OnePlusYleinen

OnePlus 8 -puhelimien kolme teknistä ominaisuutta vahvistettiin – Snapdragon 865, LPDDR5 ja UFS 3.0

OnePlus on vahvistanut foorumillaan tulevien OnePlus 8 -malliston älypuhelimien kolme tärkeintä teknistä ominaisuutta. Aikaisemmin OnePlus vahvisti, että puhelimet julkaistaan 14. huhtikuuta 2020. OnePlussan mukaan ”nopea ja sulava” on ollut osa yhtiön DNA:ta jo vuodesta 2015, ja nyt myös uudet puhelimet ovat rakennettu tämän tavoitteen ympärille.

OnePlus on hyvissä ajoin jo vahvistanut puhelimien 5G-tuen sekä ainakin yksi tulevista puhelimista on varusteltuna 120 hertsin näyttöpaneelilla. Nyt vahvistus on tullut Snapdragon 865 -järjestelmäpiirille, tuoreelle LPDDR5 RAM-muistille sekä UFS 3.0 -tallennustilalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Snapdragon 865 -järjestelmäpiiri on tällä hetkellä markkinoiden yksi tehokkaimmista mobiililaitteille tarkoitetuista järjestelmäpiireistä. Verrattuna edeltäjäversioonsa Snapdragon 865 tarjoaa muun muassa 25 prosenttia paremman suorituskyvyn sekä 16 prosenttia pienemmän virrankulutuksen. LPDDR5 on uusin RAM-muistiversio, joka on nopeampi sekä energiatehokkaampi kuin aikaisemmat versiot.

UFS 3.0 -tallennustila nähtiin jo viime vuoden OnePlus-puhelimissa, mutta se on edelleen varsin tuore toteutus UFS 3.0 pystyy parantamaan selvästi luku- ja kirjoitusnopeuksia, sillä siinä on kaksinkertainen muistikaista verrattuna UFS 2.1 -standardiin. UFS 3.0 pystyy muun muassa 23,2 Gt/s:n tiedonsiirtonopeuteen ja kuluttaa selvästi vähemmän virtaa. OnePlus on lisännyt uutuuspuhelimiinsa kuitenkin myös Turbo Write- ja Host Performance Booster (HPB) -ominaisuudet. Turbo Write käyttää tallennustilan yläosaa välimuistina, jolloin myös luku- ja kirjoitus tallennustilasta pitäisi teoreettisesti olla nopeampaa. Host Performance Boosterin kerrotaan parantamavan satunnaisen lukemisen suorituskykyä pitkäaikaisen käytön jälkeen.

OnePlussan mukaan pelkkä erinomainen laitteisto ei voi tarjota yksinään parasta käyttökokemusta. Tämän takia yhtiö on keskittynyt myös ohjelmistojen optimointiin muun muassa lisäämällä vain tärkeitä ominaisuuksia, jotka parantavan lippulaivapuhelimen käyttökokemusta.

Pian julkaistava OnePlus 8 on nähty useassa vuotokuvassa kolmessa väriversiossa, jonka lisäksi myös OnePlus 8 Pro on nähty jo luotettavassa vuotokuvassa. Uudet OnePlus 8 -malliston älypuhelimet tullaan julkaisemaan virallisesti 14. huhtikuuta, eli kahden viikon kuluttua.

Lähde: OnePlus Forum

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus