HMDNokiaYleinen

Tuleva Nokia G50 saattaa olla Kiinassa hieman erilaisempi kuin Euroopassa – vahvistus myös Snapdragon 480 5G -järjestelmäpiirille

Jo aikaisemmin tällä viikolla Kiinan televiranomainen Tenaa julkaisi tarkat tiedot Nokia G50 -puhelimen tekniikasta, mutta tänään tietokantaan on lisätty myös kuvia. Kuvat paljastavat Kiinassa puhelimen olevan hieman erilaisempi kuin Euroopassa, mutta mitään kovin merkittävää eroa ei ole luvassa. Lisäksi Nokia G50 on paljastunut myös Geekbench-suorituskykytestin tietokannasta.

Nokia G50 -puhelimesta on nähty jo useita tuotekuvia, mutta Kiinassa myyntiin on tulossa nähtävästi hieman muuteltu versio. Tenaan kuvat paljastavat puhelimen yleisilmeen olevan identtinen aikaisempien kuvien kanssa, mutta esimerkiksi vasemmassa kyljessä on nähtävästi ylimääräinen painike. Kyseessä saattaa toki olla myös hieman ulkoneva SIM-korttitelakka, joka voisi olla järkevin vaihtoehto.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suurin muutos nähdään kuitenkin kameratoteutuksessa. Tenaan kuvissa kamera-alueen keskellä on sininen pienempi ympyrä, kun aikaisemmin vuotokuvissa kamera-alueessa oli vain harmaa kehys kameroiden välissä. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että Tenaan testeissä on saattanut olla myös jonkinlainen prototyyppiversio, jossa kamera-alue on ollut hieman erilainen kuin virallisessa tuotteessa.

Myöskin suorituskykytestin Geekbenchin tietokannasta on paljastunut Nokia G50 -puhelimen saamat pisteytykset sekä muutama yksityiskohta. Tiedoista paljastuu varmasti tärkein, eli järjestelmäpiiri. Puhelimessa on Snapdragon 480 5G -järjestelmäpiiri, jota on myös pidetty ainoana vaihtoehtona HMD Globalin uuteen Nokia-puhelimeen. Geekbench vahvistaa myöskin Android 11 -käyttöjärjestelmän ja 4 gigatavua RAM-muistia.

Jo aikaisemmin Tenaan listaamien tietojen perusteella muutama viikko sitten nähdyt jälleenmyyjien listaukset olivat osittain virheellisiä. Uusien tietojen mukaan Nokia G50 -puhelimessa olisi suuri 6,82 tuuman IPS LCD -näyttöpaneeli, jossa on HD+ -tarkkuus (1640 x 720). Erikoisesti Tenaa ilmoittaa Nokia G50 -puhelimen saavan useita muistiversioita, joista suurin osa ei todennäköisesti pidä paikkaansa. Laitteessa pitäisi olla 2, 4, 6 tai 8 gigatavua RAM-muistia sekä 64, 128, 256 tai 512 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Puhelimessa on lisäksi muistikorttipaikka sekä FM-radio.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akunkesto puhelimessa on 4850 milliampeeritunnin akun varassa ja aikaisempien tietojen mukaan sitä ladattaisiin 10 watin tehoisella laturilla. Nokia G50:n tiedetään saavan kolmoiskameran ja Tenaa vahvistaa pääkameran tarkkuuden olevan 48 megapikseliä. Etuosassa on 8 megapikselin kamera. Käyttöjärjestelmänä puhelimessa toimii Android 11.

Puhelimen mitoiksi on ilmoitettu 173,83 x 77,68 x 8,85 millimetriä ja painoksi 220 grammaa. Väriversioiksi Tenaa kertoo sinisen sekä Midnight Sunin. Aikaisemmin vuotaneissa kuvissa Nokia G50 on ollut esillä kahdessa väriversiossa, joihin myös todennäköisesti Tenaan tietokannassa viitataan.

Vuotokuvat ovat paljastaneet Nokia G50:n muotoilun olevan samanlainen kuin monissa nykyisissä Nokia-puhelimissa. Laitteen takaosassa on pyöreä kamera-alue, jossa on kolme kamerasensoria sekä LED-salamavalo. Puhelimen takaosaa koristaa lisäksi Nokia-logo. HMD Global on varustellut puhelimen pisaraloven omaavalla näytöllä ja etuosassa on myös Nokia-logo. Laitteen vasemmassa kyljessä nähdään Google Assistant -painike sekä SIM-korttiluukku. Oikeassa kyljessä on esillä äänenvoimakkuuspainikkeet sekä virtapainike, johon on integroitu sormenjälkilukija.

Valitettavasti vielä ei ole tiedossa, milloin HMD Global tulee julkaisemaan jo monesti vuotaneen Nokia G50 -puhelimen. Todennäköisesti julkaisu tapahtuu syyskuun aikana, sillä yhtiöltä odotetaan myös Nokia T20 -tablettiaNokia G300 -puhelinta sekä huippuluokan Nokia X100 -puhelinta.

Lähde: TENAA, Geekbench

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD