ViikkokysymysYleinen

Viikkokysymyksen tulokset: Puhelimien oikeasti nopeille pikalatauksille ei ole tarvetta

Realme GT Neo 3 tarjoaa jopa 150 watin latauksen.

Tällä kertaa viikkokysymyksessä kysyttiin SuomiMobiilin lukijoiden mietteitä älypuhelimien pikalatauksesta ja siitä, kuinka nopea lataus on oikeasti tarpeeksi nopea. Jälleen kerran vastauksia saatiin mukavasti ja ne jakautuivat varsin yllättävällä tavalla.

Vastausvaihtoehtoja oli tällä kertaa kuusi kappaletta. Vastaajista 25 prosenttia kertoi tarpeeksi nopean latauksen olevan 30 minuutissa akku täyteen. Tämän jälkeen vastaajista 23,61 prosenttia kertoi 1,5 tunnin latauksen olevan täysin riittävä ja 20,83 prosenttia vastaajista kertoi 1 tunnin mittaisen akun latauksen olevan tarpeeksi nopea.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ainoastaan 12,5 prosenttia vastaajista kertoi 45 minuutin latauksen olevan tarpeeksi nopea. 20 minuutissa akun täyteen olisivat halunneet 9,72 prosenttia vastaajista ja alle 15 minuutissa vain 8,33 prosenttia vastaajista.

Vastaukset jakautuivat siis yllättävän mielenkiintoisella tavalla. Neljännes halusi akun latautuvan alle 30 minuutissa, mutta yllättävästi lähes puolet vastaajista ilmoittivat 1-1,5 tuntia olevan täysin riittävä aika lataukselle. Vastaajista vain harvat kertoivat alle 45, 20 tai 15 minuutin latauksien olevan tarpeeksi nopea.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhteenvetona tuloksista voi vetää yhteen, että oikeasti nopeille pikalatauksille ei ole kysyntää (15-20 min), vaan suurimmalle osalle käyttäjistä myös hitaammat lataustavat ovat täysin riittäviä.

Tällä hetkellä älypuhelinvalmistajat tähtäävät jatkuvasti nopeampiin latausratkaisuihin, sillä jo useat puhelimet latautuvat noin 30 minuutissa tyhjästä täyteen. Lisäksi viime aikoina on nähty myös selvästi tehokkaampia latauksia, sillä Xiaomin 120 watin latauksella puhelimet latautuvat alle 20 minuutissa täyteen ja Realmen uudella 150 watin latauksella puhelin saadaan täyteen alle 15 minuutissa.

Alapuolelta voi vielä tarkistaa viikkokysymyksen tarkat tulokset.

Kuinka nopea lataus puhelimessa on tarpeeksi nopea?

Akku täyteen alle 30 minuutissa
25.00%
Akku täyteen alle 1,5 tunnissa
23.61%
Akku täyteen alle 1 tunnissa
20.83%
Akku täyteen alle 45 minuutissa
12.50%
Akku täyteen alle 20 minuutissa
9.72%
Akku täyteen alle 15 minuutissa
8.33%
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Viikkokysymys