HonorYleinen

Uusi Honor X9 julkaistaan valituilla globaaleilla markkinoilla 29. maaliskuuta – tällaisesta puhelimesta on kyse

Honor Magic 4 Pro ja Honor X9 / Kuvakaappaus Lim Reviews -kanavan videolta.

Honor on laittamassa uuden vaihteen päälle globaaleilla älypuhelinmarkkinoilla julkaisemalla useita uutuustuotteita. Viime vuonna yritykseltä nähtiin myynnissä globaalisti vain Honor 50– ja Honor 50 Lite -puhelimet, mutta tänä vuonna nähdään paljon enemmän. Honor on esitellyt jo MWC-messuilla Magic 4- ja Magic 4 Pro -puhelimet, jonka jälkeen valituilla markkinoilla julkaistiin myös Honor X8.

Keskihintaluokan Honor X -tuotemalliston on tiedetty saavan pian myös laajennusta, sillä Honor valmistautuu julkaisemaan Honor X7- ja Honor X9 -puhelimet. Valituilla markkinoilla, kuten Malesiassa Honor järjestää 29. maaliskuuta uuden tuotteen lanseeraustilaisuuden. Tilaisuudessa nähdään ainakin uusi Honor X9.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor X9

Tuleva Honor X9 on mielenkiintoinen keskihintaluokan puhelin, joka on kuitenkin jo tuttu monella tavalla. Sama puhelin on nähty Kiinan markkinoilla jo nimellä Honor X30 ja tuoreen huhun perusteella Honor tulisi julkaisemaan saman laitteen myös valituilla markkinoilla nimellä Honor Magic 4 Lite. Malesiassa puhelin kantaa kuitenkin nimeä Honor X9, ja laitteesta tiedetään jo nyt lähes kaikki.

Koska kyse ei ole enää uudesta puhelimesta, niin teknisien tietojen odotetaan olevan samat kuin Kiinassa julkaistussa Honor X30 -puhelimessa. Honor X9 tulee saamaan siis suuren 6,81 tuuman LCD-näyttöpaneelin, jossa on Full HD+ -tarkkuus (2388 x 1080). Näytössä on myös korkea 120 hertsin virkistystaajuus ja kapeat kehykset. Honor luottaa myös kokonaan tasaiseen näyttöön, jossa on etukameraa varten tehty reikä yläreunassa.

Honor X30

Honor X9:n takaosaan on asetettuna kamerat Magic-sarjan kaltaiseen suureen ja pyöreään kamera-alueeseen. Puhelimessa on kolmoiskamera, joka koostuu 48 megapikselin pääkamerasta, 2 megapikselin makrokamerasta sekä 2 megapikselin syvyyskamerasta. Etuosassa on 16 megapikselin kamera selfiekuvia ja videopuheluita varten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista vastaa Qualcommin kehittämä Snapdragon 695 -järjestelmäpiiri, joka on suunnattu keskihintaluokan 5G-puhelimiin. RAM-muistia on 6 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 128 gigatavua. Käyttöjärjestelmänä on edelleen Android 11, jonka päällä hyrrää Magic UI -käyttöliittymä. Puhelimeen Honor on saanut myös Googlen palvelut.

Tältä näyttää väitetysti Honor Magic 4 Lite.

Puhelin tarjoilee 4800 milliampeeritunnin akun, jota voidaan ladata 66 watin tehoisella pikalatauksella. Honor X9:n mitat ovat 166 x 76 x 8 millimetriä ja painoa on 189 grammaa. Puhelimen muita ominaisuuksia ovat kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija ja NFC.

Toistaiseksi ei ole tarkkaan tiedossa, onko Honor X9 tulossa myös Suomessa myyntiin. Aikaisemmin Honorin Suomen maajohtaja Hugo Hu kertoi Suomeenkin tulevan tänä vuonna uusi Honor X -mallisto.

Honor X9 -puhelimesta on julkaistu myös erilaisia hands-on-videoita malesialaisten tubettajien toimesta, joista yksi on katsottavissa alapuolelta.

Lähde: Honor Malaysia

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor