XiaomiYleinen

Vahvistus tuli: Xiaomi 12S Ultra saa massiivisen 1 tuuman kokoisen Sony IMX989 -kamerasensorin

Xiaomi 12S Ultran kamerasensori.

Xiaomi on vahvistanut julkaisevansa kotimarkkinoillaan Kiinassa 4. heinäkuuta uudet Xiaomi 12S -sarjan huippupuhelimet. Mallisto tulee koostumaan Xiaomi 12S-, Xiaomi 12S Pro- ja Xiaomi 12S Ultra -puhelimista. Mielenkiintoisin laitteista on tietenkin Xiaomi 12S Ultra, jota on odotettu koko alkuvuosi.

Tulevasta Xiaomi 12S Ultrasta on nyt vahvistettu yksi uusi ominaisuus, joka koskee luonnollisestikin kameroita. Xiaomi on tehnyt puhelimen kameroiden kehityksessä yhteistyötä Leican kanssa, jonka takia Xiaomi 12S Ultrassa on odotettu olevan yksi tämän hetken mielenkiintoisimmista kameratoteutuksista. Xiaomi on vahvistanut käyttävänsä puhelimessa suurta Sonyn kehittämää kamerasensoria.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pääkamerana toimii täysin uusi 1 tuuman kokoinen Sony IMX989 -kamerasensori, jota ei ole aikaisemmin puhelimissa nähty. Se on selvästi suurempi kamerasensori kuin monissa muissa tämän hetken älypuhelimissa ja esimerkiksi iPhone 13 Pro Maxissa on selvästi pienempi 1/1.65 tuuman kamerasensori.

Tuuman kokoisia kamerasensoreita on nähty vain harvoissa älypuhelimissa, mutta niissäkään sensorista ei ole otettu koskaan kaikkea hyötyä irti. Jos sensoria haluttaisiin käyttää täysin, niin puhelimesta tulisi valtavan paksu ja vaatisi valtavasti linssejä. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan tarkkaan tiedossa, miten Xiaomi 12S Ultrassa hyödynnetään uutta Sony IMX989 -sensoria.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi 12S Ultraan on huhuttu tämän hetken parhaimpia teknisiä ominaisuuksia. Puhelimessa on raporttien mukaan muun muassa 6,7 tuuman kokoinen QHD+ -näyttöpaneeli, joka perustuu AMOLED-tekniikkaan. Tehoista tulee vastaamaan Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri. Akunkesto on todennäköisesti 4800 milliampeeritunnin akun varassa, jota ladataan 67 watin teholla.

Puhelimeen on tulossa jopa 12 gigatavua RAM-muistia sekä 512 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Xiaomi 12S Ultran odotetaan saavan 50 megapikselin pääkameran, 48 megapikselin ultralaajakulmakameran sekä 48 megapikselin periskooppikameran. Kamerat on rakennettu yhdessä Leican kanssa. Etuosassa odotetaan olevan 20 megapikselin tasoinen selfiekamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Raporttien mukaan Xiaomi 12S ja Xiaomi 12S Pro ovat pitkälti samoja laitteita kuin viime vuoden joulukuussa julkaistut Xiaomi 12 ja Xiaomi 12 Pro. S-versioissa Xiaomi on päivittänyt järjestelmäpiirin Qualcommin tuoreimpaan Snapdragon 8+ Gen 1 -versioon, joka tuo parannusta suorituskyvyn lisäksi energiatehokkuuteen. Huhujen mukaan luvassa saattaa olla myös erillinen versio MediaTekin kehittämällä Dimensity 9000 -järjestelmäpiirillä.

Lähde: Weibo (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Kiinnostus puhelimesta riippuu kovastikin ohjelmistopäivitysten saatavuudesta-

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi