HMD globalNokiaViikkokysymysYleinen

Viikkokysymyksen tulokset: HMD Globalin ensimmäinen Nokia-tabletti jakaa odotukset kahtia

HMD Globalin julkaisemat teaser-kuvat tulevasta Nokia-tabletista.

Suomalainen HMD Global on julkaisemassa ensimmäisen Nokia-tablettinsa tällä viikolla 6. lokakuuta ja tuoreimmassa viikkokysymyksessä käsittelimme aihetta. Kysyimme SuomiMobiilin lukijoilta, odotetaanko Nokia-tablettia ja mielipiteet jakautuivat täysin kahtia.

Viikkokysymys keräsi viikonlopun aikana jälleen kiitettävästi ääniä ja vastaajien mielipiteet jakautuivat kahtia. Vain hieman yli puolet, eli 50,70 prosenttia odottivat Nokia-tabletin julkaisua. Ja hieman alle puolet, eli 49,30 prosenttia vastaajista eivät odottaneet Nokia-tablettia. Odotus tablettia kohtaan jakautui viikkokysymyksessä lähes kahtia, josta voidaan päätellä tabletin tulevan jakamaan mielipiteitä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Globalilta on odotettu Nokia T20 -mallinimeä kantavaa tablettia, joka edustaisi edullisemman kategorian laitetta. Viikonlopun aikana tabletista nähtiin vietnamilaissivuston toimesta ensimmäinen varsinainen vuotokuva, mutta myös HMD Global on julkaissut siitä muutamia kuvia etukäteen. Aikaisempien jälleenmyyjien paljastamien tietojen perusteella Nokia T20 -tabletista on jo varsin hyvä kuva myös teknisien tietojen osalta.

Vuodoissa on puhuttu Nokia T20 -mallinimeä kantavasta tabletista, joka saa kunnian olla HMD Globalin ensimmäinen tabletti. Useat jälleenmyyjien listaukset ovat kertoneet tabletissa olevan suuri 10,36 tuuman LCD-näyttöpaneeli ja tehoista olisi vastaamassa Unisocin kehittämä kahdeksanytiminen järjestelmäpiiri. Nokia T20 -tablettiin on odotettavissa ainakin 4 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Akun koosta ei vielä ole varmuutta, mutta akkua pitäisi pystyä lataamaan 10 watin tehoisella laturilla, jos on uskomista sertifiointitietoja. Käyttöjärjestelmänä tiedetään toimivan Googlen Android 11, joka on todennäköisesti tuttuun HMD Globalin tyyliin varsin lähellä puhdasta Androidia. Nokia T20 -tabletista on tulossa jälleenmyyjien tietojen mukaan kaksi mallia, joista toisessa on vain Wi-Fi-yhteydet ja toisessa on myös 4G-tuki. Lisäksi tabletin odotetaan tulevan tarjolle ainakin sinisessä väriversiossa. Hinnoittelun on huhuttu asettuvan reiluun 200 euroon.

Alapuolelta voi vielä tarkistaa viikkokysymyksen tarkat tulokset.

Odotatko HMD Globalin ensimmäistä Nokia-tablettia?

Kyllä
50.70%
En
49.30%
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD global