HuaweiYleinen

Raportti: Huawei suunnittelee puhelinliiketoiminnan myymistä ja investointien vähentämistä – Huawei kiisti tiedon ja lupasi uusia lippulaivapuhelimia tässä kuussa

Huawein logo

Kiinassa on tänään noussut otsikoihin raportti, jonka mukaan Huawei olisi suunnittelemassa merkittäviä muutoksia toimintaansa. Muun muassa kiinalainen Securities Daily -uutistoimisto on raportoinut lähteisiinsä viitaten Huawein saattavan luopua puhelinliiketoiminnasta.

Lähteiden mukaan Huawei olisi suunnittelemassa kuluttajaliiketoimintansa osittaista jakamista, joka tarkoittaisi investointien pienentämistä puhelinliiketoimintaan. Lisäksi raportti kertoi Huawein saattavan vähentää entisestään mobiilipuolen tutkimus- ja tuotekehitystä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Mate 50 Pro

Jo aikaisemmin Huawei myi suuren osan puhelintoiminnastaan kiinalaiselle yhteenliittymälle, jonka seurauksena Honor sai uuden mahdollisuuden ilman Huaweille asetettuja rajoitteita. Huawei on kuitenkin jatkanut omaa toimintaansa tarjoten Kiinassa ja myös valituilla globaaleilla markkinoilla uusia Mate- ja P-sarjan lippulaivapuhelimia.

Huawei on kuitenkin lähtenyt nopeasti kiistämään huhuja puhelinliiketoiminnan myymisestä. Huawei on antanut kiinalaismedioille kommentin, jonka mukaan kyseessä olisi virheellinen uutinen. Huawei myös kertoi olevansa sitoutunut jatkamaan investointeja puhelinliiketoimintaan ja samalla vahvistettiin uusimpien lippulaivapuhelimien julkaisun tapahtuvan maaliskuun aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kiinalaisen Huawein suurimmat haasteet ovat tällä hetkellä komponenttien heikko saatavuus, sillä Yhdysvaltojen asettamat rajoitteet ovat tehneet esimerkiksi järjestelmäpiirien ostamisesta hankalaa. Huawei on saanut käsiinsä vain tiettyjä järjestelmäpiirejä, joissa ei ole ollut 5G-tekniikkaa. Tuoreimpien raporttien mukaan Huawei saattaa kohdata uusia haasteita, sillä Yhdysvallat ovat kieltämässä myös 5G-tason alapuolella olevien tuotteiden myymisen Huaweille, kuten 4G-järjestelmäpiirit.

Huawei on ollut Yhdysvaltojen kieltolistalla vuoden 2019 toukokuusta lähtien. Huawei ei ole esimerkiksi pystynyt käyttämään Googlen palveluita ja samalla myös yhtiön markkinaosuus puhelimissa on tippunut nollaan monissa Euroopan maissa. Muun muassa Suomessa Huawei ei enää myy puhelimia ja yhtiö on vähentänyt investointeja monissa Pohjoismaissa.

Lähde: Ithome.com (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei