AndroidHMDNokiaYleinen

Nokia 9:n lasinen takakuori komeilee uudessa live-kuvassa

HMD Globalin odotetaan esittelevän uuden Nokia 9 -puhelimen pian, mahdollisesti vielä loppuvuoden aikana. Nokia 9 on pyörinyt useissa vuodoissa ja huhuissa, mutta kovin tarkkaa käsitystä tulevasta huippupuhelimesta ei silti vielä ole. Tällä kertaa tuorein vuotokuva tulee Kiinasta, jossa väitetään esiintyvän Nokia 9:n lasinen takakuori.

Eilen HMD Global esitteli Kiinassa Nokia 7 -puhelimen, joka on malliston ensimmäinen puhelin, jossa on lasinen takakuori ja nyt Nokia 9:n odotetaan jakavan Nokia 7 -mallin kanssa monia ulkoisia elementtejä. HMD Global tyytyi samankaltaiseen ratkaisuun myös Nokia 5- ja Nokia 8 -puhelimien muotoilun osalta. Vuotanut kuva Nokia 9:n lasisesta takakuoresta ei paljasta enää juurikaan, sillä puhelin on nähty jo aikaisemmin laajassa videovuodossa, jossa Nokia 9 paljastui joka kulmasta katsottuna. Vuodettu live-kuva kuitenkin vahvistaa aikaisemmin vuotaneiden kuvien aitoutta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia 9:n lasinen takakuori

Live-kuvasta on havaittavissa ZEISS-logo, joka sijaitsee kameran ja sormenjälkilukijan välissä. Lisäksi kameraosa näyttäisi olevan tarkoitettu kahdelle kameralle, joka vahvistanee kaksoiskameran läsnäolon. Kameran oikealla puolella on paikka salamalle ja vasemmalla on mikrofoni.

Nokia 9 -puhelimeen on huhuissa odotettu hieman sivuilta kaareutuva lasista takakuorta sekä näyttöä, joka on selvästi kaareutuva esimerkiksi Samsungin Galaxy S8 -puhelimen tapaisesti. Puhelimeen ei odoteta perinteistä 3,5 mm kuulokeliitintä, vaan tyytyminen on vain USB-C -tyypin liittimeen. Nokia 9:n näyttö on kooltaan 5,5 tuumaa ja se on tarkkuudeltaan QHD -tasoa. Lisäksi laitteessa on sormenjälkilukija, kaksoiskamera ja ohuet näytön kehykset. Vuodettujen tietojen perusteella Nokia 9:n mitat tulevat olemaan 140,9 x 72,9 x 7,5 mm, mutta kameran kohdalta paksuutta olisi 8,9 mm. Nokia 9:n tehoista on huhuttu vastaavan Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri.

Lähde: Baidu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android