HuaweiYleinen

Huawei vihjaa uuden huippuluokan tabletin julkaisusta – MatePad Pro 2 esitellään todennäköisesti ensi viikolla

Kiinalainen Huawei vihjasi eilen julkaisevansa ensi viikolla järjestettävässä tilaisuudessa uuden HarmonyOS-käyttöjärjestelmään perustuvan älykellon, ja luonnollisesti tänään yhtiön vihjailut jatkuvat. Huawei on kertonut tilaisuudessa esiteltävän myös uusi MatePad-malliston huippulaite, joka on todennäköisesti huhuttu MatePad Pro 2 -tabletti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Julkaistussa kuvassa on esillä ainoastaan Huawein M-Pencil-kosketusnäyttökynä, joka viittaisi MatePad Pro 2:n saavan päivitetyn kynätuen. Lisäksi kuvassa on suurella HarmonyOS-logo, joka paljastaa kyseessä olevan yhtiön ensimmäinen HarmonyOS-käyttöjärjestelmään perustuva tablettilaite.

Huhujen mukaan Huawei olisi rakentanut MatePad Pro 2 -tabletin 12,2 tai 12,6 tuuman näyttöpaneelin ympärille. Laitteessa pitäisi olla tuki multi-screen-toiminnallisuudelle, jonka avulla puhelimen näytön saa esille tabletin näytölle, kuten Huawein läppäreissä on aikaisemmin ollut mahdollista. Tabletissa odotetaan olevan lisäksi Kirin 9000 -järjestelmäpiiri, 40 watin pikalataus sekä muita huippuluokan ominaisuuksia.

Todennäköisesti uutta MatePad Pro 2 -tablettia ei tulla näkemään globaalisti myynnissä, vaan se jäänee vain Kiinan markkinoille. Huaweilla on edelleen haasteita komponenttien kanssa, jonka takia tabletteja sekä älypuhelimia yhtiö ei kunnolla pysty valmistamaan. Globaalisti Huawei on vihjannut julkaisevansa uudet huippuluokan MateView-näytöt, FreeBuds 4 -kuulokkeet sekä uusia älykelloja. Uusia laitteita on luvassa 2. kesäkuuta kello 15 Suomen aikaan.

Lähde: Weibo (Huawei, kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei