GoogleYleinen

Vuoto: Google saattaa tarjota Pixel 6 -puhelimille jopa 5 vuotta päivitystukea – myös puhelimien tekniikasta paljastui uutta tietoa

Huhujen mukaan Google valmistautuu julkaisemaan uuden Pixel 5a -älypuhelimen ensi kuussa, mutta myöhemmin tänä vuonna on luvassa vielä Pixel 6- ja Pixel 6 Pro -älypuhelimet. Tulevilla Pixel 6 -puhelimilla Google pyrkii haastamaan kilpailijoiden huippupuhelimet niin tekniikan, mutta nähtävästi myös ohjelmiston osalta. Google on jäänyt päivityskäytännöissään hieman Samsungin ja OnePlussan jälkeen, mutta siihen on luvassa uusien tietojen mukaan muutos pian.

FrontPageTech-sivuston tietojen mukaan Google tulee lupaamaan jopa 5 vuoden mittaisen päivitystuen tuleville Pixel 6- ja Pixel 6 Pro -älypuhelimille. Tieto ei kuitenkaan kerro, millaisesta päivitystuesta on kyse. Tarjoaako Google viisi Android-versiopäivitystä vai tullaanko näkemään 3-4 vuotta Android-versiopäivityksiä ja näiden päälle vielä 1-2 vuotta tietoturvapäivityksiä. Pidempi päivitystuki on mahdollista muun muassa puhelimissa käytettävän oman järjestelmäpiirin ansiosta, sillä käytännössä Google pystyy päivittämään puhelimia niin kauan kuin järjestelmäpiirin ohjelmointiin jaksetaan investoida.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viiden vuoden mittainen päivitystuki on erinomainen asia ja Googlen esimerkin mukaisesti monet muutkin valmistajat saattavat innostua pidemmistä päivityksistä. Android-valmistajien puhelimet ovat olleet päivityksien suhteen selvästi jäljessä Applen laitteita, jonka takia Android-maailmakin tarvitsee hieman uutta suuntaa. Todennäköisesti Pixel 6-puhelimien päivitystuen luonteesta kuullaan lisätietoja lähempänä julkaisua, jonka odotetaan tapahtuvan lokakuussa 2021.

Samainen lähde on kertonut myös uusia tietoja Pixel 6 -sarjan puhelimista. Google luottaa Pixel 6 -mallissa 6,4 tuuman AMOLED-näyttöön, 50 megapikselin ja 12 megapikselin kaksoiskameraan sekä 8 megapikselin etukameraan. Puhelimessa pitäisi olla myös 4614 milliampeeritunnin akku, 8 gigatavua RAM-muistia sekä 128 ja 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Pixel 6 Prohon on lupa odottaa 6,71 tuuman OLED-näyttöpaneelia sekä kolmoiskameraa. Pääkameran tarkkuuden pitäisi olla 50 megapikseliä, ultralaajakulmakameran 12 megapikseliä ja periskooppikameran 48 megapikseliä. Etuosassa odotetaan olevan 12 megapikselin tasoinen selfiekamera. Googlen odotetaan tarjoavan puhelimessa 5000 milliampeeritunnin akun, 12 gigatavua RAM-muistia sekä 128, 256 tai 512 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Molemmissa puhelimissa pitäisi olla tuki Wi-Fi 6E -verkoille sekä oletusarvoisesti Android 12 -käyttöjärjestelmä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tiedot Googlen tulevista Pixel 6 -puhelimista kannattaa ottaa edelleen pienellä varauksella vastaan, sillä julkaisuun on muutama kuukausi aikaa. Lisäksi FrontPageTech-sivuston tiedot ovat olleet usein väärässä tai virheellisiä. Nyt vuotaneet tiedot ovat kuitenkin varsin todellisilta vaikuttavia, vaikka niissäkin saattaa olla pieniä virheitä.

Lähde: Frontpagetech.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google