HMD globalNokiaYleinen

Jälleenmyyjä paljasti: Edullinen Nokia G50 saamassa 5G-yhteyksillä varustellun Snapdragon-piirin

HMD Globalilta on odotettu uusia Nokia-älypuhelimia vielä syksyn aikana, ja yksi huhuissa olleista laitteista on Nokia G50. Kyseessä pitäisi olla yksi edullisimmista Nokia-älypuhelimista, jossa on 5G-yhteydet. Jo aikaisemminkin Nokia G50 -puhelimesta on kuultu joitakin yksityiskohtia, mutta nyt venäläinen jälleenmyyjä on listannut tietoja omassa verkkokaupassaan.

Jälleenmyyjän mukaan Nokia G50 -puhelimen yksi mallikoodeista olisi TA-1361, joka on nähty aikaisemmin myös Bluetooth-sertifioinnissa. Puhelimesta on myös muita variantteja, joiden mallikoodit ovat TA-1358, TA-1367, TA-1370 sekä TA-1390. Bluetooth-sertifiointi vahvisti jo aikaisemmin puhelimeen olevan tulossa Snapdragon-järjestelmäpiiri, johon saatiin varmistus nyt yhdistelemällä tietoja. Joissakin huhuissa puhuttiin myös mahdollisuudesta käyttää MediaTekin kehittämää edullista 5G-järjestelmäpiiriä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisemmin HMD Globalin puhelimissa on nähty Snapdragon 480 5G -järjestelmäpiiri, joka on Qualcommin edullisin 5G-yhteyksillä varusteltu järjestelmäpiiri. Todennäköisesti Nokia G50 tulee saamaan saman järjestelmäpiirin, kuten Nokia X10, Nokia X20 tai Nokia XR20.

Jälleenmyyjä on listannut laitteen tietojakin, mutta täysin varmana niitä ei vielä voida pitää. Monesti jälleenmyyjät saattavat käyttää jonkin aikaisemman puhelimen tietoja listauksissaan, jos oikeita tietoja ei vielä ole saatavilla. Kyseessä on kuitenkin sama jälleenmyyjä, joka paljasti Nokia XR20 -puhelimen tarkat tiedot etukäteen, vaikka niitäkin hieman aluksi epäiltiin. Nyt puhelimen tiedot muistuttavat hyvin paljon Nokia 5.4 -puhelinta.

Tietojen mukaan puhelimessa olisi 6,38 tuuman HD+ -tasoinen näyttöpaneeli, jossa on 19.5:9-kuvasuhde. Lisäksi laitteessa kerrotaan olevan 4 gigatavua RAM-muistia, 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa sekä muistikorttipaikka. Kameroiden pitäisi olla 48 megapikselin pääkamera, 5 megapikselin ultralaajakulmakamera, 2 megapikselin makrokamera sekä 2 megapikselin syvyyskamera. Hieman erikoisesti laitteessa kerrotaan olevan korkeintaan LTE-yhteydet sekä Bluetooth 5.0, joiden tiedetään olevan virheellisiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisemmin yksi jälleenmyyjä oli listannut puhelimesta Forest Black- ja Midnight Sun -väriversiot. Venäläinen sivusto on kertonut väreiksi Blue ja Sand, joten ne eivät ole yhtenevät aikaisempien tietojen kanssa. Australialainen jälleenmyyjä on kertonut Nokia G50:n 4 + 128 gigatavun version hinnaksi 207 Australian dollaria, eli noin 299 euroa.

HMD Globalilta on huhuttu myöskin uutta Snapdragon 8 -sarjan huippupiiriin perustuvaa älypuhelinta, joka on todennäköisesti Nokia X100. Lisäksi huhuissa on ollut Nokia G300 -puhelin sekä Nokia T20 -tabletti. Mielenkiintoisia julkaisuja on luvassa todennäköisesti tulevien viikkojen aikana.

Lähde: Nokiamob.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD global