MWC 2019SonyYleinen

Sonyn tulevat keskihintaluokan älypuhelimet ovat Xperia 10 ja Xperia 10 Plus

Sony julkaisee suurella todennäköisyydellä MWC 2019 -messuilla uusia älypuhelimia ja erityisesti keskihintaluokkaan asettuvista puhelimista on kuultu ja nähty lukuisia vuotoja. Aikaisemmin puhelimien mallinimien uskottiin olevan Xperia XA3 ja Xperia XA3 Plus, mutta tuoreimpien tietojen perusteella Sony on nimennyt puhelimet Xperia 10- ja Xperia 10 Plus -nimillä.

Vuotaneiden tietojen mukaan Xperia 10 tulee saamaan 5,9 tuuman näytön, kun taasen Xperia 10 Plussassa olisi suurempi 6,5 tuuman näyttö. Molempien puhelimien näytöissä on myös 21:9-kuvasuhde sekä 2560 x 1080 pikselin tarkkuus. Vuotaneista kuvista nähdään näytön ylettyvän lähes laitteen reunoihin asti, mutta molempien puhelimien yläreunoihin on jätetty selvästi paksumpi musta kaistale.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teknisesti puhelimien odotetaan olevan varsin samanlaisia, mutta varusteltuna jo vanhanaikaisella tekniikalla, jollaiseen on totuttu jo viime vuoden keskihintaisissa älypuhelimissa. Xperia 10:n tehoista odotetaan vastaavan Qualcommin Snapdragon 630, kun taasen Xperia 10 Plussassa on Snapdragon 660 -järjestelmäpiiri. Molemmissa puhelimissa on 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa sekä 3 tai 4 gigatavua RAM-muistia. Xperia 10 -puhelimiin odotetaan myös oletuksena Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmää.

Kameroita molemmissa puhelimissa pitäisi olla kolme, joista kaksi löytyy takaosasta ja yksi etuosasta. Kaksoiskamera koostuu huhujen mukaan 10 ja 8 megapikselin sensoreista, kun taasen etukameran tarkkuus pitäisi olla 8 megapikseliä.

Sony järjestää oman lehdistötilaisuutensa MWC 2019 -messuilla 25. helmikuuta. Huhujen mukaan Xperia 10 -malliston pitäisi tulla markkinoille maaliskuussa ja perusversio maksaa tietojen mukaan 349 euroa ja suurempi plus-versio 429 euroa.

Lähde: WinFuture.de

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:MWC 2019