HMDNokiaYleinen

Viranomaistietokanta paljasti Nokia G50 -puhelimen tarkat tiedot – tarjoaa suuren 6,82 tuuman näytön

Nokia G50 -puhelimella ei ole enää mitään uutta tarjottavanaan, kun HMD Global päättää sen julkaista. Puhelimesta on kuultu ja nähty useita vuotoja viimeisen parin kuukauden aikana, mutta nyt Kiinan televiranomainen Tenaa on listannut tietokannassaan puhelimen tarkat tekniset tiedot.

Tenaan listaamien tietojen perusteella aikaisemmat jälleenmyyjien listaukset olivat osittain virheellisiä. Uusien tietojen mukaan Nokia G50 -puhelimessa olisi suuri 6,82 tuuman IPS LCD -näyttöpaneeli, jossa on HD+ -tarkkuus (1640 x 720). Järjestelmäpiiriä Tenaa ei vahvista, mutta kyseessä on suurella todennäköisyydellä Snapdragon 480 5G.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Erikoisesti Tenaa ilmoittaa Nokia G50 -puhelimen saavan useita muistiversioita, joista suurin osa ei todennäköisesti pidä paikkaansa. Laitteessa pitäisi olla 2, 4, 6 tai 8 gigatavua RAM-muistia sekä 64, 128, 256 tai 512 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Puhelimessa on lisäksi muistikorttipaikka sekä FM-radio.

Akunkesto puhelimessa on 4850 milliampeeritunnin akun varassa ja aikaisempien tietojen mukaan sitä ladattaisiin 10 watin tehoisella laturilla. Nokia G50:n tiedetään saavan kolmoiskameran ja Tenaa vahvistaa pääkameran tarkkuuden olevan 48 megapikseliä. Etuosassa on 8 megapikselin kamera. Käyttöjärjestelmänä puhelimessa toimii Android 11.

Puhelimen mitoiksi on ilmoitettu 173,83 x 77,68 x 8,85 millimetriä ja painoksi 220 grammaa. Väriversioiksi Tenaa kertoo sinisen sekä Midnight Sunin. Aikaisemmin vuotaneissa kuvissa Nokia G50 on ollut esillä kahdessa väriversiossa, joihin myös todennäköisesti Tenaan tietokannassa viitataan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuotokuvat ovat paljastaneet Nokia G50:n muotoilun olevan samanlainen kuin monissa nykyisissä Nokia-puhelimissa. Laitteen takaosassa on pyöreä kamera-alue, jossa on kolme kamerasensoria sekä LED-salamavalo. Puhelimen takaosaa koristaa lisäksi Nokia-logo. HMD Global on varustellut puhelimen pisaraloven omaavalla näytöllä ja etuosassa on myös Nokia-logo. Laitteen vasemmassa kyljessä nähdään Google Assistant -painike sekä SIM-korttiluukku. Oikeassa kyljessä on esillä äänenvoimakkuuspainikkeet sekä virtapainike, johon on integroitu sormenjälkilukija.

Valitettavasti vielä ei ole tiedossa, milloin HMD Global tulee julkaisemaan jo monesti vuotaneen Nokia G50 -puhelimen. Todennäköisesti julkaisu tapahtuu syyskuun aikana, sillä yhtiöltä odotetaan myös Nokia T20 -tablettia, Nokia G300 -puhelinta sekä huippuluokan Nokia X100 -puhelinta.

Lähde: TENAA (TA-1361)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD