XiaomiYleinen

Tältä näyttää odotettu Xiaomi 12 Ultra – esillä valtava kamera-alue ja Leica-logo

Xiaomi 12 Ultra

Xiaomilta on odotettu uutta Xiaomi 12 Ultra -älypuhelinta, joka laajentaisi yhtiön lippulaivapuhelimien valikoimaa. Jo aikaisemmin on esitelty Xiaomi 12– ja Xiaomi 12 Pro -mallit, mutta Xiaomi 12 Ultraa odotetaan aikaisintaan heinäkuussa. Xiaomi on myös itse vahvistanut yhteistyön kameravalmistaja Leican kanssa, jonka tulokset tullaan näkemään Xiaomi 12 Ultrassa.

Tunnettu vuotaja OnLeaks on nyt julkaissut tarkat CAD-mallinnukseen perustuvat kuvat Xiaomi 12 Ultrasta. Kuvat antavat toistaiseksi parhaan käsityksen odotetusta puhelimesta, mutta joitakin muutoksia saattaa olla tulossa. OnLeaks myös itse huomauttaa, ettei kameroiden asettelua kannata ottaa vielä täysin varmana, sillä CAD-mallinnukset eivät paljasta millaisia sensoreita kamera-alueessa on.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi 12 Ultran takaosassa on valtava kamera-alue, joka on koko puhelimen levyinen. Lisäksi erilliseen ympyrään on laitettu kamerasensorit sekä muut sensorit. Kameroita on odotettavasti ainakin neljä, mutta erilaisia sensoreita varten kamera-alueessa on peräti kahdeksan reikää. Kameroiden rinnalla on myös pyöreä Leica-logo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen takaosassa nähdään myös Xiaomin logo. Takaosa kaartuu reunoilta hieman ja etuosassa oleva näyttöpaneeli kaartuu myös reunoiltaan. Näytössä on lisäksi etukameraa varten tehty reikä. Kuvien perusteella puhelimessa on alumiinikehys, jonka oikeassa reunassa on virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet. Xiaomi 12 Ultran yläreunassa on kaiutinritilä sekä nähtävästi mikrofoni ja infrapunalähetin. Alareunassa on SIM-korttiluukku, mikrofoni, USB-C-liitin sekä kaiutinritilä.

Toistaiseksi kovin tarkkoja tietoja Xiaomi 12 Ultrasta ei ole olemassa ja kevään aikana useat vuodot ovat olleet hieman erilaisia. Lisäksi OnLeaksin käyttämän Zouton.com-sivuston ilmoittamat tekniset tiedot ovat vieläkin hieman epämääräisempiä. Odotettavasti Xiaomi 12 Ultraan on tulossa kuitenkin Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri, huippuluokan kamerat sekä muita Xiaomin tuttuja ominaisuuksia, kuten 120 watin pikalataus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi 12 Ultraa odotetaan heinäkuussa. Raporttien mukaan Xiaomi tulisi tarjoamaan puhelinta ainoastaan kotimarkkinoillaan Kiinassa, eikä sitä odoteta myyntiin globaalisti.

Lähde: Zouton.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi