AndroidHMDMWCNokiaYleinen

Herättääkö HMD Global henkiin Nokian menestyneen N-malliston? – ensimmäistä puhelinta odotetaan MWC-messuilla

HMD Global on omien sanojensa mukaan Nokia-puhelimien uusi koti, eikä siitä ole epäselvyyttäkään. HMD Global on esitellyt jo viime vuonna ensimmäisen peruspuhelimensa Nokia 150:n ja tammikuun alussa Kiinassa julkaistiin Nokia 6 -älypuhelin keskihintaluokkaan. Uusia Nokia-puhelimia on kuitenkin luvassa jo tämän kuun lopussa MWC -messujen alla, jolloin saamme nähdä maailmanlaajuisille markkinoille tarkoitettuja Android-puhelimia.

Viimeisimmät huhut käsittelevätkin juurikin MWC-messujen alla esiteltäviä älypuhelimia ja tällä kertaa huhut ovat lähteneet liikkeelle Kiinasta, jossa Nokia on päivittänyt legendaarista Nseries -tavaramerkkiään. Nseries -mallisto oli yksi Nokian menestyneimmistä puhelinmallistoista, jonka viimeiseksi puhelimeksi jäi MeeGo -käyttöjärjestelmään perustuva Nokia N9.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huhujen mukaan uuden Nokia N -puhelimen sisällä olisi Snapdragon 600 -sarjan järjestelmäpiiri, joka on edistyksekkäämpi kuin Nokia 6:ssa oleva Snapdragon 430. Samaisen huhun perusteella HMD Globalin seuraavaa Nokia-puhelinta valmistetaan aluksi 500 000 kappaleen erä. Kiinalaisten suosimassa Weibossa on myös julkaistu väitteen vahvistukseksi kuva, jossa on Nseries -logo sekä tuntematon puhelin, joka voisi olla tuleva Nokia-puhelin. Kuvan perusteella puhelimessa olisi reilusti pyöristetyt kulmat sekä ohuet näyttöä kiertävät reunat.

Nyt netissä leviävää huhua ei kuitenkaan kannata ottaa täytenä totuutena, sillä lähde ei ole kovinkaan tunnettu. On kuitenkin mahdollista, että HMD Global tulee esittelemään uusia N -malliston puhelimia. Tällä hetkellä ainoa varma tieto on, että tulemme näkemään uusia Nokia-puhelimia vasta 26. helmikuuta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android