XiaomiYleinen

Xiaomin odotetut huippupuhelimet saavatkin uuden nimen – viime hetken nimenmuutos saattaa hyötyä iPhone 14 -puhelimista

Huhuttu Xiaomi 14

Xiaomin on odotettu julkaisevan uuden sukupolven huippupuhelimensa vielä tämän vuoden aikana kotimarkkinoillaan Kiinassa, mutta vasta keväällä globaalisti. Huhuissa on puhuttu jatkuvasti Xiaomi 13 -sarjan puhelimista, mutta nähtävästi Xiaomi on päättänyt luopua nimeämisestä viime hetkellä. Uudet raportit kertovat Xiaomin käyttävän Xiaomi 14 -mallinimeä.

Xiaomilta on odotettu ainakin Xiaomi 13 -perusmallia sekä mahdollisesti Xiaomi 13 Pro -puhelinta, mutta todennäköisesti nimeämiseen on laitettu numeron ”13” sijasta ”14”. Syytä muutokselle ei tiedetä, mutta siihen saadaan myös vahvistus kiinalaisessa Weibo-palvelussa leviämään lähteneestä myyntipakkauskuvasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kiinalaisvalmistajilla on yleistä ohittaa numerot, joita pidetään epäonnennumeroina, mutta ”13” ei ole yksi niistä ainakaan Kiinassa. Kiinassa kyseessä on onnenluku ja sen kerrotaan viittaavan ”vahvaan kasvuun” tai varmaan elinvoimaan”. Länsimaissa numero 13 on kuitenkin epäonnennumero. Nimen muutoksen taustalla voi siis olla tällaiset merkitykset numeroiden kanssa, mutta yksi mahdollisista syistä on ilmiselvä.

Xiaomi todennäköisesti haluaa hyötyä iPhone 14 -mallinimestä tuomalla huippupuhelimensa samalle tasolle. Lisäksi Xiaomi on julkaisemassa MIUI 14 -käyttöliittymän uusien Xiaomi 14 -puhelimien rinnalla, joten puhelimen mallinimessä käytettäisiin samaa numeroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huhuttu Xiaomi 14 Pro

Uutuuspuhelimiin tiedetään tulevan Qualcommin tällä viikolla julkaisema Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri, mutta tuore kuvakaappaus paljastaa myös muita tietoja. Xiaomi 14 on saamassa 12 gigatavua RAM-muistia, Android 13 -käyttöjärjestelmän sekä MIUI 14 -käyttöliittymän. Xiaomi 14 saattaa saada 6,26 tuuman näytön ja Xiaomi 14 Prohon odotetaan noin 6,7 tuuman näyttöä.

Xiaomi ei ole vielä kertonut tarkkaa julkaisupäivää, mutta odotettavasti julkaisua voidaan odottaa joulukuun alussa Kiinassa.

Lähde: Weibo (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi