SuomiMobiiliTeknologiaYleinen

Katsaus vuoteen 2015 – nämä olivat SuomiMobiilin luetuimmat uutiset

new_years_eve_sparks_stellina

Vuosi 2015 oli mielenkiintoinen vuosi monellakin tapaa. Vuosi oli merkittävä niin SuomiMobiilille kuin myös koko maailmalle. Vuoden aikana olemme saaneet nähdä monenlaisia uusia laitteita puhelin-, tabletti ja älykellorintamalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelin puolen kohokohtiin lukeutuvat uudet iPhone 6s -puhelimet, Samsungin Premium ideologiaa myötäilevät Galaxy S6 -mallit sekä Microsoftin ensimmäiset huippu-Lumiat. Tablettirintamalla Microsoftin laajensi reilusti Surface-mallistoaan julkaisemalla uudet Surface 3, Surface Pro 4 ja Surface Book laitteet. Myös Apple oli hereillä, sillä yhtiö julkaisi Microsoftin tableteille varteenotettavan kilpailija. iPad Pro tekee myös historiaa, sillä se on samalla Applen suurin tablettitietokone. Vuonna 2015 ei myöskään muutkaan valmistajat jääneet toimettomiksi, sillä lähes kaikki valmistajat julkaisivat uusia tablet-laitteita. Tablettirintamalla varsinkin suomalaiset saivat kokea monenlaisia pettymyksiä, sillä suomalaisen Jollan tabletti projekti myöhästyi pahasti, eikä toimitukset kerenneet alkamaan toivotulla tavalla vuoden 2015 aikana. Samalla myös Suomeen kovasti toivottu Nokia N1 jäi kokonaan suomalaisten ulottumattomiin, vaikka tabletin tulosta myös tänne pohjalaan oli lupailtu.

Älykellojen osalta vuosi 2015 oli antoisa, sillä monet valmistajat julkaisivat joko ensimmäisen älykellonsa tai jo toisen sukupolven laitteen.

Vuosi 2015 SuomiMobiilissa

Vuosi 2015 oli SuomiMobiilille tärkeä vuosi, sillä kesäkuussa sivusto aloitti varsinaisesti vasta toimintansa. Tähän suhteutettuna sivuillamme kävi suuri määrä ihmisiä toisinaan jopa niin paljon, että sivumme olivat alhaalla useita tunteja suuren yhtäaikaisen kävijämäärän takia.

SuomiMobiilin luetuinta artikkelia luettiin lähes 26 000 kertaa, joka on varsin hyvin tällaiselle juuri aloittaneelle uutissivustolle. Alla on listattuna luetuimpien artikkeleiden TOP10:

 1. Cortana nyt saatavilla Androidille. Mutta ei Microsoftin julkaisemana

  Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 2. Testissä aggressiivisesti hinnoiteltu Honor 6 Plus

 3. Arvostelussa Honor 7 – kaikki tarvittava vain 400 eurolla

 4. Jollan perustajajäsen Marc Dillon jättää yrityksen

  Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 5. Arvostelu: Tyylikäs Huawei P8 Lite ei kehuskele akunkestollaan

 6. Windows 10 saapuu kaikille Lumia Denim-päivityksen sisältäville puhelimille

 7. Arvostelussa huippulaadukas Huawei P8

 8. Sailfish 2.0 on kohta täällä, koekäyttäjät saavat sen ensi viikon kuluessa

 9. Arvostelussa Samsungin lippulaiva Galaxy S6 edge

 10. Virallinen lista julki! – nämä kaikki Windows Phone 8.1 -puhelimet päivittyvät Windows 10 -versioon

SuomiMobiilissa julkaisimme myös ennätysmäärän erilaisia laitearvosteluja. Arvosteluja julkaisimme SuomiMobiilin sivuilla 18 kappaletta, ja alkuvuoden 2016 aikana on luvassa vielä muutamia arvosteluja, jotka eivät enää kerennyt suunnitellusti vuoden 2015 puolella julkaistaviin artikkeleihin.

TOP10 luetuista artikkelista neljä käsittee Huaweita, joka ei kauheasti yllätä. Huawei nousi vuoden 2015 aikana maailman kolmanneksi suurimmaksi puhelinvalmistajaksi, joten suosio on näkynyt myös SuomiMobiilin luetuimpien artikkeleiden joukossa. SuomiMobiilin TOP100 luetuimmista artikkeleista 20 käsitteli Huaweita.

Toivotamme kaikille lukijoillemme hyvää uutta vuotta 2016.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:SuomiMobiili