AppleYleinen

Uusi Apple iPad mini saa aikaisempaa suuremman 8,3 tuuman näytön

Applen tulevasta iPad mini -tabletista on kuultu ja nähty vuotoja viimeisien kuukausien aikana, mutta nyt luvassa on uutta tietoa laitteen näytöstä. Applen odotetaan julkaisevan kuudennen sukupolven iPad minin syksyllä, jossa on uusi huippuluokan järjestelmäpiiri sekä selvästi uudistettu muotoilu.

Nyt analyytikko Ross Young on kertonut omat tietonsa iPad minin näytöstä. Youngin mukaan Apple tulee hyödyntämään tabletissa 8,3 tuuman kokoista näyttöä, joka on aikaisempaa suurempi. Vielä edeltäjämallissa hyödynnettiin 7,9 tuuman näyttöpaneelia, joten näyttöön on tulossa myös mukava muutos. Applen odotetaan pienentävän näytön kehyksiä, jonka takia kompaktiin pakettiin mahtuu suurempi näyttö.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Young on kertonut lisäksi, ettei Apple ole julkaisemassa pro-versiota uudesta iPad mini -tabletista, vaikka siitäkin on kuultu joitakin huhuja.

Aikaisempien tietojen mukaan uudessa iPad mini -tabletissa olisi A15-järjestelmäpiiriä, jota odotetaan myös tämän vuoden uusiin iPhone 13 -puhelimiin. A15-piiri tulee perustumaan 5 nanometrin valmistusprosessiin, kuten viime vuoden A14-piiri. Uusi iPad mini tulee saamaan myös USB-C-liittimen alareunaansa, joten Applen omaa Lightning-liitintä ei enää laitteessa olisi. Uutuustablettiin odotetaan lisäksi magneettista Smart Connector -liitintä, joka on nähty myös iPad Air -tabletissa.

Suuria muutoksia on siis iPad mini -tablettiin tulossa tänä vuonna, eikä kyseessä ole vain tekninen päivitys. Jo aikaisemmin tabletista on vuotanut 3D-mallinnukseen perustuvia kuvia, jotka ovat paljastaneet uusitun kulmikkaamman muotoilun sekä tyylikkäät väriversiot.

Lähde: Twitter (Ross Young)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple