AppleYleinen

Apple julkaisi iPhone 12 -sarjan puhelimille 109 euron hintaisen MagSafe-lisäakun

Apple on esitellyt tänään iPhone 12 -sarjan puhelimille uuden MagSafe-lisäakun, joka on lisätty myyntiin yhtiön omaan verkkokauppaan. Uusi MagSafe-lisäakku on suunniteltu toimimaan iPhone 12-, iPhone 12 mini-, iPhone 12 Pro– ja iPhone 12 Pro Max -älypuhelimien kanssa. Hintaa lisäakulla on Suomessa yli 100 euroa.

MagSafe-lisäakku yhdistetään magneettisesti puhelimien takaosaan, jossa sen pitäisi pysyä vahvasti kiinni. Lisäakku on saatavilla ainoastaan valkoisessa väriversiossa ja sitä on suojaamassa silikoninen pinnoite. Apple on laittanut MagSafe-lisäakkuun 11,13 wattitunnin akun, joten sillä voidaan teoreettisesti ladata jotkin iPhone 12 -sarjan puhelimet kerran täyteen. Muun muassa iPhone 12 -mallissa on 10,78 wattitunnin akku, mutta langattoman latauksen aikana lisäakun virrasta menetetään hieman.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäakku mahdollistaa puhelimen lataamisen vain 5 watin teholla, mutta verkkovirtaan liitettynä se lataa jopa 15 watin teholla. MagSafe-lisäakkua ja iPhonea voidaan ladata samanaikaisesti, mutta Applen mukaan MagSafe-lisäakku voidaan ladata vieläkin nopeammin 27 watin tai tehokkaammalla laturilla.

Applen mukaan MagSafe-lisäakku on tuettuna, jos puhelimesta löytyy iOS 14.7 tai uudempi versio. Latauksen tilaa voidaan tarkastella aloitusnäytössä tai erillisessä akut-widgetissä. Apple myös varoittaa laitteen käyttäjiä iPhonen lämpiämisestä, ja akun käyttöiän pidentämiseksi Apple on päättänyt tietyissä tilanteissa rajoittaa akun latausta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple on aloittanut MagSafe-lisäakun myynnin omassa verkkokaupassaan 109 euron hintaan. Laite luvataan toimittaa 5-7 arkipäivän sisällä.

Lähde: Apple MagSafe-lisäakku -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple