MotorolaYleinen

Jättivuoto paljastaa Motorola Edge 40- ja Edge 40 Pro -puhelimien tarkat tiedot – molemmissa IP68-luokitus, OLED-näyttö ja Android 13

Motorola Edge 40 Pro / Kuva: Evan Blass

Motorolan on huhuttu julkaisevan globaaleille markkinoille pian uudet Edge 40 -sarjan puhelimet. Huhut ovat kertoneet usein Edge 40 Prosta, joka olisi käytännössä sama laite kuin Kiinassa julkaistu Moto X40. Nyt tuore vuoto paljastaa myös Edge 40 -puhelimen tarkat tiedot, joka tulee nähtävästi olemaan täysin uusi laite.

Edge 40 on nähtävästi hieman karsitumpi huippupuhelin, mutta tarjoaa vuodon mukaan mielenkiintoisen pakkauksen erilaisia teknisiä ratkaisuja. Laitteen mitoiksi on ilmoitettu 158,43 x 71,99 x 7,58 millimetriä nahkaisessa versiossa ja muoviversion paksuus on 7,49 millimetriä. Nahkaversion kerrotaan painavan 171 grammaa ja muoviversion 167 grammaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuoto osaa kertoa puhelimessa olevan 56 astetta kaartuva lasipinta etuosassa sekä kaartuva takapinta. Edge 40 -puhelimessa on myös alumiinikehys. Vuoto paljastaa puhelimen saavan lisäksi IP68-luokituksen mukaisen vedenkestävyyden. Vuoto mainitsee laitteen väreiksi Nebula Green, Lunar Blue, Eclipse Black sekä Viva Magenta.

Puhelimen kerrotaan saavan muun muassa 6,55 tuuman kokoisen pOLED-näyttöpaneelin, jossa on Full HD+ -tarkkuus (2400 x 1080) sekä korkea 144 hertsin virkistystaajuus. Vuoto kertoo näytössä olevan HDR10+, 8-bittiset värit, 1200 nitin maksimikirkkaus sekä 20:9-kuvasuhde.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorola Edge 30

Tehoista on vastaamassa MediaTekin kehittämä Dimensity 8020 -järjestelmäpiiri, jota ei ole vielä virallisesti edes julkaistu. Edge 40 tulee vuodon mukaan saamaan 8 gigatavua LPDDR4X-RAM-muistia sekä 128 tai 256 gigatavua sisäistä UFS 3.1 -tallennustilaa. Akku on kooltaan 4400 milliampeerituntia ja sitä ladataan 68 watin langallisella latauksella. Lisäksi puhelimessa on vuodon mukaan 15 watin tehoinen langaton lataus.

Kameroiden osalta tarjolla pitäisi olla 50 megapikselin pääkamera, jossa on optinen kuvanvakautus. Toinen kameroista olisi 13 megapikselin ultralaajakulmakamera, joka toimisi myös makrokamerana. Etuosassa kerrotaan olevan 32 megapikselin kamera.

Vuodon mukaan Motorola tarjoaa puhelimessa myös kaksoisstereokaiuttimet, kolme mikrofonia sekä Bluetooth 5.2 -yhteyden. Käyttöjärjestelmäksi ilmoitetaan Android 13. Tarkemmat tiedot ovat esillä alapuolella olevassa kuvassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorola Edge 40- ja Edge 40 Pro -puhelimien tarkat tekniset tiedot. / Kuva: Mysmartprice.com

Kuvassa nähdään myös Motorola Edge 40 Pron tiedot, mutta niissä ei ole mitään uutta. Laite on sama kuin Moto X40 Kiinan markkinoilla, joten tarkemmat yksityiskohdat löytyvät myös aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Vuoto ei kerro tarkkaa ajankohtaa, milloin Motorola voisi julkistaa nyt vuotaneet Edge 40- ja Edge 40 Pro -puhelimet. Julkaisua on alun perin povattu heti vuoden alkuun, mutta nämä tiedot ovat todettu virheellisiksi jo näin maaliskuun lopulla. Motorola ei ole myöskään itse vahvistanut puhelimien julkaisua millään tavalla.

Lähde: Mysmartprice.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Motorola