KommenttiMotorolaYleinen

Kommentti: Motorolalla on käsissä loistava mallisto puhelimia, joissa ominaisuudet kohtaavat hinnoittelun

Motorola Edge 30 Neo, Edge 30 Ultra ja Edge 30 Fusion.

Motorola julkisti uudet Motorola Edge 30 -malliston älypuhelimet tällä viikolla Milanossa järjestetyssä tilaisuudessa. Puhelimia nähtiin yhteensä kolme kappaletta, jotka olivat Motorola Edge 30 Ultra, Edge 30 Fusion sekä Edge 30 Neo. Mallisto on hyvin mielenkiintoinen ja ensivaikutelmat puhelimista olivat jopa yllättyneet.

Yleisesti Motorola on tunnettu edullisien puhelimien valmistajana, joka puskee uusia malleja markkinoille lähes viikoittain Moto G- ja Moto E -mallistoihin. Yhtiö on tuonut jo muutaman vuoden ajan markkinoille myös Edge-tuotemallistoa, joka edustaa niin sanottua premium-kategoriaa. Aikaisemmin myyntiin on saatu tänä vuonna Edge 30 Pro -huippupuhelin sekä keskihintainen Edge 30. Nyt Motorola on laittanut uuden vaihteen päälle ja julkaissut kolme hyvinkin kiinnostavaa uutuutta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorola Edge 30 Ultra

Erityisesti Motorola Edge 30 Ultra herättää paljon mielenkiintoa, sillä ominaisuuksien ja hinnoittelun valossa Motorola on löytänyt menestysreseptin. Motorola Edge 30 Ultrassa on sopivasti jotain uutta ja samalla tuttua ja turvallista. Lisäksi Motorola vie omaa brändiään huomattavasti parempaan suuntaan, sillä nyt ei tarvitse tyytyä vain keskivertopuhelimiin.

Motorola Edge 30 Ultra on teknisiltä ominaisuuksiltaan todellinen lippulaivapuhelin, sillä siinä ei ole juurikaan lähdetty säästelemään. Myös hinta puhelimessa on kohdallaan, sillä Motorola on ilmoittanut sen tulevan myyntiin 899 euron hintaan 12 + 256 gigatavun versiossa. Motorola onnistui myös julkaisun kanssa, sillä puhelin tuli myyntiin Suomessakin asteittain heti julkaisun jälkeen 9. syyskuuta. Kovinkaan kauaa puhelinta ei siis tarvitse odottaa, vaan sen voi saada käsiinsä nopeasti. Motorola tarjoaa kaupan päälle myös uutta Lenovo Smart Clock 2 -älylaitetta, jossa on myös langaton lataustelakka samassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorola Edge 30 Ultra

Pääsimme ennen julkaisua nopeasti kokeilemaan Motorola Edge 30 Ultraa, mutta kokeilut olivat hyvin pintapuolisia. Puhelin kuitenkin pääsi vakuuttamaan nopeasti, mutta tarkempi arvostelu tullaan julkaisemaan hieman myöhemmin.

Mutta miksi Motorola Edge 30 Ultrasta pitäisi kiinnostua ja mikä siitä tekee erityisen? Yksinkertaisin vastaus on se, että Motorola on tuonut puhelimeen markkinoiden tuoreimpia tekniikoita ja toteutuksia, joita ei kilpailijoiden puhelimista löydy. Yksi tällaisista on 200 megapikselin kamerasensori, jollaista on odotettu älypuhelimiin jo pidemmän aikaan, mutta Motorola on ensimmäinen tämän suhteen.

Motorola Edge 30 Ultra

200 megapikselin kamera perustuu Samsungin kehittämään ISOCELL HP1 -sensoriin, joka on kooltaan 1/1,22 tuumaa ja siinä on 0,64 mikronin pikselikoko. Kameralla otetaan oletusarvoisesti 12,5 megapikselin tasoisia kuvia, joka saavutetaan yhdistelemällä pikseleitä. Myös täyden 200 megapikselin kuvien ottaminen on mahdollista, jolloin tarkkuutta on uskomaton määrä. Pääkameran ohella puhelimessa on myös vakuuttavalta kuulostava 114 asteen ultralaajakulmakamera sekä 12 megapikselin telekamera 2x optisella zoomauksella.

Motorola ei ole myöskään unohtanut etukameraa, joka on nyt tarkkuudeltaan huimat 60 megapikseliä. Kameroiden osalta Motorola on myös panostanut moneen muuhun osa-alueeseen. sillä tuettuna on optinen kuvanvakautus, 8K-videokuvaus sekä 4K HDR10+ -videokuvaus. Vaikka tekniset tiedot kameroista eivät kerro vielä mitään todellisesta laadusta, niin Motorola on onnistunut tuomaan toistaiseksi vakuuttavimmalta kuulostavan laitteensa markkinoille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorola Edge 30 Ultra

Näyttö on toinen osa-alue, joka nousee teknisissä tiedoissa esille, sillä kyseessä on melko miellyttävä kokonaisuus. Näyttö on kooltaan 6,67 tuumaa ja se perustuu OLED-tekniikkaan. Siihen on saatu korkea 144 hertsin virkistystaajuus, HDR10+ -tuki, 1250 nitin maksimikirkkaus sekä Full HD+ -tarkkuus. Näyttö on myös reunoilta kaartuva, joka tuo mukanaan premium-tuntumaa.

Motorola ei ole myöskään lähtenyt säästelemään suorituskyvystä, sillä Edge 30 Ultrassa on tämän hetken tehokkain Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri. Kyseessä on järjestelmäpiiri, joka tarjoaa aikaisempaan verrattuna parempaa suorituskykyä, mutta suurin kohokohta on energiatehokkaampi toteutus. Puhelimessa on myös vakuuttava 12 gigatavun RAM-muisti sekä 256 gigatavun sisäinen tallennustila.

Mielenkiintoisia toteutuksia löydetään myös akun latauksen osalta. Kookasta 4610 milliampeeritunnin akkua voidaan ladata korkeintaan 125 watin tehoisella pikalatauksella. Motorola toimittaa laturin myös oletusarvoisesti puhelimen mukana, joten sitä ei tarvitse ostaa erikseen. Lisäksi tuettuna on 50 watin tehoinen langaton lataus, joka on edelleen harvinainen myös kilpailijoiden puhelimissa. Edge 30 Ultra tukee lisäksi 10 watin tehoista käänteistä langatonta latausta.

Motorola Edge 30 Ultra

Motorola on lähtenyt viemään myös puhelimen ulkoista laatua eteenpäin. Motorola Edge 30 Ultra on valmistettu alumiinista sekä lasipinnoista, jotka antavat laitteelle pikaisen hypistelyn perusteella todella hyvän premium-viimeistelyn. Takapinnassa on myös mattaviimeistely, joka kimaltelee mielenkiintoisesti. Motorola Edge 30 Ultra on lisäksi IP52-luokituksen mukaisesti roiskevedenkestävä. Kyseessä ei ole mikään suuri saavutus, sillä mielestäni Motorola olisi voinut toteuttaa myös todellisen vedenkestävyyden.

Ohjelmiston osalta Motorola luottaa puhtaaseen Android 12 -käyttökokemukseen, jossa on mukana vain muutamia Motorolan omia parannuksia. Suurin uudistus ohjelmistossa nähdään päivityslupauksessa, sillä Motorola on vienyt sitä selvästi eteenpäin. Motorola Edge 30 Ultra tulee saamaan 3 vuotta Android-versiopäivityksiä ja 4 vuotta tietoturvapäivityksiä, joka on riittävä saavutus tässä hintapisteessä.

Motorola Edge 30 Ultra on siis yllättävän vakuuttava puhelin ihan vain teknisienkin tietojen perusteella. Kaikki nämä ominaisuudet 899 euron suositushinnalla tekevät laitteesta todella otollisen vaihtoehdon tarkasteltaessa kilpailijoiden tarjontaa samassa kategoriassa. Kyseessä on myös toistaiseksi vakuuttavin kehitys parempaan, jonka Motorola on tähän mennessä ottanut. Motorolan uutuuskattauksen kruunaa myös kaksi muuta lähes yhtä mielenkiintoista laitetta.

Motorola yllättää myös muilla uutuuksilla

Motorola Edge 30 Fusion

Mallistoon julkaistiin myös uudet Edge 30 Fusion ja Edge 30 Neo, jotka tarjoavat edullisemmalla hinnalla myös yllätyksiä. Erityisesti Motorola Edge 30 Fusion herättää kiinnostusta tasapainoisella teknisellä kokonaisuudella.

599 euron hinnalla puhelimeen on saatu Edge 30 Ultrasta tuttu premium-viimeistely ja paljon samoja ominaisuuksia. 6,55 tuuman OLED-näyttö kaartuu reunoilta ja siinä on HDR10+ -tuki sekä korkea 144 hertsin virkistystaajuus. Tehoista on vastaamassa Snapdragon 888+ -järjestelmäpiiri, joka tarjoaa edelleen loistavaa suorituskykyä.

Motorola Edge 30 Fusion

Kameroita puhelimessa on kolme, joista tärkeimmät ovat 50 megapikselin optisesti vakautettu pääkamera sekä 13 megapikselin tasoinen ultralaajakulmakamera. Puhelimessa on myös 32 megapikselin tasoinen etukamera. Akku on kooltaan 4400 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata 68 watin tehoisella pikalatauksella. Muita mainittavia ominaisuuksia ovat stereokaiuttimet ja puhdas Android 12.

Nämä kaikki yhdistettynä 599 euron hintaan, niin kokonaisuus on todella mielenkiintoinen. Motorola Edge 30 Fusion vaikuttaa loistavalta puhelimelta, jos haluaa premium-kokemuksia hieman edullisemmalla hinnalla.

Motorola Edge 30 Neo

Motorola Edge 30 Neo on malliston edullisin puhelin, joka maksaa Suomessa 399 euroa. Kyseessä ei ole teknisesti erikoinen puhelin, mutta mielestäni kuitenkin miellyttävän tasapainoinen. Kohokohtia ovat Snapdragon 695 -järjestelmäpiiri, melko kompakti 6,28 tuuman kokoinen 120 hertsin OLED-näyttöpaneeli sekä 64 megapikselin optisesti vakautettu pääkamera yhdessä 13 megapikselin ultralaajakulmakameran kanssa.

Puhelimeen on saatu myös hintaluokassa mielenkiintoisia erikoisuuksia, kuten langaton lataus sekä näytönalainen sormenjälkilukija. Motorola on myös panostanut puhelimen muotoiluun ja väreihin. Värit on valittu yhdessä Pantonen kanssa ja tarjolla on värikkäitä viimeistelyjä. Puhelimesta on värit violetti, vihreä, musta sekä valkoinen, joiden joukosta löytyy siis kaikille varmasti mieleinen.

Mielestäni Motorolalla on nyt kokonaisuus kasassa ja yhtiö tuo Euroopan markkinoille kolme mielenkiintoista uutuutta. Puhelimissa on tasavahvat ominaisuudet suhteutettuna hinnoitteluun, joka ei ole ollut aina itsestään selvyys Motorolan historiassa. Motorola on menossa oikeaan suuntaan ja vihdoin yhtiö tarjoaa erittäin kilpailukykyisiä puhelimia.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Kommentti