GoogleYleinen

Huhu: Google julkistaa toukokuussa Pixel 6a -puhelimen ja odotetun Pixel Watch -älykellon

Google Pixel 6a saattaa näyttää tältä.

Google on julkistanut vuodesta 2019 lähtien vuosittain edullisempia Pixel A -sarjan älypuhelimia, jollaista on odotettu myös tämän vuoden aikana. Viime vuonna nähtiin jo mallinnoskuvia Pixel 6a -älypuhelimesta, jonka julkaisuajankohdasta on kuultu nyt lisätietoja.

Paikkaansa pitävistä tiedoistaan tunnettu Twitter-käyttäjä Max Jambor on kertonut, että Google tulisi julkaisemaan Pixel 6a -puhelimen toukokuussa. Lisäksi Googlen tulevasta Pixel Watch -älykellosta on kuultu tietoja Jon Prosserin kautta, jonka mukaan Google valmistautuu julkaisemaan kellon 26. toukokuuta. Tämä saattaisi viitata siihen, että Google julkaisee molemmat laitteet samana päivänä mahdollisesti Google I/O -tapahtuman yhteydessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muotoilullisesti Pixel 6a -puhelimen pitäisi olla kuin Pixel 6 tai Pixel 6 Pro, mutta ominaisuuksia on hieman karsittu. Pixel 6a:n pääkamera on todennäköisesti tarkkuudeltaan 12,2 megapikseliä ja se perustuu Sony IMX363 -sensoriin. Samaa kamerasensoria on käytetty myös Pixel 5-, Pixel 4a- ja Pixel 4 -puhelimissa. Toinen puhelimen takaosan kameroista on nähtävästi 12 megapikselin tasoinen ja se perustuu Sony IMX355 -sensoriin. Kameraa käytettäneen ultralaajakulmakamerana, sillä telekameraa ei Pixel 6a -puhelimeen ole odotettu.

Etuosassa tulee olemaan yksi kamerasensori, joka on 8 megapikselin tasoinen. Tietojen mukaan kyseessä olisi Sony IMX355 -sensori, jota käytetään myös Pixel 6 -perusmallissa. Pixel 6a -puhelimessa odotetaan käytettävän samaa Google Tensor -järjestelmäpiiriä kuin Pixel 6- ja Pixel 6 Pro -puhelimissa. Puhelimessa tullaan tämän perusteella näkemään hyvä suorituskyky sekä Tensor-järjestelmäpiirin mahdollistavia ominaisuuksia, kuten Voice Typing, live-HDR ja keskusteluiden livekääntäminen.

Vuotanut kuva Google Pixel Watch -älykellosta.

Pixel Watch -älykellosta on nähty aikaisemmin vuotoja, joista tuorein on viime joulukuulta. Kyseessä pitäisi olla varsin tyylikäs pyöreä älykello, joka perustuu Googlen omaan WearOS -käyttöjärjestelmään. Kellon teknisistä tiedoista ei ole vielä vuotoja, mutta Pixel Watchin odotetaan olevan WearOS-älykellojen suunnannäyttäjä. Todennäköisesti tiedot tarkentuvat lähempänä toukokuuta.

Lähde: Twitter (Max Jambor), Twitter (Jon Prosser)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google