AppleViikkokysymysYleinen

Viikkokysymys: Pitäisikö Applen ottaa käyttöön USB-C-liitin myös iPhone-puhelimissa?

Euroopan komissio kertoi tällä viikolla ehdotuksesta, jossa pakotettaisiin kaikissa laitteissa käyttöön samanlainen latausliitin, eli USB-C. Tavoitteena on vähentää elektroniikkalaitteiden latureista syntyvän elektroniikka- ja sähkölaiteromun määrää. Apple ei kuitenkaan ehdotuksesta innostunut, sillä yhtiö luottaa itse kehittämäänsä Lightning-standardiin.

Applen älypuhelimissa on ollut Lightning-liitäntä pitkään, eikä näköpiirissä ole ollut sen vaihtaminen USB-C-liitäntään. Apple on toki ottanut USB-C:n käyttöön jo monissa tableteissaan, mutta iPhone-puhelimissa halutaan luottaa markkinassa jopa epästandardiin latausratkaisuun. Täysin oma latausratkaisu on Applelle varmasti suuri tulolähde, sillä Lightning-latureita ei ole muiden valmistajien laitteissa. Applen mukaan EU:n ehdotus tulee tukahduttamaan innovoinnin ja se vahingoittaa kuluttajia Euroopassa ja muualla maailmassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nykyisin jo lähes kaikki valmistajat käyttävät laitteissaan USB-C-liitäntä, joten kyseessä ei ole todennäköisesti kovinkaan suuri ongelma muille laitevalmistajille. Euroopan komission mukaan puhelimien latausratkaisujen määrää on saatu vähennettyä vapaaehtoisuuteen perustuvalla lähestymistavalla 30:stä vain kolmeen viimeisen vuosikymmenen aikana.

Monet iPhone-puhelimien käyttäjät ovat toivoneet vuosien saatossa Applen luopuvan latausratkaisustaan ja ottavan käyttöön USB-C:n, mutta Apple ei ole tähän lähtenyt. Monet Applen puhelimien käyttäjät myös pitävät yhtiön omasta latausratkaisusta, joten mielipiteet saattavat asian tiimoilta hieman vaihdella. Tämän takia viikkokysymys koskee USB-C-aihetta.

Tällä kertaa viikkokysymyksessä koitetaan saada selvyys siihen, pitäisikö SuomiMobiilin lukijoiden mielestä Applen alkaa käyttämään iPhone-puhelimissaan USB-C-liitintä. Anna äänesi alapuolella olevassa kyselyssä ja perustelut vastaukselle voi antaa kommenttikentässä.

Tämä äänestys on päättynyt (1 year)

Pitäisikö Applen ottaa käyttöön USB-C-liitin myös iPhone-puhelimissa?

Kyllä!
84.47%
Ei, Lightning on parempi!
15.53%
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple