HMDNokiaYleinen

Tässä on Nokia G21 – tarkat tuotekuvat paljastuivat ennen julkaisua

Nokia G21

HMD Global on julkaisemassa todennäköisesti hyvin pian uudet Nokia G11- ja Nokia G21 -älypuhelimet, joista on kuultu jo joitakin huhuja. Erityisesti Nokia G21 -mallista tiedetään jo paljon, mutta nyt vuodoistaan tunnettu Roland Quandt on julkaissut Twitter-tilillään tarkat tuotekuvat laitteesta.

Kovinkaan paljoa uutta vuotokuvat eivät enää paljasta, sillä jo aikaisemminkin laite on nähty epätarkoissa kuvissa Evan Blassin toimesta. Lisäksi laitteesta on päätynyt nettiin sertifiointitietojen takia muutamia live-kuvia. Nyt julkaistut kuvat antavat kuitenkin toistaiseksi tarkimman kuvan tulevasta Nokia G21 -mallista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuvissa Nokia G21 on esillä kahdessa väriversiossa, jotka ovat sininen sekä harmaa. Myöskin aikaisemmat jälleenmyyjien listaukset ovat paljastaneet tulossa olevan kaksi väriversiota, jotka ovat Blue sekä Dusk. Kuvat paljastavat hyvin geneerisen muotoilun, eikä HMD Global käytä enää Nokia-puhelimien tuttua muotoilua. Takaosan kamera-alue on laatikkomainen, jossa on kolme kamerasensoria sekä LED-salamavalo.

Kuvat paljastavat laitteen oikeassa kyljessä olevan virtapainike, johon on integroitu sormenjälkilukija. Kyljessä on myös äänenvoimakkuuspainikeet. Vasemmassa kyljessä on Google Assistant -painike sekä SIM-korttiluukku. Etuosassa HMD Global käyttää pisaralovea ja näyttöä kiertää varsin paksut kehykset.

Puhelin on paljastunut aikaisemmin Geekbenchin tietokannasta, josta paljastui laitteen tarjoavan Unisoc T606 -järjestelmäpiirin, joten kyse on 4G-laitteesta. Lisäksi puhelimessa paljastui olevan 4 gigatavua RAM-muistia sekä vanha Android 11 -käyttöjärjestelmä. Myöskin vuotaneet tuotekuvat vahvistavat puhelimessa olevan Android 11, eikä tuorein Android 12.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen mitoiksi on vuodoissa ilmoitettu 164,6 x 75,6 x 8,5 millimetriä ja painoksi 190 grammaa. Puhelimessa on 6,5 tuuman kokoinen HD+ -näyttöpaneeli (1600 x 720), jossa on 20:9-kuvasuhde. Nokia G21 tulee tarjoilemaan 4 gigatavua RAM-muistia sekä 64 tai 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Lisäksi tuettuna on muistikortti aina 512 gigatavuun asti.

Nokia G21 -puhelimeen odotetaan myös 5050 milliampeeritunnin akkua sekä USB-C-liitintä. Puhelimen mukana odotetaan toimitettavan 10 watin pikalaturi, mutta laitteessa mainitaan olevan myös pikalataus. Kameroita on aikaisemman vuodon mukaan kolme kappaletta, jotka ovat 50 megapikselin pääkamera, 2 megapikselin makrokamera sekä 2 megapikselin syvyyskamera. Etuosassa on 8 megapikselin selfiekamera.

Toistaiseksi ei ole tarkkaan tiedossa, milloin HMD Global tulee julkaisemaan Nokia G21 -puhelimen.

Lähde: Twitter (Roland Quandt)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD