XiaomiYleinen

Xiaomi 11 Lite 5G NE -puhelimen tarkat tiedot paljastuivat – OLED-näyttö, uusi järjestelmäpiiri ja ohut rakenne

Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Kiinan televiranomainen Tenaa on julkaissut tietokannassaan teknisiä tietoja toistaiseksi julkaisemattomasta Xiaomin älypuhelimesta, jonka mallikoodi on 2107119DC. Kyseessä on globaalisti myyntiin tuleva Xiaomi 11 Lite 5G NE -puhelin, josta on kuultu jo aikaisemminkin tietoja. Kiinassa puhelin saatetaan nähdä myynnissä CC11-mallinimellä, mutta toistaiseksi siitä ei ole täyttä varmuutta.

Tenaan tietojen mukaan Xiaomi 11 Lite 5G NE -puhelimeen on lupa odottaa 6,55 tuuman kokoista OLED-näyttöpaneelia. Näytössä kerrotaan olevan 2400 x 1080 pikselin tarkkuus sekä integroitu sormenjälkilukija. Puhelimen tehoista on vastaamassa kahdeksanytiminen 2,4 GHz:n järjestelmäpiiri, mutta Tenaa ei normaaliin tapaansa ilmoita tarkkaa mallia. Todennäköisesti kyseessä olisi Snapdragon 778G -järjestelmäpiiri.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tenaan mukaan puhelimessa olisi 6, 8 tai 12 gigatavua RAM-muistia sekä 128, 256 tai 512 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Xiaomi 11 Lite 5G NE -puhelimen etuosassa on listauksen mukaan 20 megapikselin kamera selfiekuvia varten. Takaosassa on korkeintaan 64 megapikselin kamera ja sen rinnalla pitäisi olla kaksi muuta kamerasensoria.

Käyttöjärjestelmäksi on ilmoitettu Android 11 ja akku on kooltaan 4150 milliampeerituntia. Laitteen mitoiksi Tenaa kertoo 160,53 x 75,72 x 6,81 millimetriä, joten kyseessä on ainakin erittäin ohut puhelin. Lisäksi painoa on vain 157 grammaa. Tenaan mukaan laitteesta olisi tulossa tarjolle useita väriversioita, joita ovat punainen, oranssi, keltainen, vihreä, syaani, sininen, violetti, musta ja valkoinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teknisesti ja mitoiltaan nyt paljastunut Xiaomi 11 Lite 5G NE on pääosin identtinen jo markkinoilla olevan Xiaomi Mi 11 Lite 5G -puhelimen kanssa. Todennäköisesti uutuusversiossa on järjestelmäpiiri vaihdettu Snapdragon 778G -versioon nykyisen Snapdragon 780G -järjestelmäpiirin heikon saatavuuden takia. Tenaan mukaan myös sormenjälkilukija olisi viety näyttöön, kun aikaisemmin se oli virtapainikkeessa. Lisäksi uusi versio antaa Xiaomille mahdollisuuden tuoda markkinoille jälleen uusia väriversioita.

Puhelimen julkaisua odotetaan globaaleilla markkinoilla lähiviikkojen aikana, mahdollisesti 15. syyskuuta.

Lähde: TENAA (2107119DC)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi