MicrosoftYleinen

Raportti: Microsoftin kaksinäyttöinen Android-laite saattaa tulla saataville jo kesällä

Surface Duo

Microsoft julkaisi uudet kaksinäyttöiset Surface Neo– ja Surface Duo -laitteensa jo viime vuonna, mutta kertoi niiden olevan tulossa saataville vasta vuoden 2020 lopulla. Tuoreen raportin mukaan Microsoft on kuitenkin saamassa uuden Surface Duo -laitteen markkinoille jo odotettua aikaisemmin. Kyseessä on Microsoftin ensimmäinen Android-puhelin, jossa on kaksi erillistä näyttöä.

Windows Central -sivuston tietojen mukaan Microsoft voisi julkaista Surface Duon jo kesällä, sillä laite on pitkälti jo valmis. Microsoftin kerrotaan viimeistelevän erityisesti ohjelmistopuolta vielä hieman sekä parantamaan sovelluksiensa toimivuutta kahdella näytöllä. Microsoftin tavoitteena on raportin mukaan saada ohjelmisto valmiiksi huhtikuun alussa, ja toimitukset voisivat alkaa kesällä, jos kaikki menevät suunnitellusti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kehitteillä olevaan Surface Duo -laitteeseen odotetaan viime vuoden huippupuhelimista tuttua Snapdragon 855 -järjestelmäpiiriä, jonka rinnalla on 6 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Lisäksi tarjolle on tulossa suuremmilla muisteilla varusteltuja versioita. Microsoftin kerrotaan jättävän laitteesta 5G-yhteydet pois, joka on Android-puhelimissa yksi tärkeimmistä avainominaisuuksista vuoden 2020 aikana.

Microsoft on kehittänyt uutta Surface Duo -laitettaan hyvin pitkään ja ensimmäiset tiedot siitä on saatu jo vuonna 2016. Laitteen koodinimi oli Andromeda, jolloin laitteen odotettiin tarjoavan Windows Core OS -käyttöjärjestelmän. Syystä tai toisesta Microsoft päätti kuitenkin jättää Windowsin ja siirtyä Googlen Androidiin.

Lähde: Windows Central

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. 5G ei ole suurimmalle osalle avain ominaisuus. Se vain että kyse on Microsoftista, joka hylkää herkästi huonosti kaupaksi käyvät tuotteensa.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft