AndroidHMDNokiaYleinen

Nokia 6.1 saa Android 9.0 Pie -päivityksen pian

Nokia 6.1.

HMD Globalin tuotejohtaja Juho Sarvikas on kertonut Twitterissä viikonloppuna, että Nokia 6.1 -puhelin tulee saamaan uuden Android 9.0 Pie -päivityksen pian. Nokia 6.1:n kohdalla HMD Global ohittaa Beta Labs -testausvaiheen ja rupeaa jakamaan päivitystä suoraan ilman julkista testausmahdollisuutta.

Toistaiseksi ei ole kuitenkaan kerrottu tarkemmin tuleeko päivitys jo mahdollisesti ensi viikon aikana. Aikaisemmin HMD Global on kertonut tuovansa Android 9.0 Pien tarjolle lokakuun aikana Nokia 6.1- ja Nokia 6.1 Plus -puhelimille, kun taasen Nokia 8- ja Nokia 8 Siroccolle päivitys on luvattu marraskuussa. HMD Global on julkaissut Android 9.0 Pien jo aikaisemmin Nokia 7 Plus -puhelimelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android 9.0 Pie tuo mukanaan muutamia muutoksia käyttöliittymään sekä navigointimahdollisuuksiin. Kyseessä on Googlen yhdeksäs merkittävä Android-julkaisu ja kuudestoista suurempi päivitys. Yksi merkittävimmistä päivityksen ominaisuuksista kantaa nimeä Adaptive Battery. Kyseessä on älykäs virranoptimointiominaisuus, joka tunnistaa vähiten käytettyjä sovelluksia ja vähentää näiltä akunkäyttöä, jotta puhelimen akku kestäisi paremmin. Päivityksen mukana tulee lisäksi Adaptive Brightness -ominaisuus, joka säätää näytön kirkkautta ympäristön ja käyttötarkoituksen mukaan. Ominaisuus oppii myös käyttäjän mieltymyksiä.

Uusittu navigointipalkki mahdollistaa eleohjattavuuden sekä täysin uuden tavan ohjata laitetta. Näytön alareunassa olevat tutut kolme painiketta on tällä kertaa korvattu kahdella, joista toinen on tuttu paluupainike ja toinen on viiva. Ilmoitusvalikkoa on päivitetty pyöreillä pika-asetuksilla ja ilmoituksissa on nyt valittavana automaattisesti älykkäitä vastausvaihtoehtoja. Android 9.0 Pie sisältää myös lukuisia muita ominaisuuksia ja parannuksia muun muassa tietoturvaan.

Lähde: Juho Sarvikas (Twitter)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. On se hassua et mun NOKIA 8 SIROCCO puhelin saa vasta noin myöhään päivityksen. Vaikka on Nokian lippulaiva malli ja kallein ja paras puhelin.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android