HonorYleinen

Raportti: Googlen palvelut palaavat Honorin älypuhelimiin – uutuuspuhelimia odotetaan myyntiin keväällä

Huawei ilmoitti marraskuussa 2020 myyneensä suositun tytärbrändi Honorin uudelle Shenzhen Zhixin New Information Technology Co., Ltd -yritykselle. Kaupan jälkeen Huaweilla ei ole uudesta Honorista yhtään osaketta, eikä Huawei osallistu mihinkään liiketoimintaan, hallintaan tai päätöksentekoon. Odotettavissa on ollut, että Honor pyrkii itsenäisesti pääsemään eroon Huaweita koskevista rajoituksista, ja saamaan takaisin muun muassa Googlen palvelut. Kiinassa Honor tulee julkaisemaan myöhemmin tällä viikolla ensimmäiset ilman Huaweita julkaistavat puhelimensa.

Tuore raportti antaa myös globaaleille Honor-käyttäjille sekä faneille mieleisiä uutisia. Venäjältä kantautuvat tiedot kertovat, että Googlen palvelut ovat palaamassa Honorin älypuhelimiin globaaleilla markkinoilla keväällä 2021. Lisäksi Honor tulee poistamaan uutuuspuhelimistaan Huawein oman AppGallery-sovelluskaupan. Huawein alaisuudessa julkaistuissa Honor-älypuhelimissa tullaan lähteiden mukaan kuitenkin säästämään AppGallery-sovelluskauppa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honorin tavoitteena on esitellä joukko uusia älypuhelimia globaalisti keväällä, ja ainakin laitteita odotetaan myyntiin Venäjän markkinoilla. Myös Honorin johtaja George Zhao kertoi joulukuussa 2020, että uusia tuotteita yhtiöltä tullaan näkemään keväällä 2021. Koska Honor ei toimi enää Huawein alaisuudessa, niin viime aikoina on raportoitu muutoksista Honorin myyntikanavissa. Aluksi Kiinassa Huawei poisti Honorin laitteet omista myyntikanavistaan, ja nyt sama homma on tehty Venäjällä.

Honor perustettiin Huawein tytärbrändiksi vuonna 2013, jolloin brändi on keskittynyt erityisesti nuorisomarkkinoille, jossa tavoitteena on ollut tarjota puhelimia alhaisemmissa ja keskitason hintapisteissä. Seitsemän vuoden aikana Honorista on kehittynyt brändi, joka toimittaa yli 70 miljoonaa älypuhelinta vuodessa. Raporttien mukaan Honor myytiin 100 miljardilla juanilla, joka on noin 12,7 miljardia euroa. Kauppaan on aikaisemmin raportoitu kuuluvan Honor brändi, nykyiset tutkimus- ja tuotekehitystoiminnot, toimitusketjut sekä 7000 työntekijää. Kaupassa on myyty Huawein huhtikuussa 2020 perustama Honor Terminal Co Ltd -yritys.

Lähde: Kommersant.ru (venäjäksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Ketään ei kiinnosta joku turhake Honor.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor