GoogleYleinen

Raportti: Google saattaa julkaista odotetun Pixel 5a -puhelimen elokuussa

Googlelta on odotettu uusia Pixel-puhelimia tämän vuoden aikana, mutta huhutun Pixel 5a -puhelimen kohtalo oli pitkään auki. Google kuitenkin odottamattomasti vastasi markkinahuhuihin, ja Googlen mukaan Pixel 5a julkaistaan valikoiduilla markkinoilla. Jotkin huhut odottivat Pixel 5a -puhelimen julkaisua myös Google I/O -tilaisuudessa, mutta se ei koskaan toteutunut. Nyt julkaisuaikataulusta on kuultu uusi tieto.

Bloomberg-sivuston raportin mukaan Google tulee julkaisemaan Pixel 5a -puhelimen tämän vuoden elokuussa. Tieto on peräisin Mark Gurmanilta, joka on tunnettu erityisesti luotettavista tiedoistaan Applen vuotojen kanssa. Uusi raportti vastaa myös Googlen aikaisempaa kommenttia, jonka mukaan Pixel 5a tullaan julkaisemaan linjassa viime vuoden a-sarjan puhelimien kanssa. Viime vuonna Pixel 4a julkaistiin elokuussa ja Pixel 4a 5G vastaavasti lokakuussa. Google on maininnut julkaisevansa uuden Pixel 5a -puhelimen Yhdysvalloissa ja Japanissa, jonka on odotettu viittaavan suppeampaan saatavuuteen kuin aikaisemmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi Pixel 5a -puhelimesta ei ole kuultu paljoakaan huhuja tai nähty yksityiskohtaisia vuotoja. CAD-mallinnuksista tunnettu Steve Hemmerstoffer on julkaissut aikaisemmin kuvia puhelimen ulkoisesta toteutuksesta, jonka perusteella luvassa on varsin tuttu puhelin. Joidenkin tietojen mukaan Pixel 5a -puhelimessa olisi Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri sekä 12 megapikselin kamerat.

Googlelta odotetaan myöhemmin tänä vuonna myös uusia Pixel 6- ja Pixel 6 Pro -älypuhelimia, joiden odotetaan olevan yhtiön lippulaivapuhelimet. Pixel 6 -sarjan puhelimet on nähty myös CAD-mallinnuksiin pohjautuvissa kuvissa, mutta kovin tarkkoja tietoja niistäkään ei vielä ole vuotanut. Googlen on odotettu käyttävän omaa järjestelmäpiiriään puhelimissa. Aikaisempien vuotojen mukaan Google kehittäisi Whitechapel-koodinimellä kulkevaa järjestelmäpiiriä yhdessä Samsungin kanssa.

Lähde: Bloomberg.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google