NothingYleinen

Nothing Phone (1) esillä ensimmäistä kertaa livenä – läpinäkyvän takaosan viimeistelee välkkyvät LED-nauhat

Nothing Phone (1) / Kuva: Rafael Zeier

Nothing Phone (1) on tämän hetken mielenkiintoisin uutuuslaite, sillä taustalla on OnePlussalta tunnetuksi noussut Carl Pei. Eilen Nothing paljasti 12. heinäkuuta julkaistavan puhelimen takaosan virallisella kuvalla, mutta samaan aikaan yhtiö on järjestänyt Sveitsissä Art Basel -taidegalleriassa eksklusiivisen tilaisuuden.

Tilaisuudessa on esitelty puhelinta ja nettiin onkin ladattu nyt useita videoita ja kuvia, joissa Nothing Phone (1) on esillä livenä. Muun muassa saksalainen tekniikkatoimittaja Rafael Zeier on julkaissut tilaisuudesta videon YouTubeen. Puhelin on ollut vielä tiukasti lasikuutioiden sisällä, ja Nothing on paljastanut vain sen takaosan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nothing Phone (1)

Puhelimen takaosassa on LED-nauhoja muun muassa kameran ja langattoman latauksen kelan ympärillä sekä muualla puhelimen takaosassa. Videot ja kuvat paljastavat, että nämä LED-nauhat voivat takaosassa vilkkua. LED-valaistus takaosassa näyttää hienolta yhdistettynä puhelimen läpinäkyvään rakenteeseen, mutta toistaiseksi ei ole tarkkaan tiedossa, millaisissa tilanteissa niitä käytetään.

Todennäköisesti LED-valot ilmoittavat esimerkiksi saapuvista puheluista, viesteistä tai muista ilmoituksista. Erilaiset LED-valaistukset puhelimissa ovat harvinaisia, mutta niitä on nähty muun muassa pelihenkisissä puhelimissa sekä muissa hieman erikoisemmissa laitteissa. LED-ilmoitusvalot on korvattu usein nykyään Always-on-display-toiminnolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alapuolella olevista videoista voi katsoa, miltä Nothing Phone (1) näyttää livenä.

Aikaisemmin puhelimesta on vahvistettu jo joitakin yksityiskohtia. Nothing Phone (1) tulee saamaan muun muassa kierrätetystä alumiinista valmistetun kehyksen, läpinäkyvän takaosan sekä Qualcommin valmistaman Snapdragon-järjestelmäpiirin.

Edellä mainittujen tietojen ohella Nothing on vahvistanut, ettei puhelin saa niin sanottua ”leukaa”. Tällä viitataan etupuolella näytön alareunaan, joka on useissa Android-puhelimissa selvästi suurempi kuin muut näytön kehykset. Nothing Phone (1) tulee saamaan myös Android-käyttöjärjestelmän sekä Nothing OS -käyttöliittymän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huhuissa Nothingin on kerrottu kohdistavan ensimmäisen puhelimensa noin 500 euron hintapisteeseen. Nothing on kertonut tekevänsä yhteistyötä muun muassa Qualcommin, Googlen ja Samsungin kanssa. Hintaluokan huomioon ottaen on hyvin mahdollista, että Nothing Phone (1) tulisi saamaan Qualcommin uuden Snapdragon 7 Gen 1 -järjestelmäpiirin. Lisäksi tuorein huhu on paljastanut puhelimen saavan jopa 45 watin tehoisen pikalatauksen.

Julkaisuun on vielä muutama viikko aikaa, mutta todennäköisesti Nothing tulee paljastamaan vielä ennen sitä paljon yksityiskohtia puhelimesta. Julkaisu tapahtuu siis 12. heinäkuuta ja Nothing Phone (1) on tulossa myyntiin myös Suomessa verkko-operaattori Elisan kautta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nothing