GoogleYleinen

Paljastus: Google Pixel 6a saamassa Tensor-järjestelmäpiirin ja tutun kameratoteutuksen

Google Pixel 6a saattaa näyttää tältä.

Googlen on tiedetty kehittävän uutta Pixel 6a -älypuhelinta, josta nähtiin jo aikaisemmin CAD-mallinnokseen perustuvia vuotokuvia. Kyseessä pitäisi olla hieman edullisempi keskihintainen vaihtoehto Googlen jo aikaisemmin julkaisemille Pixel 6- ja Pixel 6 Pro -puhelimille. 9to5Google-sivusto on saanut nyt käsiinsä tietoja Pixel 6a -puhelimesta.

Googlen kehittämän kamerasovelluksen on kerrottu sisältävän viitteitä Pixel 6a -puhelimeen, jonka koodinimi on ”Bluejay”. Nähtävästi kameroiden osalta Google tulee luottamaan tuttuun toteutukseen, joka on nähty vanhemmissakin Pixel-puhelimissa. Pääkamera on todennäköisesti tarkkuudeltaan 12,2 megapikseliä ja se perustuu Sony IMX363 -sensoriin. Samaa kamerasensoria on käytetty myös Pixel 5-, Pixel 4a- ja Pixel 4 -puhelimissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toinen puhelimen takaosan kameroista on nähtävästi 12 megapikselin tasoinen ja se perustuu Sony IMX355 -sensoriin. Kameraa käytettäneen ultralaajakulmakamerana, sillä telekameraa ei Pixel 6a -puhelimeen ole odotettu. Etuosassa tulee olemaan yksi kamerasensori, joka on 8 megapikselin tasoinen. Tietojen mukaan kyseessä olisi Sony IMX355 -sensori, jota käytetään myös Pixel 6 -perusmallissa.

9to5Google-sivusto pystyy paljastamaan myös, että Google käyttää Pixel 6a -puhelimessa samaa Google Tensor -järjestelmäpiiriä kuin Pixel 6- ja Pixel 6 Pro -puhelimissa. Puhelimessa tullaan tämän perusteella näkemään hyvä suorituskyky sekä Tensor-järjestelmäpiirin mahdollistavia ominaisuuksia, kuten Voice Typing, live-HDR ja keskusteluiden livekääntäminen.

Toistaiseksi Googlen suunnitelmista Pixel 6a -puhelimen julkaisun suhteen ei ole tietoja. Puhelimesta on jo paljon tiedossa, jonka takia julkaisua voidaan odottaa jo tulevina kuukausina. Pixel 5a 5G julkaistiin kuitenkin vasta hiljattain, joten Pixel 6a -puhelinta saatetaan joutua odottamaan myös ensi vuoden kesän loppuun asti.

Lähde: 9to5google.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google