksi. Kyseessä on kuitenkin edelleen Huawein omanalainen standardi, minkä vuoksi kelloon on vaikea löytää kolmannen osapuolen rannekkeita. Huawei toki tarjoaa erikseen ostettavaa lisäosaa, jolla kelloon voi liittää muitakin rannekkeita, mutta toistaiseksi sen saatavuudesta Suomessa ei ole mitään tietoa. On kuitenkin todettava, että lukitusmekanismi rannekkeissa on todella helppokäyttöinen. Takaosasta löytyy kaksi painiketta, joita kynnellä painamalla ranneke vain pompahtaa pois.

Vedenkestävyys on myös tutulla 5 ATM -tasolla, eli Huawei Watch Fit 3:n kanssa voi mennä huoletta lenkille vesisateessa tai vaikka uimaan.

Kokonaisuutena kyseessä on näyttävä ja virkistävä kello Huawein valikoimaan. Itse ainakin tykkäsin kevyestä ja uudenlaisesta toteutuksesta. Ehkä huonoimpana puolena on juurikin epästandardit rannekkeet.

Uusi näyttö, vähän muuta uutta

Teknisellä puolella Huawei Watch Fit 3:n selvin uudistus nähdään näytössä. Käytössä on nyt selvästi kookkaampi 1,82 tuuman AMOLED-näyttöpaneeli, jossa on 1.18:8-kuvasuhde. Käytännössä näyttö on neliömäisempi aikaisemman suorakaiteen sijasta. Näyttöön on saatu myös 480 x 408 pikselin tarkkuus, mikä tekee 347 pikseliä tuumaa kohden. Näytössä on myös 60 hertsin virkistystaajuus sekä 1500 nitin maksimikirkkaus.

Itse tykkäsin näytön tarjoamasta kokemuksesta, sillä OLED-paneelin ansiosta värit ovat riittävän hyvät älykellolle ja samalla tarkkuus on hyvä. 1500 nitin kirkkaus tuntui riittävän suurimpaan osaan tilanteista, eikä itsellä ollut haasteita saada selvää näytöstä esimerkiksi auringonvalossa. Huawei Watch Fit 3 tuo mukanaan tuen lisäksi automaattiselle kirkkaudelle, eli näytön kirkkaus vaihtuu olosuhteiden mukaan sisäänrakennetun ympäristövalosensorin ansiosta. Kirkkauden säätäminen manuaalisesti on myös mahdollista.

Tuettuna on myös luonnollisesti Always-on-display-toiminto, jolla kellon sammutetulle näytölle saadaan esille kellonaika. Alway-on-display kuluttaa kuitenkin hieman enemmän virtaa, mikä kannattaa ottaa huomioon. Tämä johtuu siitä, ettei mukaan ole saatu laadukkaampaa LTPO-paneelia, vaan Watch Fit 3:n näyttö on jatkuvasti päivittämässä itseään 60 kertaa sekunnissa 60 hertsin virkistystaajuuden mukaisesti. Testijakson aikana totesin näytön olevan miellyttävän kookas, minkä ansiosta sen käyttäminen jopa suuremmilla sormilla on erittäin mielekästä.

Huawei ei ole kovinkaan tarkasti lähtenyt kertomaan millaista tekniikkaa Watch Fit 3:n sisuksista muilta osin löytyy. Nähtävästi tekniikka ei ole kuitenkaan vaihtunut, vaan käytössä on hyvin kevyt järjestelmäpiiri perusasioiden pyörittämiseen. RAM-muistia on 32 megatavun verran ja sisäistä tallennustilaa on tutut 4 gigatavua.

Sensoreita on useita älykellossa, sillä Huawein mukaan tarjolla on kiihtyvyysanturi, gyroskooppi, sykesensori, ympäristövalosensori sekä kapasitiivinen sensori. Lisäksi mukana on sisäänrakennettu GPS-tuki, jonka toimivuutta Huawei on pyrkinyt parantamaan. Käytössä on melko iäkäs Bluetooth 5.2 -versio, minkä lisäksi tietyt kalliimmat Watch Fit 3 -mallit tukevat NFC:tä. Ominaisuutta ei kuitenkaan testilaitteessa ollut, eikä siitä yleisestikään ole mitään hyötyä. Huawein kellot eivät nimittäin tue Suomessa mobiilimaksuja.

Huawei on säilyttänyt kellossa myös tuen Bluetooth-puheluille. Puhelimeen yhdistettynä käyttäjät voivat vastata suoraan kellon kautta puheluihin tai soittaa puheluita. Ainakaan itse en kokenut ominaisuutta kovinkaan tärkeäksi, mutta se on kuitenkin hyvä lisä. Tietyissä tilanteissa ei ole välttämättä mahdollista ottaa puhelinta taskusta puheluun vastaamista varten, joten sama homma voidaan tehdä kellon kautta.

Huawein älykellot ovat aina kehuskelleet akunkestolla, eikä nyt uusin Huawei Watch Fit 3 ole mikään poikkeus. Akku on kooltaan jopa 400 milliampeerituntia, mikä on selvästi suurempi kuin aikaisemmissa saman malliston kelloissa.

Huawei Watch Fit 3:n kerrotaan tarjoilevan 10 päivän akunkeston yhdellä latauksella peruskäytössä. Lisäksi aktiivisellakin käytöllä akunkesto yltää 7 päivään.

Testijakson aikana itse havaitsin akun kestävän helposti viikon verran. Tietysti akunkesto riippuu täysin omasta käytöstä. Itse käytin kerran päivässä noin tunnin ajan GPS-seurantaa harjoituksen aikana sekä yleisesti kelloon saapui puhelimen ilmoitukset ja kelloa katsottiin useasti päivässä. En kuitenkaan käyttänyt Always-on-display-toimintoa, sillä se oli oletuksenakin pois päältä. Akku on kuitenkin todella hyvä, ja ilahduttavaa on, ettei kelloa tarvitse olla joka yö lataamassa.

Huawei Watch Fit 3:n lataus tapahtuu magneettisella laturilla, joka toimitetaan mukana. Pikalatauksen avulla virtaa pitäisi saada yhdeksi päiväksi vain 10 minuutin latauksella. Yleisesti akun tyhjästä täyteen latautuminen vie noin 60 minuuttia. Itse jäin kaipaamaan tukea langattomalle lataukselle, sillä nyt kelloon tarvitaan Huawein oma latausratkaisu.

Tutut terveys- ja urheiluominaisuudet

Huawei ei ole lähtenyt tuomaan älykelloon mitään uusia ja mullistavia terveys- tai urheilutoimintoja, vaan nyt tarjolla on tutut ominaisuudet esimerkiksi hieman kalliimmista Watch GT -sarjan kelloista. Oikeastaan Huawei Watch Fit 3 on ominaisuuksiltaan samanlainen kuin nykyinen Watch GT 4, eli Huawei on saanut tutut toiminnot edullisempaan hintapisteeseen. Osa ominaisuuksista on myös kehitetty Suomessa.

Esimerkiksi kellossa oleva TruSport-algoritmi on kehitetty Suomessa ja se vastaa muun muassa käyttäjän fyysisen aktiivisuuden ja harjoittelun seurannasta. Harjoittelun seurannan ohella TruSport-algoritmi määrittelee yksilölliset, käyttäjän kuntoon perustuvat dynaamiset harjoittelualueet. Algoritmi myös laskee harjoittelun aiheuttaman kuormituksen ja harjoitusvaikutuksen sekä reaaliaikaisen suorituskyvyn ja palautumisajan erilaisista harjoitustyypeistä.

Huawei on laittanut kelloon lisäksi TruSeen 5.5 -tekniikan, jonka ansiosta kehittyneempien sensoreiden avulla pystytään mittaamaan sykettä ja sen tarkkuutta aikaisempaa paremmin. Uutuuskellon pitäisi tarjota aikaisempaa tarkempi sykkeen mittaus, happisaturaation mittaus, unen seuranta sekä stressin mittaus. Uusien algoritmien parannuksia on testiolosuhteissa hyvin vaikea lähteä todentamaan, mutta ainakin kellon antamat tiedot olivat itselleni tarpeeksi luotettavia. Erityisesti unen seuranta on itselle tärkeää ja Huawei on aina ollut vahvoilla sen kanssa.

TruSleep 4.0 on Huawein päivitetty unenseuranta-algoritmi, joka tarjoaa samoja toimintoja kuin aikaisempikin versio. Nyt Huawei Watch Fit 3 pystyy tarjoamaan tietoja unesta tarkemmin ja se havaitsee myös riskin uniapnealle. Tuttuun tyyliin unenseuranta pystyy myös tunnistamaan unen laadun. Se havaitsee automaattisesti myös unen keston ja tunnistaa päiväunet.

Aktiivisuutta ajatellen Huawei on tuonut Watch Fit 3 -kelloon myös aktiivisuusrinkulat, jotka nähtiin viime vuonna Watch GT 4 -kellossa. Ne auttavat seuraamaan ja saavuttamaan päivittäiset aktiivisuustavoitteet. Aktiivisuusrinkulat näyttävät ulommaisessa rinkulassa päivittäisen kaloritavoitteen, keskimmäisessä rinkulassa päivittäisen harjoitustavoitteen sekä sisimmässä rinkulassa aktiiviset tunnit. Käyttäjät voivat itse muokata tavoitteita.

Uutena ominaisuutena Fit-mallistoon saadaan kalliimmista kelloista tuttu Stay Fit, eli Pysy kunnossa -ominaisuus. Huawein mukaan kyseessä on työkalu kalorien hallintaan. Kellon avulla pystyy aikaisempaa helpommin laskemaan kaloreita, seuraamaan kalorivajetta sekä luomaan painonpudotus- tai painonnoususuunnitelmia. Kello auttaa ohjaamaan käyttäjää kohti painotavoitetta kannustamalla tasapainoon terveellisen ruokailun ja oikeanlaisen liikunnan välillä.

Kello tarjoaa jopa kalorivaroituksen, joka pitää ajan tasalla kaloritavoitteista. Kello näyttää nykyisen kalorimäärän suhteessa asetettuun tavoitteeseen yhdellä silmäyksellä. Analysoimalla kaloritrendejä kulutuksen, aineenvaihdunnan ja harjoittelun kulumisen suhteen kello luo henkilökohtaisia suunnitelmia, jotka ohjaavat edistystä ja asettavat tavoitteita.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan kelloon määritetään Huawei Health -sovelluksen avulla tavoitepaino sekä aika, jossa tavoitteeseen haluaa päästä. Lisäksi sovelluksesta laitetaan päivittäin syötyjen kalorien määrä aamupalalle, lounaalle, päivälliselle sekä iltapalalle. Tämän jälkeen kello pystyy näyttämään aktiivisuuden ja kalorivajeen jo kulutettujen kalorien perusteella.

Huawei Watch Fit 3 tarjoaa urheiluominaisuuksien osalta samat tutut tilat kuin aikaisemminkin. Urheilutiloihin päästään painamalla kellon oikean kyljen painiketta. Mukana on monenlaisia kävely-, juoksu-, pyöräily- ja uintitiloja. Urheilutiloja on tarjolla satoja, joten kaikille löytyy varmasti jotakin. Kellosta on siis varmasti iloa aktiivisille urheilijoille, mutta myös peruskäyttäjille, jotka haluavat seurata omia saavutuksiaan.

TruSport algoritmin avulla älykello tuo mukanaan tieteeseen perustuvan urheilujärjestelmän, ja mukaan on saatu viisi täysin uutta urheilutilaa, jotka ovat jalkapallo, koropallo, padel, e-urheilu sekä ratajuoksu. Yhteensä näiden avulla urheilutiloja on tuettuna yli 100 kappaletta, joiden joukossa on niin sisä- kuin ulkourheilulajeja.

Parin viikon aikana Huawei Watch Fit 3 -kelloa käytettiin pääasiassa päivittäin kävelylenkkien seurantaan, jossa se toimi erinomaisesti. Kello pystyi tarkasti tarjoamaan tietoja lenkistä sekä piirtämään reitin kartalle. Lisäksi GPS-yhteys oli riittävän nopea, vaikkakin suorituksen alussa GPS:n löytäminen viekin edelleen 5-10 sekuntia.

Uusittu käyttöliittymä ja tuttu Huawei Health

Huawei Watch Fit 3 perustuu Huawein omaan HarmonyOS 4.2 -käyttöjärjestelmään, jonka myötä on uudistettu erityisesti käyttöliittymää pitäen tuttu käyttökokemus kuitenkin ennallaan. Huawei puhuu erityisesti aikaisempaa värikkäämmästä käyttöliittymästä, joka näkyy muun muassa sovelluksissa.

Värikkyys näkyy esimerkiksi urheilutilan ollessa käytössä. Sovelluksen tausta vaihtuu sykkeen mukaan ja väri on näyttävästi tuotu esille liukuvärinä. Kyseessä on kuitenkin pääasiassa visuaalinen uudistus, eikä niinkään parannus ominaisuuksiin. Itse kuitenkin tykkään värikkäämmästä toteutuksesta, sillä se tekee käyttöliittymästä selvästi elävämmän ja miellyttävämmän.

Mistään mullistavasta uudistuksesta ei ole kyse, vaan Huawei on viilannut kokemusta parempaan ja jopa modernimpaan suuntaan verrattuna edeltäjään. Yleiskokemus on kuitenkin pysynyt ennallaan, eikä liian radikaaleja muutoksia ole tehty. Huawei on tuonut mukaan muun muassa yhtiön kalliimmista kelloista tutuksi tulleen sovellusvalikon, jossa kuvakkeet ovat ”shakkilautana”.

Widgettien näkymä on kellossa ennallaan, vaikka monet wigeteistä ovat saaneet päivityksiä, joiden avulla tarjolla on enemmän tietoja nähtäväksi kerralla. Huawei on toteuttanut myös sovelluksien moniajonäkymän, jonka saa auki painamalla kaksi kertaa kruunupainiketta. Näkymästä voi siirtyä helposti auki olevien sovelluksien välillä tai poistaa ne taustalta.

Kellotaulusta vasemmalle pyyhkäistäessä päästään edelleen widgettien näkymään, jota käyttäjät voivat muokata oman makunsa mukaisesti. Kellotaulusta oikealle pyyhkäistäessä saadaan esille näkymä, josta nähdään nopeasti sää sekä voidaan hallita ensimerkiksi musiikkia.

Ylöspäin pyyhkäistäessä aukeaa ilmoituksien näkymä, josta voi vastata myös tiettyjen sovelluksien kautta tulleisiin viesteihin. Näitä ovat muun muassa WhatsApp, Facebook Messenger sekä Telegram. Kellotaulusta alaspäin pyyhkäistäessä esille saadaan pikavalintanäkymä, jossa on yhdeksän pikavalintaa, akun tila sekä päivämäärä. Sovellusvalikko aukeaa kellon kruunupainikkeesta. Kellon asetusvalikko muistuttaa puhelimien valikkoa, ja sieltä voi hallita Bluetooth-yhteyttä, kellotauluja, näytön kirkkautta, treeniasetuksia sekä paljon muuta.

Tuttuun tapaan kellosta löytyy lukuisia Huawein omia sovelluksia, joista osa on tarpeellisia, mutta osa melko turhia ainakin itselleni. Näiden rinnalla Huawei Watch Fit 3 tukee myös kolmannen osapuolen sovelluksia, sillä niitä voidaan ladata AppGallery-sovelluskaupan kautta. Valitettavasti kolmannen osapuolen sovelluksien valikoima ei ole kovinkaan laaja, vaan sovelluksia on vasta kourallinen.

Huawei oli onnistunut saamaan kellon ohjelmiston toimimaan melko olemattomasta raudasta huolimatta yllättävän sulavasti. Mitään hidasteluja ei ollut havaittavissa ja animaatiot toistuvat sulavasti. Tietystikään kyseessä ei ole mikään kovin monipuolinen älykello, vaan Watch Fit 3 on enemmänkin aktiivisuusranneke älykellon muodossa.

Huawei Watch Fit 3 yhdistetään Huawei Health -sovellukseen, joka kokoaa yhteen kellon keräämät tiedot. Mitään mullistavia uudistuksia sovellukseen ei ole saatu uutuuskelloa ajatellen, vaan se tarjoaa samat toiminnot kuin esimerkiksi Watch GT 4.

Sovellus on ladattavissa kaikille Android-puhelimille, joissa on Android 6.0 tai uudempi sekä Applen laitteille, joissa on iOS 9.0 tai uudempi. Lisäksi sovellus on luonnollisesti ladattavissa Huawein omalle Androidiin perustuvalle HarmonyOS-käyttöjärjestelmälle. Huawei Health toimii siis monissa puhelimissa, eli Watch Fit 3:n käyttö ei rajoitu ainoastaan Huawein omaan ekosysteemiin.

Valitettavasti Google Play -sovelluskaupasta ei Huawei Health -sovellusta voi ladata, vaan käyttäjien on ladattava se suoraan Huawein sivuilta tai kellon paketissa olevan QR-koodin kautta. Huawein mukaan sovellus on kuitenkin pian tulossa myös Samsung-puhelimissa olevaan Galaxy Store -sovelluskauppaan, mutta kirjoitushetkellä sitä ei vielä ollut tarjolla.

Tietojen keräämisen ohella Huawei Health toimii myös kellon hallintaa varten. Sovelluksen kautta on mahdollista ottaa käyttöön erilaisia seurantatiloja, vaihtaa kellotaulua sekä muokata kellon asetuksia. Sovelluksen kautta onnistuu myös kellon päivittäminen ja asetuksien hallinta.

Viime aikoina Huawei on pyrkinyt tuomaan sovellukseen laajemmat tiedot yhdellä silmäyksellä. Sovelluksen päänäkymässä on heti esillä yhteenvetonäkymä joka näyttää lyhyesti kulutetut kalorit, treenin pituuden sekä aktiiviset tunnit. Lisäksi mukana on terveysapilat, jotka kertovat otetut askeleet, unen määrän sekä stressin.

Huawei Watch Fit 3 tukee myös Watch GT 4 -kellosta tuttua Stay Fit -ominaisuutta, joka mahdollistaa kalorivajeen seurannan. Stay Fitin avulla pystyy tallentamaan päivän aikana syödyt kalorit sekä seuraamaan kalorien saantia. Muilta osin suurempia ja mielenkiintoisia ominaisuuksia ei ole, vaan Huawei Health kerää edelleen tiedot sykkeestä, unesta, harjoituksista sekä askeleista.

Huawei Health -sovellus tuntui toimivan hyvin koko testijakson ajan, eikä vastaan tullut suurempia ongelmia. Huaweilla on edelleen kuitenkin pieni ongelma ilmoituksien saamiseksi kelloon. Google on asettanut Huawei Healthin epämääräisten sovelluksien listalle, sillä sitä ei ole ladattu Google Playsta. Tämän takia sovelluksen ilmoitusasetukset ovat rajoitetut, eikä ilman kikkailuja sovellusilmoituksia saa läpi kelloon. Onneksi tähän on kohtuullisen helppo ratkaisu, ja rajoitukset saa pois asetuksien kautta. Ohjeet tämän ongelman ratkaisemiseksi löytyvät erillisestä artikkelistamme tämän linkin takaa.

Yhteenveto

Huawei Watch Fit 3 on laadukas perustason uutuuskello 200 euron hintapisteeseen. Huawei on panostanut tyyliin unohtamatta tärkeimpiä ominaisuuksia esimerkiksi terveyden tai urheilun osalta. Kokonaisuus on edelleen tuttua Huaweita, ja kohtuullisella hinnalla saa vakuuttavan kokonaisuuden.

Testijakson aikana itse koin kellon olevan erittäin näyttävä ja miellyttävä käyttää kokonsa ja keveytensä ansiosta. Huawei ei myöskään petä kattavien terveys- ja urheilutoimintojen osalta, vaan niihin voi luottaa suunta antavana mittarina. Tekniikan osalta uudistettu näyttö on selvä valttikortti ja akunkesto on luokassaan erinomainen. Huawei Watch Fit 3:n vahvuuksia ovat myös pikalataus, tuki Bluetooth-puheluille sekä uudistettu käyttöliittymä on virkistävä. Kelloa voi käyttää myös monipuolisesti eri laitteiden kanssa.

Heikkouksia on oikeastaan vain vähän, mutta suurin niistä itselleni on tuen puuttuminen mobiilimaksamiselle. Kyseessä on ikävä puute, sillä henkilökohtaisesti olen tottunut maksamaan kelloilla kaupassa. Lisäksi kyseessä on lähtötason älykello, eli tarjolla ei ole liikaa älyominaisuuksia, minkä lisäksi tuki kolmannen osapuolen sovelluksille on hyvin rajoitettu. Yksi pieni miinuspuoli on myös epästandardi laturi.

Suomessa Huawei Watch Fit 3 tulee myyntiin 27. toukokuuta useissa eri tyyleissä. Edullisimmillaan kellon voi ostaa 159 euron hintana mustana, pinkkinä ja valkoisena. 169 euron hinnalla saa itselleen metallisen version ja 199 euroa joutuu pulittamaan valkoisesta nahkaversiosta.

Hyvää

  • Uudistettu muotoilu on kevyt ja käytännöllinen
  • Huawein laadukkaat terveys- ja urheilutoiminnot
  • Miellyttävän kookas näyttö
  • Hyvä akunkesto ja tuki pikalataukselle
  • Tuki Bluetooth-puheluille
  • Uudistettu käyttöliittymä on selkeä ja näyttävä
  • Toimii Android- ja iOS-puhelimien kanssa

Huonoa

  • Epästandardi laturi
  • AppGallery-sovelluskaupan valikoima on rajallinen
  • Ei tukea mobiilimaksamiselle
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut