AndroidArvostelutHonorHuawei

Arvostelussa Honor 8 – tyylikäs puhelin kaikilla herkuilla

img_0159Huawei toi Suomessa jo jonkin aikaa sitten myyntiin uuden Honor 8 -puhelimen, joka on luonnollinen seuraaja loistavasti menestyneelle Honor 7 -mallille. Honor 8 ei ole ulkoisesti edeltäjänsä kaltainen, vaan nyt Huawei on lähtenyt rohkeasti uudistamaan ilmettä, eikä ole tyytynyt vain pieniin hienosäätöihin. Honor 8 on lähes täydellinen puhelin, josta löytyy kaikki ominaisuudet, joita voi kuvitella saavansa alle 500 eurolla.

Tässä arvostelussa tulen käsittelemään Honor 8 -puhelinta, tuon esille laitteen heikkoudet ja vahvuudet, vertaan puhelinta Huawei P9 -malliin sekä erityisesti kerron oman henkilökohtaisen mielipiteeni puhelimesta.Puhelimen rakenne toi mukanaan kuitenkin omat huonot puolensa, mutta tästä kerron enemmän myöhemmin tässä arvostelussa. Honor 8 on teknisesti huippuluokkaa, mutta valitettavasti se ei tällä saralla ole kuitenkaan verrattavissa kovinkaan luonnollisesti muiden valmistajien huippupuhelimiin. Huawei on mielestäni kuitenkin onnistunut jälleen kerran suunnittelemaan loistavan kokonaisuuden ja jatkamaan Honor -malliston menestyksellistä tarinaa upealla uudella puhelimella, joka edustaa malliston lippulaivamallia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

img_0091


Tekniset tiedot
Honor 8
Mitat: 145.5x71x7.5 mm
Paino: 153 g
Näyttö: 5.2 tuumaa LTPS (1080×1980)
Suoritin: kahdeksanytiminen HiSilicon Kirin 950 (Mali-T880MP4)
Muisti: 4 gigatavua RAM-muistia 32/64 gigatavua sisäistä tallennustilaa
Kamerat: 12 megapikselin kaksoiskamera ja 8 megapikselin etukamera
Akku: 3000 mAh ( ei irrotettava)
Käyttöjärjestelmä: Android 6.0 Marshmallow (EMUI 4.1)
Muuta: sormenjälkilukija ja älynäppäin

Laatutuntuma ja ulkoiset huomiot

img_0135

Huawei on laittanut parastaan Honor 8 muotoiluun, koska se on ottanut suuren harppauksen edeltäjästään Honor 7:sta. Nyt kokonaan metallista koostuva rakenne on saanut luvan väistyä ja vaihtua lasisiin pintoihin. Honor 8:n koostuu siis metallikehyksistä sekä lasisesta takakuoresta, tämän ansiosta Huawein on mielestäni onnistunut jälleen kerran tuomaan täydellisen Premium -tuntuman Honor-lippulaivapuhelimeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Naarmuja kohouman kohdalla

Naarmuja kohouman kohdalla

Laadullisesti Honor 8 on siis loistavalla tasolla, mutta esimerkiksi lasinen takakuori tuo mukanaan omat haasteensa laitteen käyttöön sekä laatutuntumaan. Ainakin minulle saapuneessa testilaitteessa suurimmat päänvaivat tuotti juuri lasinen takakuori. Testilaitteen lasipinta oli muutamasta kohdasta hieman kohollaan, joka edesauttoi naarmujen syntymistä lasikuoreen. Testijakson aikana näihin kohoumakohtiin syntyi sallimattoman paljon hiusnaarmuja, joita on haastava nähdä, mutta hyvässä valossa ne erottavat hyvin. Takakuoreen tuli testijakson aikana myös pari syvempää naarmua, mutta koitin aina olla laittamatta laitetta sillaiselle pinnalle, jossa ei ole mitään naarmuja aiheuttavia ”muruja”. Selvästi en kuitenkaan normaalissa käytössä onnistunut pitämään Honor 8:n takalasia naarmuttomana, joka takia sain lasista hieman sellaisen käsityksen, että onko siinä edes käytetty tarpeeksi laadukkaita materiaaleja. Hyvänä esimerkkinä voi pitää Samsung Galaxy S7 edgen takalasia, johon ei ole kertynyt kuin muutama hiusnaarmu noin puolenvuoden käytön aikana ja taas Honor 8 oli käytössä vain muutamia viikkoja.

Kohouma näkyy "vaaleana"

Kohouma näkyy ”vaaleana”

Honor 8:n kanssa voin vain suositella käytettäväksi erinäisiä suojakuoria, jos haluaa laitteen pysyvän mahdollisimman pitkään uudenveroisena. Jos Honor 8:n takalasi saa kritiikkiä, niin voin vain hyvillä mielin kehua laitteen näyttölasia, joka ei testijakson aikana kerännyt yhtään naarmua. Saavutus on varsin kova, koska odotin edestä löytyvän lasin olevan yhtä herkkä naarmuille kuin takalasinkin.

Lasisen takakuoren takia Honor 8 on huomattavan liukas, eikä se malta pysyä kunnolla paikallaan tasaisellakaan pinnalla. Myöskin tämän takia jokin silikonikuori olisi paikallansa. Lasikuori tuo myös mukanaan ikävän puolen, joka on pieni mutta häiritsevä seikka. Lasipinta on todellinen sormenjälkimagneetti. Testijakson aikana takakuorta sai pyyhkiä jatkuvasti, jos halusi sen näyttävän edes hetken puhtaalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor 8 on sormenjälkimagneetti

Honor 8 on sormenjälkimagneetti

Honor 8:n oikeasta kyljestä löytyy virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet, kun taasen vasemmasta kyljestä löytyy vain SIM- ja muistikorttitelakka. Puhelimeen on mahdollista asettaa kaksi SIM-korttia tai yksi SIM-kortti sekä muistikortti. Honor 8:n yläreunasta löytyy mikrofoni ja infrapunatunnistin. Alareunasta löytyy USB-C -tyypin latausliitin, kuulokeliitäntä, mikrofoni sekä kaiutin.Puhelimen etupuolelta peittää lähes 73 prosenttisesti kosketusnäyttö, jonka ansiosta Huawei on onnistunut tekemään laitteesta varsin kompaktin. Verrattuna esimerkiksi Applen uusimpaan iPhone 7 -puhelimeen, vastaava luku on vain lähes 66 prosenttia. Huawei on siis onnistunut painamaan laitteen koon paljon pienemmäksi, kuin Apple oman huippupuhelimensa. Honor 8:n näytön alapuolelta löytyy Honorin logo ja yläpuolelta taasen kuuloke, ilmoitusvalo, valoisuudentunnistin sekä etukamera. Puhelimen takapuoli on kokonaisuudessaan 15 kerroksista lasia, joka tuottaa takalasiin upeita sävyjä eri valaistuksissa sekä puhelinta kallistaessa. Takaosan yläosasta löytyy kaksoiskamera, laseranturi ja kaksisävyinen salama. Takakuoresta löytyy myös sormenjälkilukija, johon on integroitu Honor 7:sta tuttu älynäppäin. Takakuoren alaosaan on myös sijoitettuna Honorin logo.

Näyttö

img_0169

Honor 8:n näyttö on kooltaan 5.2 tuumaa ja se on FullHD -tasoinen (1920 x 1080). Näyttö on laadukas ja tarpeeksi hyvä, vaikka vuosi sitten markkinoilla ajatuksena oli, että koko ajan pitäisi saada tarkempia ja vielä tarkempia näyttöjä. Huawei on pitäytynyt pääsääntöisesti vain FullHD -näytöissä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Viime vuonna yleistyi QHD-näytöt ja Sony toi markkinoille puhelimen, josta löytyi huima 4K-näyttö, mutta sittemmin puhelimissa keskittyminen on siirtynyt pois näytön tarkkuudesta, eikä siitä nykypäivänä enää juuri kilpailla. Markkinoilla on vakiintunut FullHD ja QHD -tasoiset näytöt ja tästä tarkempiin näyttöihin tuskin vähään aikaan ollaan hyppäämässä, vaikka Sony sitä viime vuonna kokeilikin.

Honor 8:n näyttö on kooltaan ja tarkkuudeltaan samaa tasoa Huawei P9:n kanssa, joten tässä ei ole mitään eroa. Honor 8 näyttö kirkas ja sen saa todella himmeäksi. Näytöstä löytyy huippupuhelimelle tyypilliset katselukulmat ja värintoisto. Näytössä värilämpötila on ehkä hieman viileähkö, mutta asetuksista on mahdollista tehdä tähän muutoksia. Honor 8:ssa on automaattinen sinisen valon suodatin, joka vähentää silmiin kohdistuvaa rasitusta.

Kamerat

img_0122
Honor 8:lla kuvien ottaminen on mielekästä, helppoa sekä mielenkiintoista laajojen kuvausominaisuuksien ansiosta. Puhelimesta löytyy kaksoiskamera, jonka Huawei toi rytinällä markkinoille keväällä julkaistun Huawei P9 -puhelimen kanssa. Siinä missä Huawei P9:ssa kameraa markkinoitiin Huawein ja Leican yhdessä kehittämäksi, niin Honor 8:aa ei yritetä saada myytyä rummuttamalla Leican läsnäoloa, eikä Leicalla olekaan Honor 8:n kanssa mitään tekemistä.

img_0118-2Kaksoiskamerasta löytyy erilliset RGB- ja monokromisensorit, joista jälkimmäinen kuvaa vain mustavalkokuvia ja toinen kuvaa normaaleja värikuvia. Honor 8:n monokromisensoria käytetään tuomaan valokuviin yksityiskohtia sekä valoa. Huawein mukaan monokomisensori taltioi valoa kolme kertaa enemmän, kuin tavallinen kamerasensori. Honor 8:n kaksoiskamera perustuu siis täysin samaan ideologiaan, kuin Huawei P9:n täysin vastaava kamera.
Honor 8:ssa käytetään Huawein itse kehittämää kamerasovellusta, joka jäljittelee paljolti Huawei P9:n sovellusta, jonka Huawei on kehittänyt yhdessä Leican kanssa. Huawei on jättänyt sovelluksesta pois muutamia ominaisuuksia, mutta kaikki tarpeellinen ja tarpeetonkin on mukana. Tärkein kamerasovelluksen ominaisuus mielestäni on Pro-kuvaustila, jossa on mahdollista säätä erinäisiä arvoja, joilla voi saada automaattitilaa parempia kuvia erilaisissa olosuhteissa. Vaikka Honor 8:sta löytyy Huawei P9:n tapaan monokromisensori, jolla voi kuvata mustavalkokuvia, niin Huawei on jättänyt hieman hölmösti pois Huawei P9:stä tutun ominaisuuden, jolla pystyi ottamaan kuvan käyttämällä ainoastaan monokromisensoria. Nyt Honor 8:n vakiokamerasovelluksella tämä ei ole ollenkaan mahdollista, vaan täytyy tyytyä filtteriin, joka muuttaa värikuvan mustavalkoiseksi. Mielestäni tämä on hieman hämmästyttää, koska nyt mustavalkokuvista ei ole mahdollista saada yhtä tarkkoja kuin Huawei P9:llä.

Puhelimen etukamera valoisuudentunnistimen vasemmalla puolella.

Puhelimen etukamera valoisuudentunnistimen vasemmalla puolella.

”Puhelimesta ei löydy 4K-kuvausta, vaan täytyy tyytyä vain FullHD-tasoiseen videokuvaan.”

Videokuvauksen osalta Honor 8 on samalla tasolla muiden Huawein lippulaivapuhelimien kanssa. Puhelimesta ei löydy 4K-kuvausta, vaan täytyy tyytyä vain FullHD-tasoiseen videokuvaan. Laitteen etukamera on suuruudeltaan 8 megapikseliä ja sillä on helppo saada hyviä sefieitä Huawei P9:n tapaan. Huomattavin ero Honor 8:n ja sen edeltäjän Honor 7:n etukameroiden varustelun välillä on etusalaman puuttuminen Honor 8:sta. Tämä puute ei ainakaan allekirjoittanutta juurikaan haitannut, koska harvoin otan etukameralla kuvia sellaisissa olosuhteissa, joissa pelkkä kamera ei riittäisi. Etukameran ehkä turhimmaksi ohjelmistolliseksi seikaksi voisi sanoa olevan kauneus -ominaisuuden vakiona päällä olemisen. Ominaisuus on aina käytössä, kun etukameran ottaa käyttöön, mutta onneksi sen saa pois nopeasti painamalla pientä ruksia. Kauneus -ominaisuus tekee kasvoista omituiset ja jopa toisinaan voi kauhistua, kun oma naama näyttää kameran avatessa epäluonnolliselta.

Yleisesti Honor 8:n kaksoiskameralla otetut kuvat ovat hyviä, tarkkoja ja julkaisukelpoisia. Kuvien väritys on luonnollinen, jonka takia niitä on miellyttävä katsella. Honor 8:ssa on tällä hetkellä yksi markkinoiden parhaimmista kameroista ja alle 500 euron hintaluokassa puhelimen kamera on älypuhelimien mittakaavassa paras. Alla on muutamia kuvia, jotka on otettu kaksoiskameralla käyttäen alkuperäisiä asetuksia.

Akku

img_0167

Honor 8:n akku on kooltaan 3000 milliampeerituntia, eli täysin saman verran, kuin Huawei P9 -puhelimessa. Puhelimen rakenteen takia akku ei ole käyttäjän itse irrotettavissa, joka ei varmasti ole yllätys. Käytin Honor 8:aa päivittäisessä käytössä kuukauden verran, jonka jälkeen olen positiivisesti yllättynyt akunkestosta. Ennen testijaksoa en juuri ollut kiinnittänyt huomiota puhelimelle luvattuihin akunkestoihin ja oletinkin, että akku kestää normaalissa käytössä helpostikin yhden päivän. Huawei lupaa Honor 8:n akun kestävän normaalissa käytössä 1.77 päivää ja raskaassa käytössä 1.22 päivää. Testijakson aikana puhelin oli varsin kovassa käytössä ja akku tuskin koskaan loppui kesken päivän. Normaalisti otin laitteen seitsemän aikaan aamulla laturista ja laitoin laturiin illalla kymmenen aikaan ja akkua saattoi parhaina päivinä olla vielä silloinkin kymmenen prosenttia jäljellä.

Huawei ei ole jättänyt Honor 8 lataustakaan aivan tyhjän päälle, sillä Honor 8 tukee pikalatausta. Myöskin viime vuoden Honor 7:sta löytyi tuki pikalataukselle, mutta Huawei on tuonut Honor 8:ssa ominaisuuden lähemmäksi käyttäjiä, kun jo alkuperäisestä myyntipakkauksesta löytyy vakiona pikalaturi, kun taas Honor 7:n kohdalla pikalaturi piti erikseen ostaa, jos sellaiselle oli tarvetta. Honor 8:n pikalatauksen pitäisi tuoda 47 prosenttia lisää virtaa vain 30 minuutin latausajalla.

Tekniikka

img_0101
img_0133-2Honor 8 on tekniikkansa pohjalta vankalla alustalla. Huawei on kuitenkin tehnyt joitakin muutoksia verrattuna esimerkiksi Huawei P9 -lippulaivapuhelimeen. Honor 8:sta löytyy Huawein itse valmistama kahdeksanytiminen HiSilicon Kirin 950 -järjestelmäpiiri, joka rakentuu neljästä 2.3 GHz:n taajuudella toimivasta Cortex-A72 -ytimestä sekä neljästä 1.8 GHz:n taajuudella toimivasta Cortex-A53 -ytimestä. Järjestelmäpiirin tukena on 4 gigatavua RAM-muistia ja puhelimen grafiikkasuorittimena toimii Mali-T880 MP4.

Suomessa Honor 8 on saatavilla kahdella eri muistikapasiteetilla varusteltuna. Halvemmasta versiosta, jonka suositushinta on 449 euroa, löytyy 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa ja kalliimmasta 499 euroa maksavasta mallista löytyy 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Jos kuitenkaan nämä muistit eivät riitä, niin Honor 8:sta löytyy tuki myös muistikortille, jotka voivat olla maksimissaan 128 gigatavun suuruisia. Jos haluaa käyttää puhelimessa muistikorttia, niin pitää luopua toisesta SIM-korttipaikasta. Molemmista Honor 8 versioista löytyy 4 gigatavua RAM-muistia.

Teknisesti Honor 8 on lähellä Huawei P9 -lippulaivapuhelinta, mutta esimerkiksi järjestelmäpiiri on vaihtunut vanhempaan Kirin 950 -versioon, kun taas Huawei P9:ssa on uudempi Kirin 955 -järjestelmäpiiri. Muutos ei ole kovinkaan massiivinen, sillä näiden kahden piirin väliset erot ovat varsin minimaaliset, jonka ansiosta Kirin 950 on Honor 8 -puhelimessa vielä täysin toimiva. Itse en lähtisi vertaamaan Honor 8:n tekniikkaa useampaa sataa euroa kalliimpiin puhelimiin, jonka takia tämän puhelimen niin sanotut kilpailijat ovat suurilta valmistajilta varsin vähissä. Toki vastaavilla teknisillä ominaisuuksilla varusteltuja puhelimia löytyy kymmeniltä muilta kiinalaisilta valmistajilta, mutta ehkä pahimmaksi kilpailijaksi voisi teknisesti luetella OnePlus 3 -puhelimen sekä Huawein oman P9 -mallin, jonka hinta on tippunut lähes Honor 8:n tasolle.

img_0012

Honor 8:sta löytyy myös infrapunatunnistin, joka löytyi myös Honor 7 -mallista. Infrapunatunnistin on allekirjoittaneen näkökulmasta hyödyllinen, koska sen ansiosta puhelinta on mahdollista käyttää television jatkeena kaukosäätimenä. Huawein mukaan Honor 8:n infrapunalähetin tunnistaa yli 200 000 laitetta yli 5000 brändiltä, joten ominaisuuden pitäisi toimia lähes jokaisen television kanssa.

Sormenjälkilukija ja älynäppäin

Älynäppäin on integroitu Honor 8:n sormenjälkilukijaan

Älynäppäin on integroitu Honor 8:n sormenjälkilukijaan

img_0017Sormenjälkilukija on ollut Huaweille lähes pakollinen jokaisessa yli 150 euroa maksavassa puhelimessa, eikä Honor 8 tee tässäkään poikkeusta. Honor 8:ssa on panostettu sormenjälkilukijaan oikein huolella, sillä Huawei on integroinut siihen Honor 7-puhelimesta tutun älynäppäimen. Honor 7:sta löytyi aikoinaan sormenjälkilukija laitteen takaa ja älynäppäin puhelimen vasemmasta kyljestä, mutta nyt Honor 8:ssa ominaisuudet ovat yhdistetty yhdeksi näppäimeksi puhelimen taakse. Sormenjälkilukija on nyt painike, jota painamalla voi halutessaan saada erilaisia sovelluksia auki.

Honor 8:n sormenjälkitunnistin on 4-tasoinen, joka tarkoittaa sitä, että kerran painamalla painiketta aukeaa sovellus, joka siihen on asetettu, kaksoisnapauttamalla aukeaa toinen sovellus ja pitkään pohjassa painamalla aukeaa kolmas sovellus. Nämä sovellukset ovat käyttäjän itse vaihdettavissa ja päätettävissä. Esimerkiksi painikkeella voisi helposti yhdellä painalluksella avata kameran tai kaksoisnapautuksella Spotifyn.

Sormenjälkilukija toimii loistavasti, eikä sen kanssa ollut testijakson aikana ollenkaan ongelmia. Itse kuitenkin huomasin pienen eron Honor 8:n ja Huawei P9:n sormenjälkilukijoissa. Mielestäni Honor 8:n lukija oli hieman hitaampi, mutta ero oli niin pieni, että sillä tuskin on kenellekään merkitystä.

Mielestäni sormenjälkilukija ja älynäppäin ovat yksiä Honor 8:n parhaimmista puolista. Testijakson aikana tykästyin älynäppäimen hyödyllisyyteen ja helppokäyttöisyyteen, kun taas Honor 7:n kohdalla koin älynäppäimen turhaksi. Nyt Huawei on tehnyt loistavaa työtä ja tehnyt siitä entistä käyttäjäystävällisemmän. Jollei Honor 7:n älynäppäimeen tykästynyt, niin Honor 8:n kohdalla siihen rakastuu 100 prosentin varmuudella.

Käyttöjärjestelmän huomiot

img_0109

Honor 8 on varusteltu Huawein EMUI 4.1 -käyttöliittymällä (Emotion UI), joka perustuu Android 6.0 Marshmallow -versioon. EMUI on saanut paljon kritiikkiä Applelta kopioimisesta ja siitä, että käyttöliittymä on täysin erilainen kuin puhdas Android. Asiasta voi toki olla montaa mieltä ja kaikilla saa olla omat mielipiteensä, mutta henkilökohtaiseksi koen EMUI:n yhdeksi virkistäväksi Android-versioksi, joka positiivisesti sekoittaa (ehkä) tarkoituksenkin mukaisestikin yksiväristä Android -leiriä. EMUI on kokemuksena erilainen kuin normaali Android, jonka takia se tarvitsee jonkin verran myös totuttelua sellaiselta henkilöltä, joka ei ole ennen Huawein puhelimia käyttänyt.

img_0068-2Huawei on luvannut uudella Honor 8 -puhelimelle 24 kuukauden ajan ohjelmistopäivityksiä. Tämä antaa siis luvan odottaa, että uutuuspuhelin on saamassa päivityksiä kahden vuoden ajan. Kahden vuoden aikana on luvassa siis tietoturvaan ja bugikorjauksiin liittyviä päivityksiä, mutta luultavasti Honor 8 tulee saamaan vuoden sisällä myös suuremman päivityksen Android 7.0 -versioon.

EMUI 4.1 -käyttöliittymä pyörii tällä hetkellä Honor 8:ssa sulavasti ja ilman ongelmia. Testijakson aikana en kohdannut mitään ongelmia ohjelmiston osalta, joka olisi vaikuttanut puhelimen käyttöön.

Myyntipakkaus

img_0103-2

Honor -mallistolle tyypillinen turkoosi väri on saanut (vihdoin) väistyä uuden valkoisen sävytyksen ottaessa vallan Honor 8:n myyntipakkauksessa. Myyntipakkaus on tällä kertaa hieman normaalista poikkeava, kun pakkauksen sisältä löytyy laatikko, jonka saa liu’uttamalla pois päällimmäisestä ”suojapahvista”. Laatikosta löytyy kolo puhelimelle ja omat rasiansa käyttöohjeille, laturille, SIM-korttiluukunavaimelle sekä USB-C-tyypin latausjohdolle.

img_0014

Testiimme saapuneen kappaleen myyntipakkaus ei ollut täydellinen, sillä sieltä löytyi ainoastaan puhelimen ohella laturi, USB-C-tyypin latausjohto sekä SIM-korttiluukunavaaja. Suomessa kaupoissa myytävien puhelimien mukana tulee luonnollisestikin myös käyttöohjeet, mutta ne eivät meidän testikappaleeseemme olleet mukaan kerenneet.

Yhteenveto

img_0123

Honor 8 on yksinkertaisesti kehumisen arvoinen puhelin, se on kaunis, tehokas ja täynnä hyödyllisiä ominaisuuksia. Se on hintaluokkansa parhaimmistoa ja sille on vain kourallinen todellisia kilpailijoita. Henkilökohtaisesti en näe mitään estettä sille, miksei Honor 8 voisi olla jopa Huawein myydyin lippulaivapuhelin tänä vuonna.

img_0100Puhelimesta löytyy paljon hyviä ominaisuuksia, kuten älynäppäin, infrapunatunnistin tai kaksoiskamerat. Joukkoon on vaikea löytää huonoja puolia, mutta esimerkiksi Honor 8:n takalasi on yksi sellainen. On totta, että laitteen lasiset pinnat tekevät siitä pirun hienon ja jopa markkinoiden komeimman alle 500 euron huippupuhelimen, mutta lasisista pinnoista löytyy myös omat heikkoutensa.

Se on taas täysin eriasia, kun otetaan vierekkäin Honor 8 ja Huawei P9, kun mietitään kumpi kannattaisi sitten valita. Laitteiden välillä on enää vain 50 euron hintaero, joka tekee ostopäätöksestä kerrassaan haastavan, koska molemmissa puhelimissa on omat etunsa. Honor 8:sta löytyy upea muotoilu, enemmän muistia ja hieman heikompaa tekniikkaa, kun taas Huawei P9:sta löytyy pelkistetty metallirunko, Leica-kamera, vähemmän muistia ja tehokkaampaa rautaa. Voin sanoa, että Huawei on laittanut suomalaiset haastavan päätöksen eteen.

Honor 8 on loppujen lopuksi vakuuttava laite, vaikka takalasin naarmuuntuminen hieman rokottaakin antamaani pistemäärää. Voin vain suositella Honor 8:aa, koska se on yksinkertaisesti hyvä laite.

Honor 8

8.9

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android