HMDNokiaYleinen

Vuotokuvassa ensimmäistä kertaa Android-pohjainen Nokia-peruspuhelin

Vuotokuvassa Android-pohjainen peruspuhelin.

Googlen on tiedetty kehittävän Androidista kustomoitua versiota peruspuhelimia varten ja nyt nettiin on vuotanut kuva, jossa väitetään olevan ensimmäinen Android-pohjainen Nokia-peruspuhelin.

Toistaiseksi Googlen suunnitelmat kehittää Androidia peruspuhelimiin on käynyt ilmi Chromen koodeista, joista on paljastunut, että peruspuhelimille suunniteltu versio eroaa huomattavasti Android Go -versiosta. Chromea ohjataan peruspuhelimilla kosketusnäytön sijasta näppäimillä. Valitettavasti peruspuhelimien Android-versiosta ei toistaiseksi ole mitään tarkkaa tietoa.

9TO5Google-sivustolle on lähetetty tällä viikolla kuvan, jossa väitetään olevan Android-pohjainen peruspuhelin. Kuva ei paljasta puhelimen valmistajaa, sillä sen päällä on silikoninen suojakuori. Odotuksien mukaan kyseessä olisi kuitenkin HMD Globalin kehittämä Nokia-puhelin.

Puhelimen näytöllä on nähtävillä Androidin aloitusnäyttö, jossa on yläreunassa muun muassa Google Assistant ja alareunassa on sovelluskuvakkeita, kuten kamera, Chrome ja YouTube. Käyttöliittymän alareunassa on pääsy myös Alerts-näkymään, joka on todennäköisesti ilmoitusnäkymä ja oikeassa reunassa on asetukset pikavalinta. Kuva paljastaa puhelimessa olevan myös etukamera, jollaista ei ole peruspuhelimissa usein nähty.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, milloin Android nähdään ensimmäisen kerran peruspuhelimissa. HMD Global on kuitenkin pitänyt pitkään taukoa peruspuhelimien julkaisussa ja syy siihen on todennäköisesti nyt selvinnyt. Todennäköisesti seuraavassa Nokia-peruspuhelimissa nähdään Android-käyttöjärjestelmä, kuten muissakin Nokia-puhelimissa viime vuosina.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: 9TO5Google.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. HMD:n tauko peruspuhelimien julkaisussa voi yhtä hyvin johtua siitä, että vanhojen klassikkomallien uusioversioden (3310 jne) jatkokehitys peruutettiin banaanipuhelimen myynnin jäätyä vaatimattomaksi. Muita peruspuhelimia taas ei kannata joka vuosi uusia, koska hinnat on jo painettu hyvin alas, eikä Mediatek taida julkaista merkittäviä parannuksia peruspuhelinalustaansa kovin usein.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD