GoogleYleinen

Raportti: Google työstää jo toista taittuvanäyttöistä Pixel-puhelinta, vaikka ensimmäistäkään ei ole julkaistu

Samsung Galaxy Z Flip 3

Googlen on tiedetty kehittävän ensimmäistä taittuvanäyttöistä älypuhelintaan, joka kantaa koodinimeä ”Passport” ja sitä varten kehitteillä on myös Android 12.1 -päivitys. Android 12.1 on suunnattu taittuvanäyttöisien puhelimien kokemuksen parantamiseen, josta on aikaisemmin kuultu jo tietoja. Vaikka Google ei ole julkaissut ensimmäistäkään taittuvanäyttöistä puhelintaan, niin uuden raportin mukaan toinen puhelin on jo kehitteillä.

Viittauksia toiseen taittuvanäyttöiseen puhelimeen on löytänyt 9to5Google-sivusto. Puhelimen on kerrottu olevan koodinimeltään ”Jumbojack” ja myös XDA Developers -sivusto on löytänyt viittauksia “pixel_jumbojack” -laitteeseen Googlen sisäisestä avoimen lähdekoodin Android-arkistosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Raportin mukaan asiakirjoista voidaan päätellä, että Jumbojack-laitetta käytetään taittuvanäyttöisten laitteiden ominaisuuksien testaamiseen Android 12 -käyttöjärjestelmässä. Yksi testattavista ominaisuuksista on uusi asentonäkymä, joka kertoo puhelimen fyysisen tilan, eli onko laite avattu, suljettu tai puoliksi avattu.

Jumbojack-laitteessa on ilmeisesti kaksi näyttöä, joista toinen on sisäpuolella ja toinen ulkopuolella. Lisäksi puhelimessa kerrotaan olevan ominaisuuksia, jotka on rakennettu Android 12 -versioon, ja jotka ovat muiden käytettävissä vasta Android 12.1 -versiossa. Nähtävästi laitteelle on kehitetty uusia ominaisuuksia erityisesti jaetun näytön näkymässä.

Googlen ensimmäisen taittuvanäyttöisen ”Passport” -puhelimen odotetaan olevan Galaxy Z Fold -puhelimen kaltainen, jonka sisältä aukeaa suurempi näyttö. Toistaiseksi ”Jumbojack” -laitteen toteutuksesta ei ole tietoa, mutta se voisi hyvinkin olla Googlen vastine Galaxy Z Flip -simpukkapuhelimille.

Lähde: 9to5google.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google