AndroidHMDNokiaYleinen

Nokia 6.1 ja Nokia 6.1 Plus saavat Android 9.0 Pien lokakuussa – Nokia 8 ja Nokia 8 Sirocco seuraavat pian perässä

HMD Global antoi tänään Nokia 7.1 -puhelimen julkaisutilaisuudessa aikataulun Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmäversion julkaisulle yhtiön neljälle älypuhelimelle. Nokia 6.1 ja Nokia 6.1 Plus tulevat saamaan päivityksen jo kuluvan lokakuun aikana. Heti marraskuussa HMD Global on luvannut päivittää myös Nokia 8- ja Nokia 8 Sirocco -puhelimet Android 9.0 Pie -aikakauteen.

Hyvä esimerkki HMD Globalin päivityslupauksista on Nokia 8, joka julkaistiin syyskuussa 2017 varusteltuna Android 7.1.1 Nougat -versiolla. Tämän jälkeen puhelin on saanut Android 8.0 Oreo- sekä Android 8.1 Oreo -päivitykset. Android 9.0 Pie on järjestyksessään jo kolmas suuri päivitys viime vuoden huippupuhelimelle. Lisäksi Nokia 8 tulee olemaan HMD Globalin ensimmäinen Android One -ohjelman ulkopuolella oleva älypuhelin, joka saa Android 9.0 Pie -päivityksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Global julkaisi jo syyskuun lopussa Android 9.0 Pie -päivityksen yhtiön Nokia 7 Plus -älypuhelimelle.

Android 9.0 Pie tuo mukanaan muutamia muutoksia käyttöliittymään sekä navigointimahdollisuuksiin. Kyseessä on Googlen yhdeksäs merkittävä Android-julkaisu ja kuudestoista suurempi päivitys. Yksi merkittävimmistä päivityksen ominaisuuksista kantaa nimeä Adaptive Battery. Kyseessä on älykäs virranoptimointiominaisuus, joka tunnistaa vähiten käytettyjä sovelluksia ja vähentää näiltä akunkäyttöä, jotta puhelimen akku kestäisi paremmin. Päivityksen mukana tulee lisäksi Adaptive Brightness -ominaisuus, joka säätää näytön kirkkautta ympäristön ja käyttötarkoituksen mukaan. Ominaisuus oppii myös käyttäjän mieltymyksiä.

Uusittu navigointipalkki mahdollistaa eleohjattavuuden sekä täysin uuden tavan ohjata laitetta. Näytön alareunassa olevat tutut kolme painiketta on tällä kertaa korvattu kahdella, joista toinen on tuttu paluupainike ja toinen on viiva. Ilmoitusvalikkoa on päivitetty pyöreillä pika-asetuksilla ja ilmoituksissa on nyt valittavana automaattisesti älykkäitä vastausvaihtoehtoja. Android 9.0 Pie sisältää myös lukuisia muita ominaisuuksia ja parannuksia muun muassa tietoturvaan.

Lähde: Nokia 7.1:n julkaisutilaisuus

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Hassua erättä Nokian paras malli Nokia 8 sirocco. saa vasta noinkin myöhään Android 9.0 päivityksen. Mulla Nokia 8 sirocco.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android