XiaomiYleinen

Xiaomi 11 Lite 5G NE -puhelin tulossa myös globaalisti saataville – tarjoaa Snapdragon 778G -järjestelmäpiirin

Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Xiaomin on tiedetty valmistelevan uutta Xiaomi 11 Lite NE -älypuhelinta ainakin Intian markkinoille, joka olisi jokseenkin uudistettu versio jo nykyisin markkinoilla olevasta Mi 11 Lite -puhelimesta. Nyt puhelimen saapumisesta globaaleille markkinoille on saatu ensimmäinen tieto, sillä laite on saanut uuden sertifikaatin.

Xiaomi 11 Lite NE -puhelimen koodinimen on tiedetty olevan ”lisa” ja kyseessä on suurella todennäköisyydellä Snapdragon 778G -järjestelmäpiiriin perustuva puhelin. Intiassa puhelimen mallikoodi on ”2109119DI” ja globaalisti nyt sertifikaatin on saanut ”2109119DG” -versio. Kirjaimet ”I” ja ”G” viittaavat mallikoodien lopuissa sanoihin ”India” ja ”Global”. Erikoisesti globaalisti puhelimen mallinimessä tulee olemaan vielä erikseen 5G-maininta, sillä sertifikaatti kertoo nimeksi ”Xiaomi 11 Lite 5G NE”. Intiassa puhelimen nimi on ”Xiaomi 11 Lite NE”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Huomionarvoista nimissä on se, ettei Xiaomi hyödynnä uudessa versiossa enää Mi-lisäbrändiä, sillä yhtiö ilmoitti aikaisemmin tällä viikolla luopuvansa siitä. Xiaomi 11 Lite 5G NE -puhelimen ”NE” -merkinnän tarkoituksesta ei ole tietoa, mutta se saattaa viitata muun muassa sanoihin ”New Edition”.

Keväällä Xiaomi esitteli Mi 11 Lite 5G -puhelimen Snapdragon 780G -järjestelmäpiirillä, joten Xiaomi on todennäköisesti vaihtanut järjestelmäpiirin hieman heikompaan, jota on saatavilla paremmin. Snapdragon 780G -järjestelmäpiirin saatavuus on ollut todella heikko, sillä Qualcomm ei pysty valmistamaan piiriä odotetulla nopeudella. Tämän takia markkinoille on tuotu Snapdragon 778G, joka on hieman heikompi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi 11 Lite NE -puhelimeen on odotettu Snapdragon 778G -järjestelmäpiirin ohella myös AMOLED-näyttöpaneelia, joka on löytynyt myös nykyisistä Mi 11 -sarjan puhelimista. Valitettavasti kovinkaan paljoa tietoja laitteesta ei vielä ole, mutta todennäköisesti lähiviikkojen aikana kuullaan uusia tietoja.

Xiaomi on ilmoittanut järjestävänsä globaalin lanseeraustilaisuuden 15. syyskuuta, jolloin voidaan nähdä nyt vuotanut Xiaomi 11 Lite 5G NE -puhelin. Tilaisuuden keskiössä odotetaan kuitenkin olevan Xiaomi 11T- ja 11T Pro -puhelimet sekä Xiaomi Pad 5 -tabletit.

Lähde: Twitter (Kacper Skrzypek)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi