AndroidSonyYleinen

Sony aloitti Android 10 -päivityksen jakelun Xperia 10- ja Xperia 10 Plus -puhelimille

Xperia 10 Plus MWC 2019 -messuilla.

Sony on aloittanut odotuksien mukaisesti jakamaan Android 10 -päivitystä yhtiön viime vuonna julkaisemille keskihintaluokkaan sijoittuville Xperia 10- ja Xperia 10 Plus -älypuhelimille. Sony on aikaisemmin julkaissut päivityksen Xperia 1- ja Xperia 5 -huippupuhelimille sekä vanhemmille Xperia XZ2- ja Xperia XZ3 -malliston puhelimille.

Nyt Xperia 10- ja Xperia 10 Plus -puhelimille päivitys on tullut tarjolle rajallisesti, mutta jakelu laajenee todennäköisesti pian. Päivityksen versionumero on 53.1.A.2.2 ja sen mukana toimitetaan Googlen 1. maaliskuuta 2020 julkaisemat tietoturvakorjaukset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android 10 -päivitys tuo mukanaan uusia ominaisuuksia, joita ovat muun muassa päivitetty älykäsvastaus ja pitkälti kokonaan uusittu eleohjattavuus. Myös koko käyttöjärjestelmän kattava tumma teema on toivottu ominaisuus. Yksityisyyden osalta yksi suurimmista uudistuksista on muun muassa sijainnin helpompi hallinnointi ja käyttäjä voi valita tarkemmin, miten sovellukset saavat sijaintitietoja hyödyntää.

Android 10:ssä on myös uusi Google Play -järjestelmäpäivitysominaisuus, jonka avulla tärkeät tietoturva- ja tietosuojakorjaukset voidaan asentaa puhelimeen Google Playn kautta. Android 10 -päivitykseen voi käydä tutustumassa tarkemmin kattavammasta artikkelistamme.

Sonyn puhelimilla päivityksen voi käydä lataamassa menemällä: Asetukset > Järjestelmä > Lisäasetukset >Ohjelmistopäivitys. Jos päivitystä ei heti löydy, niin Sony jakaa sitä todennäköisesti porrastetusti, eikä se ole heti kaikkien ladattavissa.

Lähde: Xperiablog.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android