NothingYleinen

Paljastuiko Nothing Phone (1) -puhelimen muotoilu? Yhtiön oma video saattoi paljastaa hieman liikaa

Nothing Phone (1) saattoi jo paljastua.

OnePlussan perustajajäsenen Carl Pein uusi yritys Nothing tulee julkistamaan kesän aikana yhtiön ensimmäisen älypuhelimen, joka kantaa nimeä Nothing Phone (1). Yritys on aloittanut jo vihjailemaan lähenevästä julkaisusta, mutta huhujen mukaan julkaisua voisi odottaa vasta heinäkuun lopulla. Nyt nettiin on saattanut vuotaa ensimmäinen kuva itse laitteesta.

Kuva on nähtävästi peräisin Nothingin omalta YouTube-videolta, jossa yhtiön muotoilutiimin johtaja Tom Howard kertoo tulevan laitteen suunnittelun periaatteista. Videolla välähtää kohtaus, jossa on esillä mahdollisesti Nothing Phone (1) -puhelimen suunnittelu. Nothing poisti videon nopeasti ja on ladannut sen myöhemmin nähtäville ilman kyseistä kohtausta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Videolla nähdään erittäin epätarkka vilaus Nothing Phone (1) -puhelimesta, joka paljastaa kuitenkin yleisilmeen. Etuosassa on esillä näyttöpaneeli, jossa on etukameraa varten tehty reikä yläreunassa. Näyttö on todennäköisesti kokonaan tasainen. Takaosa on selvästi huonommin esillä, mutta vasemmassa yläkulmassa nähdään kaksoiskamera. Väritykseltään puhelin on vaalea.

Suunnitelmia Nothing Phone (1) -puhelimesta.

Huhujen mukaan Nothing tulisi julkistamaan ensimmäisen puhelimensa 21. heinäkuuta 2022. Päivämäärä on peräisin eurooppalaiselta jälleenmyyjältä, mutta lähde haluaa itse pysytellä tuntemattomana. Toistaiseksi on kuitenkin epäselvyys siitä, tuleeko Nothing esittelemään puhelimen kyseisenä päivämääränä, vai tuleeko puhelin silloin virallisesti myyntiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nothingin on kerrottu kohdistavan ensimmäisen puhelimensa noin 500 euron hintapisteeseen. Nothing on kertonut tekevänsä yhteistyötä muun muassa Qualcommin, Googlen ja Samsungin kanssa. Hintaluokan huomioon ottaen on hyvin mahdollista, että Nothing Phone (1) tulisi saamaan Qualcommin uuden Snapdragon 7 Gen 1 -järjestelmäpiirin. Käyttöjärjestelmänä on vahvistettu olevan Googlen kehittämä Android, mutta sen päällä toimii yhtiön oma Nothing OS -käyttöliittymä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nothing OS -käyttöliittymän kuvat.

Aikaisemmin Carl Pei sanoi haastattelussa, että Google tekee jo nyt hyvää työtä ekosysteemin kanssa, mutta Nothing pyrkii keskittymään tekemään taustalla parannuksia liitettävyyteen, jotta puhelimesta tulee digitaalisen elämän ohjauskeskus. Lisäksi Nothing tavoittelee omaa ikonista muotokieltä, johon perustuvat kaikki yhtiön tuotteet, ohjelmisto ja kokemus.

Todennäköisesti Nothing Phone (1) -puhelimesta tullaan kuulemaan enemmän tietoja lähiviikkojen aikana.

Lähde: YouTube (Nothing)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nothing