MotorolaYleinen

Vuotokuvat paljastavat Motorola Edge 40 -puhelimen kahdessa väriversiossa – tarjoaa kaartuvan näytön ja nahkakuvioidun takakuoren

Motorola Edge 40 / Kuva: The Tech Outlook

Motorola on tietojen mukaan julkaisemassa jossain vaiheessa kevään aikana uusia Edge 40 -sarjan puhelimia. Edge 40 Pron on tiedetty olevan uudelleen brändätty Moto X40 -puhelin, mutta Edge 40 -puhelin tulee olemaan edullisempi huippupuhelin. Kyseisen mallin tarkat tiedot vuotivat jo aikaisemmin, mutta nyt nettiin on vuodettu myös ensimmäisiä kuvia laitteesta.

Twitteristä tunnettu vuotaja OnLeaks on julkaissut The Tech Outlook -sivuston kanssa tuotekuvat Edge 40 -puhelimesta, jotka paljastavat laitteen muotoilun. Kuvissa julkaisematon puhelin on esillä kahdessa väriversiossa, jotka ovat musta ja vihreä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorola Edge 40 / Kuva: The Tech Outlook

Motorola Edge 40 -puhelimen takaosassa on laatikkomainen kamera-alue, jossa on kaksi kamerasensoria sekä kaksi LED-salamavaloa. Kamera-alueessa on myös yksi mikrofoni sekä teksti ”50MP OIS, 2.0um f/1.4”, joka viittaa todennäköisesti pääkameraan. Laitteen takaosassa on myös Motorolan logo.

Vuotokuvien perusteella puhelimessa on alumiinikehys. Oikeassa reunassa nähdään virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet, mutta vasen reuna on täysin tyhjä. Alareunassa on esillä SIM-korttiluukku, USB-C-liitin, mikrofoni sekä kaiutin. Kuvat vahvistavat kaartuvan näyttöpaneelin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorola Edge 40 / Kuva: The Tech Outlook

Edge 40 -puhelinta odotetaan vuotojen mukaan tarjolle neljässä väriversiossa, jotka ovat Eclipse Black, Nebula Green, Lunar Blue sekä Viva Magenta. Aikaisempi vuoto on kertonut puhelimen paksuuden olevan 7,58 millimetriä ja painoa olisi 171 tai 167 grammaa versiosta riippuen. Puhelimeen on tulossa kaksi erilaista varianttia, joista toisessa on nahkapinta ja toisessa muovipinta. Lisäksi Edge 40:n odotetaan olevan IP68-luokiteltu.

Puhelimen kerrotaan saavan muun muassa 6,55 tuuman kokoisen pOLED-näyttöpaneelin, jossa on Full HD+ -tarkkuus (2400 x 1080) sekä korkea 144 hertsin virkistystaajuus. Vuoto kertoo näytössä olevan HDR10+, 8-bittiset värit, 1200 nitin maksimikirkkaus sekä 20:9-kuvasuhde.

Motorola Edge 40 / Kuva: The Tech Outlook

Tehoista on vastaamassa MediaTekin kehittämä Dimensity 8020 -järjestelmäpiiri, jota ei ole vielä virallisesti edes julkaistu. Edge 40 tulee vuodon mukaan saamaan 8 gigatavua LPDDR4X-RAM-muistia sekä 128 tai 256 gigatavua sisäistä UFS 3.1 -tallennustilaa. Akku on kooltaan 4400 milliampeerituntia ja sitä ladataan 68 watin langallisella latauksella. Lisäksi puhelimessa on vuodon mukaan 15 watin tehoinen langaton lataus.

Kameroiden osalta tarjolla pitäisi olla 50 megapikselin pääkamera, jossa on optinen kuvanvakautus. Toinen kameroista olisi 13 megapikselin ultralaajakulmakamera, joka toimisi myös makrokamerana. Etuosassa kerrotaan olevan 32 megapikselin kamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorola Edge 40 / Kuva: The Tech Outlook

Vuodon mukaan Motorola tarjoaa puhelimessa myös kaksoisstereokaiuttimet, kolme mikrofonia sekä Bluetooth 5.2 -yhteyden. Käyttöjärjestelmäksi ilmoitetaan Android 13.

Uusinkaan vuoto ei kerro, milloin Motorola tulisi julkistamaan uuden Edge 40 -puhelimen. Vuodon mukaan Edge 40 -puhelimen hinta tulisi olemaan 8 + 128 gigatavun versiossa 599 euroa.

Motorola Edge 40 / Kuva: The Tech Outlook

Lähde: Thetechoutlook.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Vaalean vihreä malli on todella kaunis ja minä haluaisin nimenomaan kokea sen nahkainen version 👍. Motorola on tehnyt erinomaista työtä kameroiden kehittelyn kanssa. 50 mp OIS pääkamera on varmasti laadukas ja se toinen linssi ei todellakaan ole enää mikään turhake, sillä on loistava asia yhdistää makro 13 MP ultralaajakulma linssin kanssa. Näin Edge 40 saa kaksi linssiä takana mutta yhteensä 3 hyvin toimivaa kameraa. 599€ hinta on kylläkin suolaisen kallis, sillä todennäköisesti kesäkuussa ilmestyy Oneplus Nord 3 jossa yhtä hyvät speksit mutta ilmeisesti tulee silti olemaan 100-200€ halvempi.

  2. Hurjan hyvän näköinen vaalean vihreä väri sopii nyt tälle kansalle joka kiihkeästi odottaa kevään tuloa. Minä haluaisin nimenomaan sen nahkapintaisen version (eikö lasi/muovi ole jo aika kulunut juttu?). Motorola on tehnyt erinomaista työtä kameroiden kehittelyn kanssa. 50 mp OIS pääkamera on varmasti laadukas ja se toinen linssi ei todellakaan ole enää mikään turhake, sillä on loistava asia yhdistää makro 13 MP ultralaajakulma linssin kanssa. Näin Edge 40 saa kaksi linssiä takana mutta yhteensä 3 hyvin toimivaa kameraa. 599€ hinta on kylläkin aika suolaisen, sillä todennäköisesti kesäkuussa ilmestyy Oneplus Nord 3 jossa yhtä hyvät speksit mutta ilmeisesti tulee silti olemaan 100-200€ halvempi.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Motorola