AndroidSamsungYleinen

Samsung laittoi jakoon Android 12 -päivityksen Galaxy S20 FE -puhelimelle Suomessa

Samsung Galaxy S20 FE 5G

Samsung on laittanut jakoon tuoreimman Android 12- ja One UI 4 -päivityksen yhtiön suositulle Galaxy S20 FE -puhelimelle Suomessa. Päivitys on saatavilla ainakin puhelimen 5G-versiolle, mutta 4G-versiolle sitä odotetaan samaan aikaan. Aikaisemmin Samsung on tarjonnut tuoreinta päivitystä Suomessa ainoastaan Galaxy S21 -sarjan huippupuhelimille, mutta jakelu laajenee hiljalleen myös muihin malleihin.

Uutuuspäivitys on nyt ladattavissa ja kokoa sillä on 2362 megatavua. Päivityksen versionumero on G781BXXU4DUL9, ja sen mukana on Samsungin mukaan Googlen 1. joulukuuta julkaisemat tietoturvakorjaukset. Päivityksen saatavuuden omalle puhelimelle voi käydä tarkistamalla menemällä: Asetukset > Ohjelmistopäivitys > Lataa ja asenna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung on aikaisemmin kertonut, että pian samainen päivitys on saatavilla aikaisemmille Galaxy S- ja Galaxy Note -malliston puhelimille sekä Galaxy Z- ja Galaxy A -puhelimille. Lisäksi Samsungin mukaan tabletit tulevat saamaa päivityksen. Samsungin julkaiseman alustavan aikataulun päivityksestä voi katsoa tämän linkin takaa.

Samsung on kertonut One UI 4.0 -käyttöliittymän tarjoavan paljon uusia ominaisuuksia, mukaan lukien erilaiset kustomoitavat teemat. Käyttäjät voivat muuttaa aloitusnäyttöä, kuvakkeita, ilmoituksia ja taustakuvia. Päivitys tarjoaa lisäksi uusitut widgetit ja uudistuksia emojeihin.

Lisäksi Samsung lisää järjestelmätason yksityisyysominaisuuksia. Esimerkiksi, jos kameraa tai mikrofonia käytetään, niin niistä ilmoitetaan käyttäjälle kuvakkeen avulla. Myöskin uusi yksityisyyden hallintapaneeli on läsnä, joka on nähtävästi Samsungin itse kehittämä, eikä Googlen kehittämä.

Tarkemmin Android 12 -version uudistuksiin voi käydä tutustumassa aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android