XiaomiYleinen

Xiaomi 12S Ultra esillä vuotokuvissa vain päivää ennen julkaisua – vahvistavat massiivisen Leica-kameran

Xiaomi 12S Pro ja Xiaomi 12S Ultra

Xiaomi tulee julkistamaan huomenna 4. heinäkuuta virallisesti uudet huippuluokan Xiaomi 12S -sarjan älypuhelimet, jotka ovat Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro sekä Xiaomi 12S Ultra. Puhelimista on vahvistettu jo Xiaomin toimesta muutamia yksityiskohtia, mutta merkittävin uudistus on koko sarjassa Leica-yhteistyön tuloksena syntyneet kamerat.

Tänään kiinalaisessa Weibo-palvelussa on lähtenyt leviämään vuotokuvia erityisesti Xiaomi 12S Ultra -puhelimesta, joka on malliston kaikista parhainten varusteltu laite. Vuotaneissa markkinointikuvissa on esillä Xiaomi 12S Pron lisäksi Xiaomi 12S Ultran takaosa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuvasta paljastuu puhelimen erittäin kookas kamera-alue, jossa kamerat ovat pyöreässä asetelmassa. Keskeltä löytyy nähtävästi pääkamera, joka näyttää kuvassa todella massiiviselta. Xiaomi onkin jo itse vahvistanut käyttävänsä Xiaomi 12S Ultrassa suurta yhden tuuman kokoista Sony IMX989 -sensoria. Pääkameran rinnalla nähdään Xiaomi 12S Ultrassa olevan myös periskooppikamera sekä kolmas kamera, joka on todennäköisesti ultralaajakulmakamera.

Kamera-alueessa on myös kaksi salamavaloa tai muuta sensoria. Kamera-alueen vasemmassa yläkulmassa on esillä myös Leica-teksti. Vuotokuvissa Xiaomi 12S Ultra on esillä mustassa väriversiossa, jossa takapinta on valmistettu nahasta. Kamera-alueessa on esillä myös kultainen kehys.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi 12S Ultraan on huhuttu tämän hetken parhaimpia teknisiä ominaisuuksia. Puhelimessa on raporttien mukaan muun muassa 6,7 tuuman kokoinen QHD+ -näyttöpaneeli, joka perustuu AMOLED-tekniikkaan. Tehoista tulee vastaamaan Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri. Akunkesto on todennäköisesti 4800 milliampeeritunnin akun varassa, jota ladataan 67 watin teholla.

Puhelimeen on tulossa jopa 12 gigatavua RAM-muistia sekä 512 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Xiaomi 12S Ultran odotetaan saavan 50 megapikselin pääkameran, 48 megapikselin ultralaajakulmakameran sekä 48 megapikselin periskooppikameran. Kamerat on rakennettu yhdessä Leican kanssa. Etuosassa odotetaan olevan 20 megapikselin tasoinen selfiekamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Raporttien mukaan Xiaomi 12S ja Xiaomi 12S Pro ovat pitkälti samoja laitteita kuin viime vuoden joulukuussa julkaistut Xiaomi 12 ja Xiaomi 12 Pro. S-versioissa Xiaomi on päivittänyt järjestelmäpiirin Qualcommin tuoreimpaan Snapdragon 8+ Gen 1 -versioon, joka tuo parannusta suorituskyvyn lisäksi energiatehokkuuteen. Huhujen mukaan luvassa saattaa olla myös erillinen versio MediaTekin kehittämällä Dimensity 9000 -järjestelmäpiirillä.

Huhut ovat kertoneet Xiaomi 12S -sarjan puhelimien jäävän tällä kertaa vain Kiinan markkinoiden herkuksi, joten esimerkiksi Xiaomi 12S Ultraa ei odoteta myyntiin globaalisti.

Lähde: Weibo (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

4 Kommenttia

 1. Miksi joka paikassa uutisoidaan vain Kiina julkaisusta kun itse suomi Xiaomin Facebook sivuillakin mainostetaan globaalia julkaisua 4.7? Kukaan ei uutisoi tuosta.

  1. Ennakkotiedot eivät anna toivoa sille, että puhelimet olisivat tulossa myyntiin globaalisti. Xiaomi on aikaisemminkin järjestänyt ”globaaleja” lanseerauksia, joissa esitellään Kiinan markkinoiden tuotteita, jos kyseisissä laitteissa on jotain oikeasti mielenkiintoista.
   Tällaisille lanseerauksille Xiaomi tietysti haluaa myös kansainvälisen näkyvyyden, jotta he voivat näyttää, mihin yritys todella pystyy.

   1. Ok, ikävä juttu kyllä jos ei tule globaalisti. Olisi vihdoin päässyt päivittämään, mutta pidetään vielä peukkuja asian puolesta. Honorin Ultimateakaan kun ei saa Kiinan ulkopuolelta, niin aika surullista parhaiden kameroiden jäävän sinne. Joku muuten oli katsonut, että esim. Verkkokaupalla on normi 12 mallien varastosaldot tosi vähissä ja arveli tilalle tulevan 12S sarjaa. Jää nähtäväksi.

    1. Voihan ne toki aina yllättää ja tuoda puhelimet globaalisti myyntiin, mutta siinä tapauksessa julkaisu olisi vasta syksymmällä. Esim. Xiaomi 12 -sarja tuli vasta pari kuukautta sitten myyntiin. Syksymmällä Xiaomilta odotetaan taas Xiaomi 12T -sarjan puhelimia globaalisti, jonka takia todennäköisesti Xiaomi 12S -puhelimia ei tuoda myyntiin.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi