CATYleinen

Satelliittiyhteyksillä varusteltu CAT S75 saapui Suomessa myyntiin 599 euron hinnalla – satelliittitoiminnot avautuvat huhtikuun aikana

CAT S75

Bullitt Group julkisti MWC-messujen aikaan helmikuussa ensimmäiset satelliittiyhteyksillä varustellut älypuhelimensa, jotka olivat Motorola Defy 2 sekä CAT S75. Puhelimista jälkimmäisen luvattiin tulevan saataville Euroopassa, ja nyt se on laskeutunut myös Suomen markkinoille.

CAT S75 on suunniteltu kestämään vankan rakenteen ansiosta. Puhelin on muun maussa IP68- ja IP69K-luokiteltu, joten se kestää hiekkaa, pölyä ja likaa. Lisäksi puhelin voidaan upottaa veteen 5 metrin syvyyteen 35 minuutin ajaksi. CAT S75:n luvataan myös kestävän pudotukset jopa 1,8 metrin korkeudesta teräkseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laitteen näyttö on kooltaan 6,6 tuumaa ja se perustuu LCD-tekniikkaan. Näytössä on Full HD+ -tarkkuus sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Näyttöä on suojaamassa Gorilla Glass Victus -lasipinta.

Tehoista on vastaamassa MediaTekin kehittämä Dimensity 930 -järjestelmäpiiri, joka tarjoaa 5G-tuen ja kohtuullisen suorituskyvyn. RAM-muistia on tarjolla 6 gigatavun verran ja sisäistä tallennustilaa vastaavasti 128 gigatavua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Takaosassa on kolme kameraa, joista tärkein on 50 megapikselin pääkamera f/1.8-aukolla. Toinen kamera on 8 megapikselin ultralaajakulmakamera ja kolmantena on 2 megapikselin makrokamera. Etuosassa on 8 megapikselin selfiekamera.

Akku on kooltaan 5000 milliampeerituntia, jota voidaan ladata 15 watin teholla langallisesti, mutta tuettuna on myös langaton lataus. Sormenjälkilukija on asetettu puhelimen kylkeen. Käyttöjärjestelmänä on julkaisun aikaan Android 12, mutta laitteelle on luvattu Android 13- ja Android 14 -päivitykset.

CAT S75 -puhelimen erikoisuus on kuitenkin tuki satelliittiyhteyksille. Puhelimessa oleva Bullet Satellite Messenger -sovellus perustuu 3GPP (3rd Generation Partnership Project) -standardeihin. Sovellus toimii normaalisti niin kauan, kun käyttäjällä on selkeä yhteys taivaalle, josta puhelimiin saadaan Wi-Fi- tai matkapuhelinverkkoyhteydet. Mikäli verkkoja ei ole käytettävissä, osaa Messenger-sovellus ottaa yhteyden satelliittien kautta.

Bullitt Satellite Messenger -sovelluksella lähetetyt viestit ovat vastaanotettavissa normaalina tekstiviestinä. Vastatakseen on vastaanottajien kuitenkin ladattava Android- tai iOS-puhelimiin Bullittin Satellite Messenger -sovellus. Satelliiteilla lähetetyssä viestissä on Bullittin mukaan ohjeet sovelluksen lataamiseen. Satelliittien avulla käyttäjät voivat vaihtaa tekstiviestejä, sijaintitietoja sekä erilaisia ilmoituksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Bullit kertoo palvelun olevan tarjolla rajoitetun ajan veloituksetta, jonka jälkeen kustannuksia tulee edullisimmillaan 4,99 euroa kuukaudessa. Summalla voi lähettää 30 viestiä kuukaudessa. Satelliittiyhteydellä lähetettyjen viestien vastaanottajille ei aiheudu mitään kustannuksia.

CAT S75 -puhelimen ostajat pääsevät hyötymään satelliittiyhteyksistä Euroopassa huhtikuun 2023 aikana. Bullitt kertoo, että ”satelliitit on sijoitettu paikoilleen, ja satelliittipeitto avataan huhtikuun 2023 aikana”.

Uutuuspuhelin on nyt Suomessa tilattavissa muun muassa Elisan kautta 599 euron hintaan ja Verkkokauppa.comin kautta 649 euron hintaan.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:CAT