HuaweiYleinen

Yhden aikakauden loppu: Huawei vahvisti yhteistyön päättyneen Leican kanssa

Huawei P30 tarjosi aikoinaan Leica-kamerat.

Xiaomi ilmoitti tänään aloittavansa yhteistyön saksalaisen kamerabrändi Leican kanssa, josta oli huhuttu jo pitkään etukäteen. Aikaisemmin Leica tuli tutuksi erityisesti Huawein älypuhelimista, mutta huhujen mukaan yhteistyön on kerrottu päättyneen. Huawei on tänään myös itse vahvistanut asian.

Huawei on vahvistanut Android Authority -sivustolle, että yhtiöiden välinen yhteistyösopimus on päättynyt 31. maaliskuuta. Huawei aloitti strategisen yhteistyön Leican kanssa vuonna 2016, jolloin ensimmäisenä yhteistyön tuloksena nähtiin Huawei P9 -sarjan älypuhelimet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Voimme vahvistaa, että yhteistyö yhtiöiden välillä päättyi 31. maaliskuuta”, kommentoi Huawei asiaa Android Authority -sivustolle.

Tämä tarkoittaa, että Huawei P50- ja Huawei P50 Pro -puhelimet jäävät viimeisiksi Huawein ja Leican yhteistyön tuloksena syntyneiksi älypuhelimiksi. Huawein uusimmissa P50 Pocket– tai Mate Xs 2 -puhelimissa ei ole enää nähty Leica-kameroita, joten jatkossakaan Huawein lippulaivapuhelimiin ei ole odotettavissa Leica-yhteystyön tuloksena toteutettuja kameroita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisemmin Leican huhuttiin etsivän uutta kumppania Huawein romahduksen takia. Huawein osuus älypuhelinmarkkinasta on nykyään hyvin minimaalinen yhtiön haasteiden takia, jonka takia yhteistyön jatkaminen ei olisi ollut Leican kannalta järkevää. Nyt Leica on löytänyt uuden kumppanin Xiaomista, joka on ottanut Huawein aseman maailman kolmanneksi suurimpana puhelinvalmistajana.

Xiaomi ja Leica ovat jo itse vahvistaneet, että yhteistyön tuloksena syntynyt ensimmäinen lippulaivatason älypuhelin tullaan julkaisemaan tämän vuoden heinäkuussa. Odotettavasti kyseessä on usein huhuissa pyörinyt Xiaomi 12 Ultra, mutta sitä ei vielä tänään vahvistettu.

Lähde: Android Authority

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei