ViikkokysymysYleinen

Viikkokysymys: Kuinka nopea lataus on puhelimessa tarpeeksi nopea?

Realme GT Neo 3 tarjoaa jopa 150 watin latauksen.

Älypuhelimien akkujen latausnopeudet ovat jatkuvasti nousussa, sillä esimerkiksi Realme julkaisi tällä viikolla globaalisti uuden 150 watin latauksella varustellun Realme GT Neo 3 -puhelimen. Kyseessä on toistaiseksi tehokkain langallinen latausratkaisu, joka on kaupallisesti älypuhelimissa nähty. Tällä kertaa viikkokysymyksessä tarkastellaankin lukijoiden mietteitä siitä, mikä on tarpeeksi nopea lataus.

Realme GT Neo 3 -puhelimessa akku voidaan ladata tyhjästä täyteen alle 15 minuutissa 150 watin tehoisella pikalatauksella. Toiseksi tehokkain latausratkaisu löytyy muutamista Xiaomin puhelimista, joissa on 120 watin tehoinen lataus. Esimerkiksi Xiaomi 12 Pron akun luvataan latautuvan vain 18 minuutissa tyhjästä täyteen. Lisäksi tuoreessa Honor Magic 4 Prossa on 100 watin langallinen pikalataus, jonka avulla puhelin latautuu 30 minuutissa tyhjästä täyteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

150, 120 tai 100 watin tehoiset lataukset eivät kuitenkaan sano mitään todellisesta puhelimen latauksesta, sillä siihen vaikuttavat monet muutkin asiat, kuten lataustapa ja puhelimessa olevan akun suuruus. Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää Honor Magic 4 Pron 4600 milliampeeritunnin akun latautumista 100 watin laturilla 30 minuutissa ja OnePlus Nord 2 -puhelimen 4500 milliampeeritunnin akun latautumista 65 watin laturilla 30 minuutissa.

Vaikka eroa akuissa ei ole merkittävästi, mutta mainostetuissa wattimäärissä kuitenkin on eroa, niin merkittävää eroa latausnopeuksissa ei välttämättä päästä näkemään. Siksi wattimääriä ei kannata ottaa täysin suorilta vastaan lupauksena nopeammasta latauksesta. Yli 100 watin lataukset ovat kuitenkin yleistymässä kovaa tahtia huippuluokan älypuhelimissa, joten tulevina vuosina akut latautuvat varmasti jopa nykyistä nopeammin. Osa valmistajista on jopa esitellyt 200 watin latauksen prototyyppejä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tämän viikon kysymyksessä tarkastellaan, kuinka nopea pikalataus puhelimessa täytyy SuomiMobiilin lukijoiden mielestä olla. Anna äänesi alapuolella olevassa kyselyssä, ja halutessaan perustelut voi antaa kommenttikentässä.

Tämä äänestys on päättynyt (1 year)

Kuinka nopea lataus puhelimessa on tarpeeksi nopea?

Akku täyteen alle 30 minuutissa
25.00%
Akku täyteen alle 1,5 tunnissa
23.61%
Akku täyteen alle 1 tunnissa
20.83%
Akku täyteen alle 45 minuutissa
12.50%
Akku täyteen alle 20 minuutissa
9.72%
Akku täyteen alle 15 minuutissa
8.33%
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Viikkokysymys