HMDNokiaYleinen

HMD Global päivitti Android 11 -päivitysaikatauluaan – useiden Nokia-puhelimien päivitys viivästynyt

Päivitetty Android 11:n aikataulu Nokia-puhelimille.

HMD Global on jo jakanut Android 11 -päivitystä monille puhelimilleen, mutta aikaisemmin luvatussa aikataulussa Nokia-puhelimet eivät uusinta päivitystä ole saaneet. Nyt HMD Global on päivittänyt aikatauluaan ja sen perusteella monet Nokia-puhelimet saavat Android 11:n selvästi aikaisempaa ilmoitettu myöhemmin.

Jo nyt toukokuussa 2021 HMD Global on saanut Googlen syyskuussa 2020 julkaiseman Android 11 -päivityksen tarjolle Nokia 8.3 5G-, Nokia 3.2-, Nokia 2.3-, Nokia 8.1-, Nokia 4.2-, Nokia 2.2– ja Nokia 2.4 -puhelimille. Edelleen lukuisat Nokia-puhelimien käyttäjät kuitenkin odottavat tuoreinta päivitystä, ja monien kohdalla odotus tulee jatkumaan jopa syksyyn asti, sillä aikaisemmasta kesäkuun aikarajasta päivitysaikataulu on venytetty jopa syyskuuhun 2021.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Globalin mukaan huhti-kesäkuun aikana Android 11 on tulossa tarjolle vielä Nokia 3.4-, Nokia 5.3-, Nokia 5.4-, Nokia 1 Plus-, Nokia 1.3- ja Nokia 1.4 -puhelimille. Heinä-syyskuun aikana viimeisenä Android 11 -päivitys tullaan julkaisemaan Nokia 6.2-, Nokia 7.2- ja Nokia 9 PureView -puhelimille.

Erityisesti monet Nokia 9 Pureview -puhelimien omistajat joutuvat odottamaan päivitystä selvästi odotettua pidempään. Monet pitivät jo aikaisempaa viimeistään kesäkuussa luvattua päivitystä pitkänä odotuksena, sillä kyseessä on HMD Globalin ainoa huippupuhelin, joka Android 11:n tulee saamaan. Nyt HMD Global on päättänyt tehdä tuskallisen pitkästä odotuksesta vieläkin tuskallisempaa, joka ei varmasti ole Nokia-brändin eduksi. HMD Global on myös aina mainostanut Nokia-puhelimia puhtaalla Androidilla, jolle päivitykset tulevat aina nopeasti. Vuoden mittainen odottelu on kuitenkin todella pitkä ja monet kilpailevat valmistajat päivittävät puhelimiaan nopeammin.

Lähde: Nokia Community

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Mun Nokia 8.3 5g on jo saanut päivityksen. On muuten mahtava Android 11 versio. Toimii kuin unelma

  2. Voi pirskatti sentään. Meidän Nokia 6.2 päivitys siirtynyt Q3. Eli melkein loppuvuodesta 2021 kun varmaan Android 12 alkaa olla ilmestynyt. Ei tämä oikein kyllä toimi näin. HMD Global Nokia sukeltaa nyt syvissä vesissä. Uskon että meidän 6.2 oli ensimmäinen puhelin heiltä – ja melko varmasti myös viimeinen.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD