IntexJollaSailfish OSYleinen

Ensimmäinen Intex Sailfish OS puhelin esiintyy väitetyssä kuvassa

intex

SuomiMobiili sai käsiinsä ainutlaatuisen kuvan intialaisen Intexin ensimmäisestä Sailfish OS puhelimesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Intex on maailman ensimmäinen puhelinvalmistaja, joka on kertonut ottavansa käyttöön Jollan kehittämän Sailfish -käyttöjärjestelmän. Yhtiö ei ole kuitenkaan toistaiseksi julkaissut yhtään Sailfish -käyttöjärjestelmää käyttävää puhelinta. Ensimmäisen puhelimen pitäisi nähdä päivänvalon virallisesti tämän vuoden alkupuolella.

Intex on esitellyt Sailfish OS käyttöjärjestelmää jo aiemmin Shanghain MWC2015 messuilla, jossa paljastettiin yhteistyö Jollan kanssa. Yhtiö promosi käyttöjärjestelmää prototyyppi laitteilla.

SuomiMobiilin käsiin joutuneessa kuvassa väitetään esiintyvän Intex Aqua Fish älypuhelin. Valitettavasti emme voi vahvistaa kuvan aitoutta, jonka takia kuva kannattaa ottaa pienellä varauksella vastaan. Vaikka kuva näyttääkin hyvin todelliselta ja mahdolliselta Intex puhelimelta, niin kuva voi olla myös jonkun innokkaan fanin tekemä.

Kuvan aitoutta on vahvistamassa aiemmista Intex Aqua Fish prototyypeistä tuttu muotoilu, joka on nähtävissä kesällä julkaisemassamme artikkelissa. 

Intexin prototyyppi puhelimesta kerrottiin löytyvän Qualcomm Snapdragon 410-prosessori, 1GB RAM-muistia sekä 8GB sisäistä tallennustilaa, jota voidaan laajentaa 32 GB:n muistikorteilla. Akun kerrottiin olevan suuruudeltaa 2300 milliampeerituntia ja puhelimen pitäisi tukea myös 4G-yhteyksiä. Puhelimen kerrottiin silloin perustuvan myös 4,7 -tuuman HD-tasoiseen kosketusnäyttöön. Nämä tiedot eivät siis välttämättä ole lopullisen puhelimen tekniset tiedot, sillä puhelinta on kehitetty tästä vielä useampi kuukausi, jonka aikana mitä luultavammin puhelimen tiedot ovat muuttuneet paljonkin.

Voimme odottaa, että Intex Aqua Fish julkaistaan jo ensi kuussa MWC2016 messujen aikana, jonne myös Intex osallistuu.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Intex