AndroidXiaomiYleinen

Xiaomi Mi A3 sai Android 11 -päivityksen globaalisti

Xiaomi Mi A3

Xiaomi Mi A3 on kiinalaisen Xiaomin viimeisin vuonna 2019 julkaisema Android One -pohjainen älypuhelin, joka on nyt saanut myös tuoreimman Android 11 -käyttöjärjestelmäversion. Päivitys laitettiin puhelimelle jo aikaisemmin jakeluun, mutta se teki monista puhelimista käyttökelvottomia. Nyt päivitys on korjattu ja Android 11 asentuu puhelimille vaivattomasti.

Myös SuomiMobiilissa saatiin päivitys asennettua ongelmitta Mi A3 -puhelimeen. Päivityksen versionumero on V12.0.2.0.RFQEUXM, ja kokoa päivityksellä on 1,4 gigatavua. Android 11 -versiopäivityksen ohella Xiaomi päivittää puhelimeen myös Googlen 5. joulukuuta 2020 julkaisemat tietoturvakorjaukset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koska Xiaomi Mi A3 on Android One -käyttöjärjestelmään perustuva puhelin, niin Android 11 on ulkoisesti ja ominaisuuksiltaan juuri sellainen, millainen Google on sen ajatellut olevan. Käyttöliittymä on siis hyvin puhdas, ja mukana on vain muutamia Xiaomin omia sovelluksia ja asetuksia.

Android 11 on suuri päivitys Androidiin ja se tuo mukanaan monia uusia ominaisuuksia sekä parannuksia aikaisempaan. Google on halunnut tehdä käyttöjärjestelmästä nyt ihmiskeskeisen ja esimerkiksi ihmiset-sovellus tukee nyt ”keskustelut” näkymää ilmoitusvalikossa. Lisäksi Android 11 tuo vihdoin tarjolle ”kuplat”, eli esimerkiksi viestit-sovellus pystyy pienentymään kuplaksi laitteen näytölle, josta keskustelun saa myös tarvittaessa nopeasti auki.

Pikavalinta- sekä sammutusnäkymistä Google on tehnyt aikaisemmasta selvästi eroavan. Ilmoitusnäkymässä on nyt helpompi kontrolloida esimerkiksi musiikkia sekä laitteita. Yksityisyyteen Google on myös panostanut jälleen kerran, sillä nyt sovelluksille voi antaa muun muassa vain yhden kerran käyttöoikeuksia mikrofoniin, kameraan tai sijaintiin. Lisäksi Android 11 osaa myös automaattisesti resetoida annetut käyttöoikeudet, jos sovellusta ei ole käytetty pitkään aikaan. Lisätietoja Android 11 -päivityksen ominaisuuksista voi lukea aikaisemmasta artikkelistamme.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android