ViikkokysymysYleinen

Viikkokysymys: Minkä valmistajan Android-versio on paras?

Viime viikolla haimme lukijoilta vastausta, mikä on paras ratkaisu etukameran toteuttamiseen nykyaikaisissa älypuhelimissa ja lopputulos oli varsin yllättävä. Tällä viikolla uudessa viikkokysymyksessä katsotaan minkä valmistajan Android-ratkaisu on eniten lukijoiden mieleen. Äänestyksen tulokset julkaistaan sunnuntai-iltana, joten äänestysaikaa on kaksi päivää.

Lähes jokaiselta Android-valmistajalta löytyy omanlainen Android-käyttöliittymä, jota hyödynnetään älypuhelimissa. Samsungilla on oma Experience UI -käyttöliittymä, joka on osittain korvattu jo uudella One UI -versiolla. OnePlus hyödyntää monipuolista OxygenOS-käyttöliittymää, jossa on otettu selvästi käyttäjien palautetta huomioon. Kiinalainen Xiaomi on kehittänyt oman MIUI-käyttöliittymän, joka on tehty silmällä pitäen kiinalaisia kuluttajia. LG luottaa taasen omaan LG UX -versioon, joka löytyy monista yhtiön älypuhelimista. Huawei luottaa vahvasti EMUI-käyttöliittymään, josta on sittemmin kuoriutunut myös Magic UI -versio Honor-puhelimille. HMD Globalin Nokia-puhelimissa on otettu hieman erilainen näkökulma ja luotetaan pelkästään Googlen luomaan Android One -käyttöjärjestelmäversioon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Minkä valmistajan Android-versio on paras? Tämän viikon kysymys on mielipiteitä jakava, sillä kaikkien valmistajien Android-ratkaisuista löytyy omat hyvät ja huonot puolensa. Onko siis puhdas Android-kokemus enemmän mieleesi, vaiko jokin raskaasti kustomoitu toteutus, kuten MIUI, One UI tai EMUI?

ÄÄNESTYS ON PÄÄTTYNYT

Minkä valmistajan Android-versio on paras?

Android One (HMD Global)
36.17%
OxygenOS (OnePlus)
36.17%
EMUI / Magic UI (Huawei/Honor)
14.36%
One UI / Experience UI (Samsung)
10.37%
MIUI (Xiaomi)
1.60%
LG UX (LG)
1.33%

SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

    Kommentoi

    Lisää aiheesta:Viikkokysymys